newmanmichaela Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Dobrý den. Koupil jsem manželce 206 2.0 hdi jako druhé auto do rodiny k našemu 3roky starému Mondeu.Auto je z roku 2001,dva roky ho vlastnil bratranec,zaregistrovaný bylo v Itálii.Oproti Mondeu mě svádí k určitým amatérským tuningovým experimentům....Dá se říct že předčilo mé očekávání. Mám však pár problémů(celé zdejší forum o 206 jsem za týden tak nějak přečetl). 1.Nejsem nikde schopen sehnat uživatelský manual na tento model,všude je jen od roku 2002.Navštívil jsem proto v Brně oba dealery Peugeotu,po mém požadavku,že bych manuál i zakoupil,na mě hleděli,jak kdybych spadl z višně.... 2.Něco bouchá v zadním víku a jízda po Brně je na mašlu.Myslel jsem,že je to chybějící bužírka na válečku u zámku,byla tam,ještě jsem ji omotal páskou,bouchá to stále... 3.Budík na měření teploty po nastartování správně ukáže množství oleje,dále i po dlouhé jízdě je rafička asi 5 mm nad nulou a nehne se...(špatné čidlo?) 4.Najeto má 168000 km,rozvody bratranec nedělal,tak budu asi rád když dojedu do servisu......Před 10.000 km měnil olej,tak jej nechám s rozvody taky vyměnit.Jen nevím co mám koupit.Může být 5w-30?. Omlouvám se za slohovku a moc děkuji za případné rady. Citovat
MilanF1 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 http://www.peugeot-club.com/index.php?co=eshop/vypis Není tam náhodou ten manuál? Případně je i zde: http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ Olej, musí splnovat určité kvalitativní třídy. Nicméně dej tam to, co tam bylo. Buď 5W-40 nebo 10W-40. Pokud dáš Total (jako výrobce) určitě nic nezkazíš, navíc není drahý. Tudíž TQ9000 nebo TQ7000. Citovat
newmanmichaela Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Děkuji za odkazy,manuál objednán...... Jen nevím co ten budík na olej. [Edited on 2/4/13 16:13 by newmanmichaela] Citovat
ChouLu Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Dej VIN, juknu ti na to čidlo na budíky Jinak pokud by jsi měl zájem, tak 26. dubna se budu pohybovat po Brně s diagnostikou, tak se na to můžem juknout Olej za mě 10W40 nejlépe Total Citovat
PAJA106 Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 2.0 HDI sežere skoro všechny viskozity, pokud ten olej splňuje výkonovou třídu. Já 5W-30 používám (mám ho za dobrou cenu) a zatím se motor nerozložil:D Jinak ale jak doporučují výše, Total je ověřená jistota. motory RHU/V/Y/Z - 5W-30, 5W-40, 10W-40 tyto viskózní specifikace. [upravil dne 2/4/13 17:34 od PAJA106] Citovat
newmanmichaela Odesláno 2. duben 2013 Autor Odesláno 2. duben 2013 Moje vin: VF32CRHYF41482519 Moc a moc děkuju.... Citovat
ChouLu Odesláno 2. duben 2013 Odesláno 2. duben 2013 Čidlo pro množství oleje a telotu je v jedom. Cena nového čidla je 1837,71Kč Kod OEM: 1131 E2 Nicméně zkus z něj sundat konektor a oba konektory vyčistit. Tady přikládám kde ho najdeš [upravil dne 2/4/13 18:20 od ChouLu] Citovat
newmanmichaela Odesláno 3. duben 2013 Autor Odesláno 3. duben 2013 Děkuji Vám moc za vyčerpávající rady,manuál jsem objednal,čidlo-kontakty jsem očistil,bohužel teplotu neměří,ale kupovat to asi nebudu. Jen mám další problém. Zjistil,že mi vůbec po otočení klíčkem nerozsvítí kontrolka airbagu,chtěl jsem skontrolovat pojistkya když jsem oddělal kryt pod volantem,vykoukl na mě nějakej nezapojenej konektor. Nevíte někdo prosím co to to je a kam to zapojit?? Díky moc Citovat
ChouLu Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 To je příprava pro relé na ostřikovače světel Pokud ti nesvítí airbag, tak se podívej spíše na žárovku vyndej kryt přístrojovky, pod tím povolíš jeden šroubek torx a budíky vycvakneš k sobě je tam 1.2W žárovička. Pokud i po výměně žárovky nebude fungovat, tak pak v motorovém prostoru je pojistkovka a pro airbagy by měla být pojistka s 40A pokud se nepletu.. prostě jedna z těch mega pojistek co tam jsou... nebo ti ji někdo vyndal, aby zamaskoval bouračku Citovat
newmanmichaela Odesláno 3. duben 2013 Autor Odesláno 3. duben 2013 Chyběla žárovka v přístrojovce,tak jsem ji tam šoupl a su hoooodně nasranej....... bliká... Citovat
ChouLu Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Takže diagnostika Jinak to nezjistíš 26. dubna ti to můžu napíchnout Citovat
newmanmichaela Odesláno 3. duben 2013 Autor Odesláno 3. duben 2013 Asi by to bylo nejlepší,potom dej vědět kdy a kde..... Citovat
newmanmichaela Odesláno 3. duben 2013 Autor Odesláno 3. duben 2013 Jelikož musí vyměnit rozvody,dnes jsem na netu hledal nabídky a našel jsem toto: http://aukro.cz/rozvody-motoru-skf-sada-2-0hdi-citroen-peugeot-i3143296523.html Je to nějaký laciný,je to za rohem a ten stejnej prodejce nabízí i vodní pumpy. Bude to pasovat a vydrží to něco? Nemáte s tím někdo zkušenost? Moje vin: VF32CRHYF41482519 Díky.... [upravil dne 3/4/13 19:40 od newmanmichaela] [upravil dne 3/4/13 19:41 od newmanmichaela] Citovat
Dančák Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Tady s tím zkušenosti nemám: http://www.autodily-cardo.cz/ a tady s tím mám, a velice dobré, prodává i zde na klubu (badisak) http://eshop.autorozvody.cz/tecdoc/ Citovat
koblih69 Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Jelikož musí vyměnit rozvody,dnes jsem na netu hledal nabídky a našel jsem toto: http://aukro.cz/rozvody-motoru-skf-sada-2-0hdi-citroen-peugeot-i3143296523.html Je to nějaký laciný,je to za rohem a ten stejnej prodejce nabízí i vodní pumpy. Bude to pasovat a vydrží to něco? Nemáte s tím někdo zkušenost? Moje vin: VF32CRHYF41482519 Díky.... [upravil dne 3/4/13 19:41 od newmanmichaela] SKF je OK, nicméně poptej uživatele Badisák, udělá ti slušnou cenu a nemusíš přemýšlet o spolehlivosti. Citovat
ChouLu Odesláno 3. duben 2013 Odesláno 3. duben 2013 Cardo je bez problému bral jsem od nich už pár spojek a nikdy nebyl problém druhý den doma, co měli skladem, co né, tak do 4 dnů max Citovat
newmanmichaela Odesláno 8. duben 2013 Autor Odesláno 8. duben 2013 Tak su asi uplně blbé(holt obyčejné kuchař). Budu měnit rozvody a zároveň chci nechat vyměnit olej apod.Bohužel nejsu schopné zjistit jaký mám koupit filtry(palivovej a olejovej).Když to zadám např.Autokelly,najde mě to vždy víc filtrů a každej má jinou velikost.Nemůžete prosím někdo poradit kde a jakej koupit někde v Brně a okolí. Moc děkuji (VIN:VF32CRHYF41482519) Podle serviceboxu to taky nejak nemožu dohledat.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.