tomik1987 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Diagnostika mi začala vyhadzovať chybu relé žhavenia, že je zablkované. chyba sa nedá vymazať. stále tam je. pri teste rôznych prvkov relé žiavenia cvaká. relé žhavenia je blokované. čo s tým?nikdy predtým mi to nevypisovalo. P406 2,2 HDI 2003 Citovat
Schreek Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Mě toto psalo když byli žhavičky KO, nejdřív jsem šel po relátku, to bylo dobrý a nakonec se testli žhavičky a bylo jasno 4 ze 4 KO Citovat
tomik1987 Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 a čo to koštuje?? ako zistím či sú naisto tie žhaviče ko?? auto inak štartuje Citovat
miroja Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Napriklad zmerat odber prudu vsetkych sviecok pri zeraveni. Dalsia moznost - odpojit vsetky sviecky od vodicov a zmerat ich odpor proti kostre. Takto si ich ale len orientacne overis, najlepsie je ich vybrat a kazdu postupne na par sekund pripojit k akumulatoru. Ono je dobre nielen vediet ze zeravia, ale aj vidiet ako zeravia. Aj ked zima uz konci a (dufam !!!! ) a startovanie za teplot pod -10 bude az o par mesiacov ... mozno... Citovat
tomik1987 Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 no ľúdia a kde sú žhaviče na 2,2 hdi?? Citovat
brutall Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 ...uplně vzadu, nad vejfukovejma svodama:super Citovat
tomik1987 Odesláno 3. duben 2013 Autor Odesláno 3. duben 2013 no to som nechcel počuť =( ako sa k tomu dá nejako pekne dostať??? Citovat
brutall Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 koukni sám: [upravil dne 3/4/13 07:29 od brutall] [upravil dne 3/4/13 07:30 od brutall] Citovat
miroja Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Ak sa ti nechce auto rozoberat, skus najst podobny motor a na nom zmeraj prud, ktory tecie vodicom od zeraviaceho rele k svieckam a porovnaj s tvojim autom. Ale bude to len orientacne meranie, pretoze prud svieckou sa lisi aj od vyrobcu sviecky. No pri zavade aku popisujes by mal byt rozdiel markantny. Citovat
tomik1987 Odesláno 3. duben 2013 Autor Odesláno 3. duben 2013 no tak rozoberať sa mi nechce. ale zas mi to nedá. tam by malo stačiť EGR s tým potrubím zložiť a potom by mal byť k tomu prístup v pohode. aj tak plánujem zaslepovať EGR podložkami ešte. Citovat
ferinko2 Odesláno 4. duben 2013 Odesláno 4. duben 2013 Tú istú chybu vyhadzuje aj mne.Vzhľadom na to,že ja mám relé so 4 výstupmi na každý žhavič samostatne tak pomerať žhaviče nebol problém.1-skrat na kostru(odstrihol som ho) 2-prerušený 3-40 ohmov 4-80 ohmov Všetky včudu,vzľadom na prístup k nim a na riziko utrhnutia žhaviča(2.0 HDI 100kW,RHR) zatial neriešim. Ráno pustím kúrenie cca 15min pred štartom a v pohode natočí. Citovat
Lisiak Odesláno 7. září 2013 Odesláno 7. září 2013 Mne vyhadzuje diag presne tuto istu chybu. V servise premerali cely system vratane zhavicov a ich zaver je, ze vsetko je funkcne a OK. Chyba je vsak stale tam a neda sa zmazat, pretoze je to trvala zavada. Podla schemy zapojenia pozostava modul relatka zhavicov zo 7mych pinov: +pol napajania, zem, diagnosticky vystup a 4 vystupy na zhavice. Mna by zaujimalo ci niekto nevie ako je zapojeny spominany diagnosticky pin vo vnutri relatka a co presne detekuje? Mal to niekto uz rozobrate? Podla mna neprebieha digitalna komunikacia (nejde o zbernicu) medzi relatkom a RJ motora. To by potom znamenalo, ze musi ist o primitivnu detekciu bud + napatia alebo zeme. Co je pricina tejto trvalej zavady bez zavady? Citovat
koblih69 Odesláno 8. září 2013 Odesláno 8. září 2013 Nikdy jsem neřešil tohle konkrétní relé, ale takhl ejednoduché to nebývá. Aby bylo možné detekovat rozpojený obvod a zkraty na zem nebo napájení, mivá prvek určitý odpor, který tam je v bezporuchovém stavu. Citovat
Lisiak Odesláno 8. září 2013 Odesláno 8. září 2013 Kedze mam prevazne negativne skusenosti so servisami, tak som sa rozhodol premerat zhavice sam. Odpor zhavicov som meral na rozpojenom konektore od relatka resp. RJ zhavenia. Tri maju odpor cca 0.6Ohm a jeden 10Ohm. Ten stvrty je KO definitivne. Ostatne su otazka, pretoze neviem aka je tam znacka a napr. som nasiel, ze BERU maju referencny prud 18,5A, ale NGK len 5A. V kazdom pripade uz asi viem preco mam trvalu zavadu v systeme zhavenia. Mimochodom, neviete aka by mala byt dlzka zhavicov v 2.2HDi 98kW? Opat som nasiel dva typy: bud 108mm alebo 118mm. [upravil dne 15/9/13 13:17 od Lisiak] [upravil dne 15/9/13 13:18 od Lisiak] Citovat
Lisiak Odesláno 8. září 2013 Odesláno 8. září 2013 ... tak do motora typu DW12TED4 ide nasledujuci zhavic... Citovat
tomik1987 Odesláno 9. září 2013 Autor Odesláno 9. září 2013 daj vin. a kolegovia napíšu presne číslo dielu. podľa ktorého môžeš kupiť. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.