Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jakou orientaci bytu? Aneb byt s předzahrádkou stejně nemá smysl, my do něj ale jdeme

Recommended Posts

Odesláno
Za cca 6,5M máme baráček s pozemkem (Praha Řeporyje - kdo zná ví kde to je) tuším 4+1:myslim Tak proč se mám cpát někam do prdele (bez urážky) :papa Tedy nemám já, ale několik osob znám co tam bydlí :D

[upravil dne 22/3/13 13:40 od Tango C8]

Sakra kdepak bydlíte pane? Také jsem v Řeporyjích. :papa

Já tam nebydlím, jsem na praze 13, ale znám lidí co tam bydlí:D

Odesláno

Když už chcete \"zahrádku\" a dobrý spojení do Prahy a stačí ti 50m byt, tak bych šel raději do něčeho takovéhleho ...

K L I K

Sice bych do Vršovic už nešel - je to na mě moc centrum, ale v porovnání s tou tvou Lysou je toto alespoň posléze dobře pronajatelné, nebo i potenciálně prodejnější a cenovej strop, jako máš ty ...

[upravil dne 25/3/2013 11:50 od Neon]

Odesláno

a 5 minut na namesti miru, 7 minut na ipak a 15 minut do uplneho centra tramvaji :D

jo Neone, to nevypada vubec spatne...

Odesláno
Já osobně bych se na vykašlal na předzáhradku a radši bych si koupil za stejnou cenu větší byt. Za ty peníze využití předzahrádky minimální a abych uklízel vajgly od sousedů ze shora na to se můžu vy.....

Mna len fascinuje, že bytovy dom ani neni postaveny, a vy už viete, kto si kupi byti nad Milanom, viete ,že bude fajčiť, a viete, že bude schvalne hadzať špaky na tu predzahradku :D :D Jak to robíte :D

Je jasný,že Ty to budeš obhajovat,když máš to samé,ale dle toho co jsi mi psal do sz,žadná výhra,pochopíte to v praxi až budete starší a mít víc zkušeností,lidi se začnou v baráku měnit a problémy přibývat, dneska můžem mladým říkat co chcem,vidím to doma na dceři.

Odesláno
to jako fakt??to máš na nájem??

Proč by neměl?

Navíc to je osobní vlastnictví, takže jen fond oprav.

Bydlení v bytě je vždy levnější než v RD. Navíc co mají ve velkých městech v ceně si my na vsi musíme budovat za své (parky, hřiště,...)

Odesláno
Já osobně bych se na vykašlal na předzáhradku a radši bych si koupil za stejnou cenu větší byt. Za ty peníze využití předzahrádky minimální a abych uklízel vajgly od sousedů ze shora na to se můžu vy.....

Mna len fascinuje, že bytovy dom ani neni postaveny, a vy už viete, kto si kupi byti nad Milanom, viete ,že bude fajčiť, a viete, že bude schvalne hadzať špaky na tu predzahradku :D :D Jak to robíte :D

Není nutný aby ten dům stál... bydlím už v druhém domě kde v něm a v okolí jsou byty s předzahrádkama a nevšiml jsem si, že by byli nějak extra využívané, naproti v baráku jsem si všiml, že předzahrádku využívá nejvíc chlápek na venčení psa, aby nemusel z baráku :). A házení vajglů z okna? Stačí se projít kolem baráku...

Odesláno

Myslíš, že by to nějak extra vydělávalo? Pronajatelné možná za 10tis se vším všudy, litr FO, 3 spotřeba určitě, takže v nejlepším případě 6 tis čistých, obsazenost když nadsadím 11 měsíců v roce při dnešní fluktuaci a problému sehnat slušného nájemníka, a to by se to ještě mělo danit...

Aby to fakt vydělávalo, musel by ten byt stát polovinu. Za 2,2M tohle na pronájem je nesmysl. To by ten byt musel být jinde a ještě lépe být 2+1, ne 2kk.

Odesláno

Co do možných výdělků ještě jeden příklad - tohle jsem málem koupil:

http://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/1+kk/praha-bubenec-jaselska/2291335772

V době, kdy to inzerovali za 1,7M byli ochotní mi to okamžitě prodat za 1,5M, kolik byla skutečně realizovaná cena po té slevě na 1,6M se lze jen dohadovat. Měl jsem na to okamžitě nájemníka za 9 se vším všudy, což je i podle realitářů strop za něco takového, tzn. 6 čistá ruka. Přesto jsem to nakonec po všech propočtech nevzal, ani za těch 1,5M to prostě nevycházelo jako něco extra, co by za to skutečně stálo. Zhodnocení na nemovitostech se prostě dnes dělá jinak, doba dávno minulá, kdy se vydělávalo na růstu hodnoty a nájem byl jen bonus je dávno pryč a nájem při dnešních prodejních cenách v Praze a okolí nepokryje ani prostý nákup, natož nějaký zisk a obnovu.

Odesláno

Z toho prijmu moc na danich neodvedes, do vydaju se daji uplatnit treba odpisy.. alespon dle danove poradkyne. Osobne to neresim, tak jsem to s FU nekonzultoval, ale pak uz moc cisteho zisku nebude.

Odesláno
Myslíš, že by to nějak extra vydělávalo? Pronajatelné možná za 10tis se vším všudy, litr FO, 3 spotřeba určitě, takže v nejlepším případě 6 tis čistých, obsazenost když nadsadím 11 měsíců v roce při dnešní fluktuaci a problému sehnat slušného nájemníka, a to by se to ještě mělo danit...

Aby to fakt vydělávalo, musel by ten byt stát polovinu. Za 2,2M tohle na pronájem je nesmysl. To by ten byt musel být jinde a ještě lépe být 2+1, ne 2kk.

Blázen ten,kdo by to danil,jináč,že dnes nevyděláš na růstu hodnoty nemovitosti je mi jasné,sám mám řadovku postavenou a pár let zpět/cca 4/jsem i barák prodal,ale pokud máš prachy volné,tak je to pořád slušný výdělek a vždy to můžeš prodat i když stále ještě s prodělkem,když to nebude mít hodně dobrý nákup, ještě to asi o něco žuchne,nabídka je velká.

To co dáváš jako příklad,tak je sakra starý byt,dveře,tramy na stropě.

Jo pokud si to chtěl koupit a z nájmu platit hypo,tak to asi opravdu ne.

[upravil dne 25/3/13 23:52 od Milan+]

Odesláno

Ta čísla výše jsou všechno možné, jen ne slušný výdělek. Slušný výdělek by to byl, kdyby ten byt stál polovinu, je to tam jasně napsané, stačí s to přepočítat... Co se týče toho bytu, co jsem dával jako ukázku, hlediska výdělku na pronájmu je zatraceně perspektivnější než to co sem dal Neon, čistý nájem z něj vypadne úplně stejný jako z toho výše, pronajatelný je řádově lépe (lokalita! je to, co rozhoduje především) a stojí o třetinu méně - ale ani tak to pořád zdaleka není dobrý výdělek. A jestli si na to člověk bere hypotéku nebo ne absolutně nerozhoduje, jen tak mimochodem.

Odesláno

Blázen ten,kdo by to danil...

Pronajmout to bez smlouvy, to bych se velice rozmyslel i opravdu dobremu a spolehlivemu znamemu. A pokud nechces kazdy mesic chodit pro obalku, tak je to celkem snadno dohledatelne... za vysvetlovani na FU to fakt nestoji.

Odesláno

Hlavně riskovat udání na finančák kvůli \"skvělým\" cca 3% p.a. před zdaněním, z kterých se navíc ještě musí vytvořit nějaká rezerva na opotřebení bytu, to je panečku kšeft století :D

Odesláno

Je jasný,že Ty to budeš obhajovat,když máš to samé,ale dle toho co jsi mi psal do sz,žadná výhra,pochopíte to v praxi až budete starší a mít víc zkušeností,lidi se začnou v baráku měnit a problémy přibývat, dneska můžem mladým říkat co chcem,vidím to doma na dceři.

Ach, škoda reči .. Nechaj to tak ... Absolutne sa nerozumieš cenám tu na SK, ale dávaš ortiely ...

A ten strasny zvyk, ze mlady musi pocuvat starsieho :D :D Neziješ už v komunizmu ...

Odesláno

Není nutný aby ten dům stál... bydlím už v druhém domě kde v něm a v okolí jsou byty s předzahrádkama a nevšiml jsem si, že by byli nějak extra využívané, naproti v baráku jsem si všiml, že předzahrádku využívá nejvíc chlápek na venčení psa, aby nemusel z baráku :). A házení vajglů z okna? Stačí se projít kolem baráku...

Vajgle na terase naozaj nemavam, ale ano, asi to budes vediet lepsie ako ja ze ? A teraz som len slepy, a ked dospejem, tak sa mi zlepsi zrak, a ja potom zrazu ich zbadám tie vajgle :D :D

PS: Ty si furt v okne a čumíš, jak sa komu predzáhradka využíva ? že to tak dobre poznáš ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...