juke Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 Díky za odpovědi škoda že je Frozz daleko no... můžu ještě poprosit v kostce jak se pracuje s Clay? ... kdybych do toho šel sám, tak jaký mi doporučíte vosk a leštěnku od AG? A jednu stejnou kombinaci od jiné firmy třeba na trošku horší úrovni? S ohledem na to, že bych to dělal bez leštičky. Předem díky. Citovat
Frozz Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 leštěnka - AG Super Resin Polish vosk - AG Extra Gloss Protection budeš potřebovat ale i nejlépe 2 (pěnové) aplikátory a mikrovlákno na rozleštění. Abych se přiznal, koukal jsem i na jiné, srovnatelné značky (DODO, Meguiars), ale tohle se zdá jako opravdu nejlepší a zřejmě i nejlevnější volba. Práce s clayem: Clay pořádně promneš v ruce, můžeš trochu postříkat lubrikantem. Vytvaruješ z něho placku (ale ne moc tenkou), pořádně nalubrikuješ povrch a přejíždíš zleva doprava a obráceně, nevyvíjíš tlak. Jakmile začne clay drhnout, musíš víc lubrikovat. Občas se na něj podívej a jakmile bude špinavý, přehni ho a vytvaruj novou placku. Začínáš od vrchu, postupuješ dolu. Jako poslední je spodní část u dvěří, tam je vždy nejvíce bordelu (z předních a zadních kol). Nikdy ti nesmí spadnout na zem. Jakmile ti spadne, vyhodit, dej si bacha. Takhle vypadal můj clay: Citovat
ozzy1 Odesláno 12. květen 2013 Odesláno 12. květen 2013 Na leštění je též perfektní hadr PETR, takový oranžový nebo modrý o velikosti 50 x 60 cm. Stojí kolem 12-14 Kč. Citovat
Kobra 72 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Čest vaší práci přátelé... potřebuji poradit, kde koupím ty tužky na opravu drobných škrábanců? Případně, existuje jiná forma opravy poškrábání? A když se mi loupe krycí lak, co s tím??? Citovat
parlament Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 1.Lepšie ako tie korekčné ceruzky je ísť do predajne kde miešajú autolaky a nechať si podľa kódu z kasne namiešať originál tvoj odtieň. 2.Len prelakovať celý diel. Citovat
koblih69 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Čest vaší práci přátelé... potřebuji poradit, kde koupím ty tužky na opravu drobných škrábanců? Případně, existuje jiná forma opravy poškrábání? A když se mi loupe krycí lak, co s tím??? S ohledem na to že jde o metalízu tak ten výsledek nikdy nebude dobrej. Nicméně doporučuju si nechat namíchat jeden sprej (ten se hodi vždycky). Růhu odmastíš a seříznutým párátkem nebo špejlí do tenkého vlásku vyplníš rýhu barvou, kterou si ze spreje stříkneš do víčka. Pokud je to hlubší tak to třeba 2x zopakuješ. Co se týká oloupaného krycího laku tak je to nejspíš problém po nějaké opravě a nebo ten lak někdo výrazně narušil. Oprava je velmi problematická. Původdní lak je potřeba maximálně oloupat mechanicky a pak naleptat zástřikovým lakem (spot blender) následně nechat zaschnout. To by mělo vyřešit okraje těch oloupaných míst. Pak celé lehce přebrousit a přelakovat transparentním lakem. Nicméně pokud nebude použitý stejný typ laku (což na 99% nebude) tak rozdíl v průhlednosti bude viditelný. Aby to slušně vypadalo tak je potřeba přelakovat celý díl a upřímně u tak starého laku bude stejně jiný odstín, takže je to stejně jedno.... Citovat
Kobra 72 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 No jo, ale ten odstín stejně netrefíš, protože už je to vyšisovaný... A já tam mám pár škrábanců ze zimy, odmetal jsem sníh a nějak jsem nepostřehl, že mi z koštěte kouká šroub Tak jsem si myslel, že to začmárnu a rozleštím... A celý dveře se mi stříkat nechce... A myslel jsi stříknout to barvou, nebo jen tím krycím lakem? Hm, asi barvou, jenom lak je asi kravina... Citovat
Kobra 72 Odesláno 14. květen 2013 Odesláno 14. květen 2013 Jo, Koblížku, díky... Myslel jsem si to, že to nebude jen tak... Že bych to vyřešil nějakou pěknou, veselou samolepkou? Ty rýhy moc hluboký nejsou - viz výše odpověď parlamentu... Říkám si, že u tak starýho laku asi ani Tempo neuškodí, nebo jo? Citovat
Judes Odesláno 15. květen 2013 Odesláno 15. květen 2013 Asi sa to tomu kakáčovi ešte nepáčilo (málo sa to lesklo) . Citovat
Frozz Odesláno 15. květen 2013 Odesláno 15. květen 2013 Tak tu srajdu nezapomeň z toho laku hned sundat ... mě se to stává pořád :bacha Citovat
PAJA106 Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Přátelé, mám drobný dotaz: Dnes při mytí auta jsem shledal dost kapiček asfaltu na dveřích za předníma kolama. Mám to si pořídit odstraňovač asfaltu, nebo to můžu vzít clayem, nebo ještě nějak jinak to dostat dolu?? Citovat
Frozz Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Mám to si pořídit odstraňovač asfaltu, nebo to můžu vzít clayem, nebo ještě nějak jinak to dostat dolu?? Ahoj, clayem by to mělo jít dolu, AVŠAK bych doporučil zakoupit odstraňovač asfaltu (akorát mi dnes přišel domů nový ) a před clayováním ostříkat, nechat působit a setřít. Proč? Clay bude méně zanesený a bude se ti na čistším povrchu pracovat lépe. Můžu z os. zkušeností doporučit Tar Remover od Autoglym, super přípravek. Nastříkáš, necháš působit, asfalt krásně zteče z laku a pak setřeš. Alternativa je Iron-X nebo Trix. /edit: Pardon, Iron-X neodstraňuje tér. [upravil dne 16/5/13 22:53 od Frozz] Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Přípravků na čístění asfaltu je spousta (Sonax, Coyote... ) od cca 60,- Většinou obsahují Xylen nebo Benzín... Autoglym se pravda trochu odlišuje tam je hlavním složkou nafta Citovat
MirekCC Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Sleduju tento thread a už jsem si taky pořídil ten Clay , tak uvidíme Citovat
juke Odesláno 18. květen 2013 Odesláno 18. květen 2013 No tak jsem to zatím udělal po svém, měl jsem tu nano leštěnku od turtle darem doma, koupil jsem tvrdý vosk sonax a dal dvě vrstvy a prokouklo to taky, tak uvidíme co to vydrží. Jinak si myslím, že by to třeba Frozze ta práce na tomhle autě už nebavila, je tam spousta vad co už nelze odstranit, a v nějaké firmě by nad tím ohrnovali nos už. Citovat
juke Odesláno 20. květen 2013 Odesláno 20. květen 2013 no tak jelikož se na to nachytal pyl tak to chci spláchnout, ale něčím to musím utřít, nějaká alternativa k těm sušícím ručníkům? Citovat
juke Odesláno 20. květen 2013 Odesláno 20. květen 2013 ne tak fajn investuju tohle muze byt? http://autokosmetika.heureka.cz/sonax-uterka-z-mikrovlakna-na-karoserie/ melo by to byt pratelne Citovat
chuck11 Odesláno 20. květen 2013 Odesláno 20. květen 2013 tak jsem taky strávil nějakých 10 hodin leštěním ,výsledek stojí zato,sice se stříbrná špatně fotí,ale poznat to je;) hlavně škrábance jsou odstraněny;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.