Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.....mam taky problem a ze moj peugeot 106 zerie enormnym sposobom benzim....pri natankovani za cca 10 eur co by mi malo realne vyst na spotrebu, cize 6l/100km, niesom schopny prejst ani 36....a to chodim povecine len za priatelkou a spet......vedel by niekto poradit???

Odesláno

To měříš spotřebu tím způsobem, že máš prázdnou nádrž, naleješ do ní 6 litrů a jezdíš dokud nezastavíš? :myslim To mi hlava nebere.

Chápu-li tvůj výpočet, tak na 6 litrů ujedeš 36 km, tj. spotřeba 16 litrů/100 km. Nicméně to číslo je absolutně irelevantní, takto se spotřeba nedá počítat.

Jaké jezdíš trasy? Asi hodně krátké, auto se neohřeje a spotřeba musí letět nahoru. Pokud auto nevykazuje žádné další anomálie, počkej na jaro a POŘÁDNĚ natankuj. Nejlépe spočti stylem z plné do plné.

Abych nezapomněl: Vítej na klubu. :papa

Odesláno

Ahoj já mám 1.0i 37 kw jezdím do školy a z5, jedna cesta je cca 8km, takže se mi to také moc neohřeje a moje max spotřeba je 6 litrů. S 3mi spolujezdci

[upravil dne 6/4/13 14:10 od matejvc]

Odesláno

Takze takto.....nikdy nejazdim menej ako 20 km na jednu jazdu....tym padom mam motor zohriaty....zohrieva sa celkmom rychlo na to ake je to auto stare.....ratam to takym sposobom ze ked zacne svietit rezerva tak natankujem do stvrt nadrze a jazdim pokial nezasvieti znovu.....zozaciatku ked som auto dostal som na plnu nadrz dal cca 690 km.....teraz co som to skusal naposledy to bolo asi 450 km.....lamda sonda bola cistena aj premerana a vadu nema....posledne som kontroloval aj vstrekovaci ventil a dotahoval som vsetky hadicky a tak podobne....bohuzial efekt bude znami az zajtra.....sviecky a filtre boli menene nedavno....dokonca rzvodove elektricke kable som menil asi pred tyzdnom pretoze sa mi odtrhli setky a vymienal som ich za bosch takze v tom by som az taky problem nevidel.....a Dakujem za prijatie :D

[upravil dne 6/4/13 16:49 od Viktro22]

Odesláno

a co jsi na te lambde jako cistil ?

1) na lambde neni co k cisteni

2) lambda se cistit nesmi, nebot ji vetsinou spolehlive odrovnas

merena byla jak a cim a jake hodnoty davala?

Odesláno

Lambda byla čištěná? Pokud ano tak bude asi na výměnu :myslim

Vyměnit palivový filtr, vzduchový filtr, svíčky, zkontrolovat čidlo teploty a asi vyměnit tu lambdu. Na volnoběh to jde pravidělně?

Odesláno
a co jsi na te lambde jako cistil ?

1) na lambde neni co k cisteni

2) lambda se cistit nesmi, nebot ji vetsinou spolehlive odrovnas

merena byla jak a cim a jake hodnoty davala?

cistena sposobom vyfukania a jemneho prebehnutia zubnou kefkou takze nic drasticke.....co sa tyka merania....meral som odpor na vyhrievacom telese....co bolo okolo 4,3 Ohm...a napajanie do nej ktore bolo rovnake ako ma baterka.....viem este o nejakom merani na riadiacej jednotke ale do toho si netrufam

Odesláno
Lambda byla čištěná? Pokud ano tak bude asi na výměnu :myslim

Vyměnit palivový filtr, vzduchový filtr, svíčky, zkontrolovat čidlo teploty a asi vyměnit tu lambdu. Na volnoběh to jde pravidělně?

filtre boli menene asi pred 5000 km....ta lamda nebola nejak vazne cistena....co sa tyka volnobehu tam mam jeden problem ale ten sa tyka krokoveho motorceka pretoze ten predosli bol vadny tak mi to v servise na diagnostike nastavili na nejake stale otacky....ibaze som motorcek uz vymenil a este stale som na diagnostike nebol.....ale pred tym to malo na rovnakych otackach mensiu spotrebu

Odesláno
tak tak lambda osciloskopem, takze ji mas tak na 99 procent v haji. Jo a taky by me zajimalo co ti vykouzlily v servisu s tim motorkem?

vravim ze ta lambda bola cistena len handrickou a jemne zvonku zubnou kefkou nic ine....ten motorcek....takze na diagnositike povedali ze je vadny tak mi docasne nastavily volnobehove otacky na nejaku hodnotu (neviem presne aku) s tym ze proste nad ani pod neklesne.....motorceko som vymenil al nedal som to vyresetovat aby sa nastavoval volnobeh sam.....tym padom mam jednotne otacky na volnobehu a nie tie ktore by si nastavil ten motorcek sam od seba

Odesláno

vzdyt to je blbost jak svin.ty otacky ti drzi motorek, pokud je spatnej tak jako jak jinak to nastavit? To tam ten motorek pak nemusi bejd ne? Kdyz to podle panu v servisu jde i bez nej a co rano sytic jdou otacky nahoru?

[upravil dne 7/4/13 06:16 od mig315]

Odesláno
vzdyt to je blbost jak svin.ty otacky ti drzi motorek, pokud je spatnej tak jako jak jinak to nastavit? To tam ten motorek pak nemusi bejd ne? Kdyz to podle panu v servisu jde i bez nej a co rano sytic jdou otacky nahoru?

[upravil dne 7/4/13 06:16 od mig315]

priznam sa ze priamo tomuto moc nechapem....povedali ze su nastavene otacky natvrdo...pri nastartovani to trase pokial sa motor nezohreje...ale otacky mi nekolisaju....len trase motorom....nic viac.......este ma napadla taka vec k tej spotrebe, a sice ze pri startovani to naprazdno pretoci asi trikrat motor kym naskoci......ako keby bol vzduch v hadickach a trvalo kim nasaje benzin do karburatoru

Odesláno

karburator tam nemas, to bys nemel ridici jednotku, lambda sondu a krokovej moturek

cisteni lambda sondy na povrchu nic nevyresi, to je jen kryci plech, aktivni element je az pod nim, takze lambdu jedine vymenit jako celek

to nastaveni otacek volnobehu pres diagnostiku je taky pekna blbost, nic takoveho se trvale udelat neda, takze nejspis vysunuli krokovy moturek na urcitou uroven a pak ho odpojili

mam z toho ten pocit, ze to auto je rozhaseny, v servisu se s tim nechteji zabyvat (nebo nevedi co s tim) a jelikoz tomu sam moc nerozumis, tak to na tebe tak nejak nahrali, ze s tim neco udelali, ale pritom nic moc nevyresili.

asi bych zmenil servis, vymenil tu lambdu, nechal eventuelne seridit ventily (to asi nikdo na tom aute jeste nedelal), krokovej moturek rikas, ze uz mas jinej, zkontrolovat cidlo teploty chladici kapaliny pro ridici jednotku, vymenit svicky, pripadne kabely k nim a melo by to zas spolehlive jezdit

[upravil dne 7/4/13 13:03 od Ferry]

Odesláno
karburator tam nemas, to bys nemel ridici jednotku, lambda sondu a krokovej moturek

cisteni lambda sondy na povrchu nic nevyresi, to je jen kryci plech, aktivni element je az pod nim, takze lambdu jedine vymenit jako celek

to nastaveni otacek volnobehu pres diagnostiku je taky pekna blbost, nic takoveho se trvale udelat neda, takze nejspis vysunuli krokovy moturek na urcitou uroven a pak ho odpojili

mam z toho ten pocit, ze to auto je rozhaseny, v servisu se s tim nechteji zabyvat (nebo nevedi co s tim) a jelikoz tomu sam moc nerozumis, tak to na tebe tak nejak nahrali, ze s tim neco udelali, ale pritom nic moc nevyresili.

asi bych zmenil servis, vymenil tu lambdu, nechal eventuelne seridit ventily (to asi nikdo na tom aute jeste nedelal), krokovej moturek rikas, ze uz mas jinej, zkontrolovat cidlo teploty chladici kapaliny pro ridici jednotku, vymenit svicky, pripadne kabely k nim a melo by to zas spolehlive jezdit

[upravil dne 7/4/13 13:03 od Ferry]

No vola sa to jednobodovy vstrek ale ako nahradny diel som to nasiel pod karburatormy...ide o Bosch....ten krokovy motorcek je mozne ze tak nastavili....osobne som pri tom totiz nebol, riesil to moj brat....on mi to tak prezentoval....co sa tyka sviecok a kablov k nim, oboje bolo menene pred nedavnom takze v tom by som problem nevidel....tie ventyli boli tiez nastavovane asi pre pol rokom....nastavovalo sa to podla knizky Jak Na To...Saxo a tak....setko presne vole ako su predpisane

Odesláno
nebo jenom prisponovali lanko plynove a zkasyrovali prachy...to by jim slo... :D

priznam sa skusal som s tou tickou z toho motorceka hybat a nehne sa ani o milimeter...vyslovene ako keby mal nastavenu stalu hodnotu a koniec

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...