Tango C8 Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 MotoMoto: Souhlasím. Do Voyagera bych šel, ale prašule nato nejsou. Mít zase na voyagera, tak bych nešel do voyagera Citovat
oddie Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 ... Mít zase na voyagera, tak bych nešel do voyagera Tak to je super postřeh Tenhle problém mám u hodně aut, sice na ně jsou prachy, ale připadá mi, že za ty prachy nestojej... Citovat
topper Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 to MotoMoto: dik za super postrehy. Korunky (€) sú v pohode aj na nové velké, ale oddie a Tango C8 to vystihli presne. Namiesto auta za 50tisíc radšej za 20-25 tisíc a za ušetrené peniaze si užijeme rodinka spolu po výletoch. Nemáme potrebu vlastnit MB aj keď si ho môžeme dovoliť. Ďalšia vec ktorá s tým súvisí je poistka. Na R klasse je 2krát tak drahá, čiže zase +1000 €. Ďalej ročná daň za P807 je 280€ za R-klasse 511€. Plus pneu, trocha vyššia spotreba a keď to všetko nasčítaš tak prevádzka je proste drahšia. Rada natlačiť sa do Avensisu neprichádza do úvahy. Nechceme sa už viac tlačiť. Navyše na Avensise pás na strednom sedadle je velmi krátky. Detskú sedačku (vajíčko Romer Babysafe Plus) nezapneš ani omylom. A na krajných sedadlách len nasilu. Navyše to vajíčko pôjde do isofix základne, je to neuveritelne praktické a pohodlné. A kvôli tomu chceme tie posuvné dvere. Deti ešte zapásavame my, ostatné už zvládnu samé. Ale zase nás čaká to isté. Vajíčko hore dole, potom neskôr dieťa naložiť do sedačky a zapnúť, potom vyložit... Toto nás čaká najbližšie dva roky. Tí čo majú deti to poznajú. Boli sme pred vianocami pozrieť Opel Vivaro Life (Westfalia). To sa nam páčilo vnútorným usporiadaním, ale nekúpili sme. Je to predsa len dodávka. Kempovať zatial nechodíme. A keď začneme tak si kupime také. Cez víkend sa chystáme ísť pozrieť jednu P807 čo je kúsok od nás. Uvidíme ako sa nám to auto bude pozdávať v reáli. Nech si ho manželka pozrie ako sa jej bude pozdávať. Ten Grand Espace keby mal tie posuvné dvere... no pouvažujeme. Ale už takmer štyri roky si hovoríme aké by to bolo super. Citovat
Tango C8 Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 JE pravda že u klasického , třeba, kombíku pohodlně tři sedačky vedle sebe nedáš a když chceš využívat isofix, tak už vůbec ne. Tohle jsem řešil přes léto v oktavke, doprostřed sedačku 9-18kg a po stranách 15-36kg, bez toho aby se využívali isofixi. Vešlo se to ale bylo to úplně natesno. JO, posuvné dveře, je to super no, to je pravda, ale jak jsem psal, měl jsem Espace, pak C8 (pro tři deti) a vrátil jsem se k Espacu, prostě je víc prostornější, vzdušnější, variabilnější. Hold posuvné dveře jsme oželeli, a nestěžujeme si nikdo. MotoMoto mi dá zapravdu Citovat
PeterNR Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Topper, rozmýšľaš rozumne a prakticky. Nám sa narodilo tretie bábo pred vyše rokom. Tiež sme zvažovali aké približovadlo si kúpiť namiesto Fabie. Peniaze na nové neboli. Kúpili sme 6 r. P807. S autom sme v zásade spokojní, a čo je hlavné, manželke sa na ňom veľmi dobre jazdí. Potrebujeme však 6 miest. Aj keď nepoužívame vôbec kočík, batožiny je vždy hromada. Keď je v aute 6-7 sedačiek, kufor je fakt malý, a tak rozmýšľame nad dačím väčším. Najviac sa mi pozdáva VW Multivan resp. Peugeot Expert Teepee, vo verzii extra long je tam celkom dosť miesta aj v 2+3+3 konfigurácii. Ešte zisťujem či je možné vyhodiť jednu sedačku v poslednom rade, aby som mohol vnútri voziť všetky naše bicykle. Keď to zhrniem, na výber sú tri základné možnosti - veľké kombi (napr. Volvo V70), stredné MPV (Espace, P807/C8/Ulysee/Phedra, Sharan/Alhambra/Galaxy, Toyota Previa, Voyager), veľké MPV resp. dodávka (MB Viano, VW Mutivan, P Expert/C Jumpy, Opel Vivaro/Renault Traffic). Neviem či vôbec spomínať podivnosti typu Honda FRV resp. Fiat Multipla Najlepšie je obísť si predajcov a bazáry, a všetky autá si vyskúšať. Napr. keď porovnám jazdné vlastnosti tak podľa mňa komfortnejšie sú P Expert / VW Multivan ako Opel Vivaro/Renault Traffic, to sú skôr dodávky. Peter Citovat
MotoMoto Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Ano musím říct, že P807 mě velmi zklamal svojí strohostí. Espace, ale i třeba Scenic umožňují daleko větší variabilitu. Moc se nám hodilo na dovolenou udělat 2+2, když jsme jeli ve 4 dospělých. Ale ne jako to má P807, že sedačky na stranách zůstanou na místech a jen se vyndá středová. Ale pěkně se vyndala středová ty dvě krajní se posadily blíž k sobě a bylo daleko víc místa. Ale ty šoupačky jsou fakt fajn. Asi bych šel do nového VW, který je už má. Jen jsem ho ještě neviděl na živo jak je to vevnitř s uspořádáním. My máme už velké auto jenom protože jsem velký a když také někam jedeme tak toho vezeme hodně. Děti už jsou velké, takže sedačky neřeším. Ale ty dvě místa navíc vzadu se někdy hodí. Ještě na závěr. Jak P807. tak bohužel i Espace jsou auta značně zastaralá. Teď ta nová C4 GP je super. Citovat
oddie Odesláno 9. leden 2015 Odesláno 9. leden 2015 Ty šoupačky jsou opravdu luxusní věc, když má člověk malé děti, a stejně tak manipulace s nimi u krabice s vyšším podvozkem, kde se člověk nemusí ohýbat, ale dává je tam rovně před sebe. Rovná podlaha už od předku a možnost projít mezi sedačkami k dětem do druhé řady, taky super. Přesně to chápu, mám krabici taky, byť starší model. A jen dvě děti, pro které je to vlastně zbytečný luxus, do kombíku bychom se vešli v pohodě taky. Ale tady je to prostě lepší. Dtto, kočárek jsme vůbec nepoužívali, kompletně jsme nosili, na druhou stranu vozím třeba kola, tak to zas naskáče jinde. Možnost jet až v 7, super, občas taky použijem (na víkend). V 6 (2 dospělí, 4 děti) naprosto luxusně s úpravou na spaní, dlouhá cesta přes noc. Ostatně všechny ty dlouhé cesty jezdím přes noc, kdy děti spějí, sedačky mají sklopitelné opěradlo, takže se sklopí víc do lehu (polosed, pololeh - úplně do lehu to nejde, nefungovaly by správně pásy). Není problém dát přes noc 1000km cestu, kterou děti kompletně celou prospí, aniž by se nějak lámaly, krčily, padala jim hlava... Jo, na tohle je ta pixla fakt dobrá. Zánovní 807, pokud vám bude vyhovovat, no, není úplně levná, ale zase ani úplně drahá. Nechat si to těch 5,6 let a pak to poslat dál, to by mělo proběhnout bez problémů, zas tak drasticky se to nesype. Ale samozřejmě je to taky o štěstí (nebo smůle) na kus. Vysypaný jsem viděl už i zánovní Mercedes. Citovat
Honza z Nera Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 (upraveno) Zeptám se: benzínový motor 2.2i do 807. Jaký vlastně je? To je to samé co může být ve 406, 407? Naftě bych se rád vyhnul, páč budu kupovat starší auto a myslím, že s benzínovým motorem bude jednoduše v lepším stavu ( samozřejmě si dám záležet na výběru atd. ) A jak jsem tak koukal, asi se budu muset poohlídnout v zahraničí. Také náš rodinný nájezd km už zdaleka není co dřív - když auto udělá ročně 10tis.km bude to hodně. Manželka zadala přání na auto alespoň šestimístné, a tak mě také napadla tato eurovanová čtyřčata. O VW neuvažuji to spíš o Mazdě5. Díky za info. Upraveno 13. leden 2015 uživatelem Honza z Nera Citovat
wyziv Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 Zeptám se: benzínový motor 2.2i do 807. Jaký vlastně je? To je to samé co může být ve 406, 407? Naftě bych se rád vyhnul, páč budu kupovat starší auto a myslím, že s benzínovým motorem bude jednoduše v lepším stavu ( samozřejmě si dám záležet na výběru atd. ) A jak jsem tak koukal, asi se budu muset poohlídnout v zahraničí. Také náš rodinný nájezd km už zdaleka není co dřív - když auto udělá ročně 10tis.km bude to hodně. Manželka zadala přání na auto alespoň šestimístné, a tak mě také napadla tato eurovanová čtyřčata. O VW neuvažuji to spíš o Mazdě5. Díky za info. Mám 2.2 i v C8 a jsem zatím spokojenej. Mám na něm nalítáno od té doby, co jsem ho koupil asi 8000 km, ale jsem v celku spokojenej. Spotřebu mám nyní podle počítače 9 l/100 km a to občas jedu jako prase :-) . ale jen občas :-) Citovat
radim.1008 Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 Zeptám se: benzínový motor 2.2i do 807. Jaký vlastně je? To je to samé co může být ve 406, 407? Naftě bych se rád vyhnul, páč budu kupovat starší auto a myslím, že s benzínovým motorem bude jednoduše v lepším stavu ( samozřejmě si dám záležet na výběru atd. ) A jak jsem tak koukal, asi se budu muset poohlídnout v zahraničí. Také náš rodinný nájezd km už zdaleka není co dřív - když auto udělá ročně 10tis.km bude to hodně. Manželka zadala přání na auto alespoň šestimístné, a tak mě také napadla tato eurovanová čtyřčata. O VW neuvažuji to spíš o Mazdě5. Díky za info. Jestli uvažuješ o Mazdě 5, tak bacha na korozi auta, hlavně zadních lemů. Rozhodně je na tom lépe než Mazda 6 první generace. Známí jí před Vánocemi pořídili a sehnat kus alespoň v ucházejícím stavu je jako hledat jehlu v kupce sena. Co mě nejvíc zarazilo, že technik v Mazdě doporučil udělat spodek a dutiny. Podařilo se jim koupit neshnilou, ale viděli asi 20 aut. Citovat
xpetrix Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 Zeptám se: benzínový motor 2.2i do 807. Jaký vlastně je? To je to samé co může být ve 406, 407? Naftě bych se rád vyhnul, páč budu kupovat starší auto a myslím, že s benzínovým motorem bude jednoduše v lepším stavu ( samozřejmě si dám záležet na výběru atd. ) A jak jsem tak koukal, asi se budu muset poohlídnout v zahraničí. Také náš rodinný nájezd km už zdaleka není co dřív - když auto udělá ročně 10tis.km bude to hodně. Manželka zadala přání na auto alespoň šestimístné, a tak mě také napadla tato eurovanová čtyřčata. O VW neuvažuji to spíš o Mazdě5. Díky za info. V benzine je aj V6 3.0i Citovat
Honza z Nera Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 (upraveno) wyziv: a nějaké technické potíže na motoru? O autě a jeho vrtoších je tu toho docela dost, ale aktuálně více info o motoru bych uvítal. Ale díky. radim.1008: jo o mazdě to vím. Jinak před pár měsíci jsem měl možnost se povozit a zařídit si novou šestku a později i pětku, vše s benzínovým dvoulitrem a bylo to moc příjemné svezení. Japonci motory prostě umí. xperit: . . . no . . . musím myslet trochu na ekonomiku provozu a lpg se mi do toho nevyplatí a ani nechce dávat, ale jistě, někde v hlavě V6 3.0 přeci jenom hlodá. A navíc ta Lancie mi přijde ze všech nejhezčí. Upraveno 13. leden 2015 uživatelem Honza z Nera Citovat
wyziv Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 (upraveno) wyziv: a nějaké technické potíže na motoru? O autě a jeho vrtoších je tu toho docela dost, ale aktuálně více info o motoru bych uvítal. Ale díky. radim.1008: jo o mazdě to vím. Jinak před pár měsíci jsem měl možnost se povozit a zařídit si novou šestku a později i pětku, vše s benzínovým dvoulitrem a bylo to moc příjemné svezení. Japonci motory prostě umí. xperit: . . . no . . . musím myslet trochu na ekonomiku provozu a lpg se mi do toho nevyplatí a ani nechce dávat, ale jistě, někde v hlavě V6 3.0 přeci jenom hlodá. A navíc ta Lancie mi přijde ze všech nejhezčí. Zatím jsem potíže na motoru neobjevil. Ta moje C8 trochu bere olej (někde jsem našel, že je snad v normě až 600ml/1000 km, ale u mne to dělá max. 150ml na 1000km, takže to vůbec neřeším. Když jsem ji koupil,tak jsem udělal rozvody + vodní pumpu+řemen příslušenství -(servis), svíčky, olej. filtry - (sami), jinak nic. Já jsem ho kupoval sice zde v ČR, ale pozitivem autobazaru bylo to, že neměli problém s prohlídkou v servisu Citroen, takže jsem za 700 Kč nechal komplet proklepnout a ušetřil 10.000,- za novej katalyzátor, který šel před koupí na vrub autobazaru :-) . Motor má výkon nějakej 156 koní, ale je potřeba brát v potaz váhu auta. Není to nějakej závoďák, ale to od něj nečekám a jsem s motorem a hlavně se spotřebou zatím spokojenej, když občas vidím na fórech jakou mají kluci spotřebu s naftou (někteří třeba skoro i 8l / 100km). Upraveno 13. leden 2015 uživatelem wyziv Citovat
Honza z Nera Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 (upraveno) wyziv: výkon není to podstatné, proč přemýšlím o voze této kategorie a o benzínu ( aktuálně také nemám trhače asfaltu ). Zde mi jde o prostor a variabilitu i když se jistě na českém trhu dá najít lepší auto této kategorie. Každopádně díky za info. Upraveno 13. leden 2015 uživatelem Honza z Nera Citovat
wyziv Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 wyziv: výkon není to podstatné, proč přemýšlím o voze této kategorie a o benzínu ( aktuálně také nemám trhače asfaltu ). Zde mi jde o prostor a variabilitu i když se jistě na českém trhu dá najít lepší auto této kategorie. Každopádně díky za info. Není zač, z tohoto důvodu jsme také šli do této kategorie - 1. potřebovali jsme se do auta naskládat občas 3 dospělí + 2 děti v autosedačkách a když potřebuju, tak mám ještě 2 sedačky v rezervě nebo velikej prostor v kufru :-) - (kamarádovi jsem s tímhle autobusem odjezdil svatbu a i ve třetí řadě se sedělo pohodlně). 2. S naším nájezdem do 15.000 km/ rok by bylo ode mne bláznoství jít do nafty. Do doby Citroena jsem byl zarytej škodovkář a o nečem jiném jsem nechtěl ani slyšet, ale pak mě škodovka vytočila, tak šla z domu a koupili jsme toto. Zde mi např. strašně moc vyhovují ty budíky uprostřed i varibialita. Citovat
Honza z Nera Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 mimochodem: komplet rozvody jsi měl za cca kolik Kč? A ještě servisní interval na jejich výměnu? Předpokládám, že výměnu oleje a filtrů budeš dělat po roce nebo 15tis.km? Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 na 3.0 V6 jsem prave objednal rozvodovou sadu, pumpu , chladičku 6L a sadu kladek s klin remenem a tlumicem vibrací 15000,- (napin kladka klinaku a tlumic AK , zbytek OEM)-interval 120tis km /10let , aktualne mame 119000km a 10let to jen tak pro zadek Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 zvazoval se i prodej cca 90 tis kc ale rozum veli nee. to auto max vyhovuje a s lpg ten provoz je v klidu , sic ještě není prestavba zaplacena , ještě tak rok ... ale auto slape, neklepe, jen resim prosezeny sedak ridice, nemoc tehle aut. Citovat
Honza z Nera Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 no to jsem si všiml, že sedačka řidiče asi moc nyvydrží Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.