JTa Odesláno 20. říjen 2013 Odesláno 20. říjen 2013 Jo budu určitě brát ty Meyle HD. Dneska je objednám. Díky Citovat
JTa Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 Tak tyčky dneska došly a hned jsem se vrhl na výměnu. Bohužel, jak jsem začal tak jsem skončil. Horní šroub nejde vůbec povolit. Pochopil jsem to tak, že tam musím dát torx a potom povolit klíčem, ale bohužel místo na torx je sežraný, tak se to v tom jenom protáčí. Ke spodnímu jsem se pro změnu vůbec nedostal, protože přímo pod šroubem je kovová trubička a nad ním je zase kovový držáček hadičky s gumovým kolečkem, který se do toho držáčku zasouvá. Vůbec nevím, jak to udělat. Ono kdyby šlo jenom o povolení dvou matic, jak tu bylo řečeno, tak je to sranda. Aspoň jsem to všechno stříknul, ať to povolí, než to zkusím znovu. Když to vyměňujete, sundáváte třmeny nebo ne, pokud jo, kde se to povoluje. Díky [upravil dne 23/10/13 18:49 od JTa] Citovat
brutall Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 No, ono jde, jenom o povolení dvou matic, ale je to pakárna. Citovat
Patrik406ST Odesláno 23. říjen 2013 Odesláno 23. říjen 2013 pokud to nejde povolit ručne tak sehnat nekoho kdo má rázový utahovák a tim to pujde... a nebo to uřezat. Citovat
krtek 2 Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 ocisti ocelovym kartacom zavity na tycke strekni nejake WD ,tu dieru vycisti a nabij do nej kladivom torx o cislo vecsi (ale musi byt kvalitny Crv ,nie to cinske blato na jedno pouzitie) [upravil dne 24/10/13 10:10 od krtek 2] Citovat
Ferry Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 flexa, seriznout matice z boku a zbytek urazit majzlikem s kladivem, standartni postup pro vymenu tycek - za pul hodky neni co delat Citovat
JTa Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 A jak se dostat k tomu spodnímu šroubu? Bude stačit, kdy vymontuju brzdový třmen s destičkama? [upravil dne 24/10/13 17:54 od JTa] Citovat
JTa Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 Tak jsem pokročil tak, že se mi podařilo odšroubovat horní matici. Narval jsem tam větší torx a pak to šlo. Odmontoval jsem brzdový třmen a tím jsem skončil. Jeden torx jsem zalomil a když se podařilo ho vyndat, tak už nic jinýho v tom nedrží. Všechno jsem už kolem uvolnil, starou tyčku v kloubu skoro vykuchal, ale prostě ten šroub nemůžu povolit. Jenom se to protáčí. Flexou se tam nedostanu. Jediná možnost to zkusít odvrtat od toho torxu, má někdo takovou zkušenost. Nebo je lepší navrtat díry do tyčky za maticí z druhý strany tý kovový tyčky na který je stabil. tyčka našroubovaná? Drbu se s tím už třetí den a už jsem bezradnej. Citovat
brutall Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 Ferry ti psal, rozříznout ale šroub vejpůl, né uříznout. Citovat
JTa Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 Jak to mám udělat, když se tam moji flexou nedostanu. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 nechci tě opravdu urazit, ale všechno chce svoje a taky trochu zkušeností a nářadí...,rady jsi tu dostal, když to pořád nejde, bude chyba v tobě třeba já nerozumím elektronice a tak si všechno musím nechat opravit externě Citovat
brutall Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 Jak to mám udělat, když se tam moji flexou nedostanu. co menší flexu? Citovat
JTa Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 Jo to je mi jasný. Zkusím zítra někoho uhnat. Už to trvá moc dlouho a auto potřebuju. Taková kravina a nejsem s tím schopnej hnout. Počítač složím pomalu poslepu, ale tohle,... Citovat
brutall Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 Napoprvé všechno dýl trvá a tyčky budeš dělat častěji. Citovat
Guest servisman Odesláno 26. říjen 2013 Odesláno 26. říjen 2013 při našich silnicích se ani nedivím. Měl jsem v plánu měnit,ale uvidím co a jak dopadnu na STK Citovat
JTa Odesláno 27. říjen 2013 Odesláno 27. říjen 2013 Tak operace se zdařila, pacient přežil. Byla to drbačka, ale dneska jsem to dopoledne všechno zvládl. Horní matici na jedný straně jsem musel flexou uříznout, u druhý jsem urval torx a u obou spodních matic jsem nejdřív musel vykloubit tyčky, aby to bylo kde chytnout sikovkama a pak už to hoooooodně pomalinku šlo. Nový Meyle HD mají naštěstí uchycení místo torxu 16ku klíč a tak to bude bez problémů. Každopádně teď už to zvládnu si myslím komplet za hodinu. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. říjen 2013 Odesláno 27. říjen 2013 někteří výrobci už konečně pochopili, že systém udržení šroubu čepu na torx nebo imbus je k ho.nu, např. na oplu je uchycení šroubu na plochý klíč už roky... Citovat
Martin 1981 Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 mne predne tycky vydrzali cca 53000km,boli to delphi uz su nachystane dalsie delphi Citovat
TiborTrojan Odesláno 4. listopad 2013 Odesláno 4. listopad 2013 Tak ja to mam za sebou menil som ich v piatok.Jedna šla dobre , ale tu druhu trebalo vyrezat. Dával som Meyle HD Citovat
fejfarz Odesláno 26. červen 2014 Odesláno 26. červen 2014 Trochu oživím toto téma. Včera jsem měnil tyčky ve předu a protože na parkovišti nemám elektriku tak flexa nehrozila. Dělal jsem to 3 hodiny poprvé a dalo mě to zabrat. Čistil jsem drátěným kartáčem prostříkával WDčkem a pomalu rozhýbával zarezlé šrouby tak jako když se vyřezávají závity závitníkem. Šlo to ztuha ale nakonec se vše podařilo Dával jsem nové Meyle HD tak doufám že další výměna už bude jednodušší. Jízda s autem se teď nedá srovnávat výsledek je dostatečnou odměnou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.