Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Díky za odpovědi :) škoda že je Frozz daleko no... můžu ještě poprosit v kostce jak se pracuje s Clay? ... kdybych do toho šel sám, tak jaký mi doporučíte vosk a leštěnku od AG? A jednu stejnou kombinaci od jiné firmy třeba na trošku horší úrovni? S ohledem na to, že bych to dělal bez leštičky. Předem díky.

Odesláno

leštěnka - AG Super Resin Polish

vosk - AG Extra Gloss Protection

budeš potřebovat ale i nejlépe 2 (pěnové) aplikátory a mikrovlákno na rozleštění.

Abych se přiznal, koukal jsem i na jiné, srovnatelné značky (DODO, Meguiars), ale tohle se zdá jako opravdu nejlepší a zřejmě i nejlevnější volba.

Práce s clayem:

Clay pořádně promneš v ruce, můžeš trochu postříkat lubrikantem. Vytvaruješ z něho placku (ale ne moc tenkou), pořádně nalubrikuješ povrch a přejíždíš zleva doprava a obráceně, nevyvíjíš tlak.

Jakmile začne clay drhnout, musíš víc lubrikovat.

Občas se na něj podívej a jakmile bude špinavý, přehni ho a vytvaruj novou placku.

Začínáš od vrchu, postupuješ dolu.

Jako poslední je spodní část u dvěří, tam je vždy nejvíce bordelu (z předních a zadních kol).

Nikdy ti nesmí spadnout na zem. Jakmile ti spadne, vyhodit, dej si bacha.

Takhle vypadal můj clay:

image.jpg

Odesláno

Na leštění je též perfektní hadr PETR, takový oranžový nebo modrý o velikosti 50 x 60 cm. Stojí kolem 12-14 Kč.

Odesláno

Čest vaší práci přátelé...

potřebuji poradit, kde koupím ty tužky na opravu drobných škrábanců? Případně, existuje jiná forma opravy poškrábání? A když se mi loupe krycí lak, co s tím???

Odesláno
Čest vaší práci přátelé...

potřebuji poradit, kde koupím ty tužky na opravu drobných škrábanců? Případně, existuje jiná forma opravy poškrábání? A když se mi loupe krycí lak, co s tím???

S ohledem na to že jde o metalízu tak ten výsledek nikdy nebude dobrej. Nicméně doporučuju si nechat namíchat jeden sprej (ten se hodi vždycky). Růhu odmastíš a seříznutým párátkem nebo špejlí do tenkého vlásku vyplníš rýhu barvou, kterou si ze spreje stříkneš do víčka. Pokud je to hlubší tak to třeba 2x zopakuješ.

Co se týká oloupaného krycího laku tak je to nejspíš problém po nějaké opravě a nebo ten lak někdo výrazně narušil. Oprava je velmi problematická. Původdní lak je potřeba maximálně oloupat mechanicky a pak naleptat zástřikovým lakem (spot blender) následně nechat zaschnout. To by mělo vyřešit okraje těch oloupaných míst. Pak celé lehce přebrousit a přelakovat transparentním lakem. Nicméně pokud nebude použitý stejný typ laku (což na 99% nebude) tak rozdíl v průhlednosti bude viditelný.

Aby to slušně vypadalo tak je potřeba přelakovat celý díl a upřímně u tak starého laku bude stejně jiný odstín, takže je to stejně jedno....

Odesláno

No jo, ale ten odstín stejně netrefíš, protože už je to vyšisovaný... A já tam mám pár škrábanců ze zimy, odmetal jsem sníh a nějak jsem nepostřehl, že mi z koštěte kouká šroub :) Tak jsem si myslel, že to začmárnu a rozleštím... A celý dveře se mi stříkat nechce... A myslel jsi stříknout to barvou, nebo jen tím krycím lakem? Hm, asi barvou, jenom lak je asi kravina... :D

Odesláno

Jo, Koblížku, díky... Myslel jsem si to, že to nebude jen tak... Že bych to vyřešil nějakou pěknou, veselou samolepkou? :D

Ty rýhy moc hluboký nejsou - viz výše odpověď parlamentu...

Říkám si, že u tak starýho laku asi ani Tempo neuškodí, nebo jo?

Odesláno

Přátelé, mám drobný dotaz: Dnes při mytí auta jsem shledal dost kapiček asfaltu na dveřích za předníma kolama. Mám to si pořídit odstraňovač asfaltu, nebo to můžu vzít clayem, nebo ještě nějak jinak to dostat dolu??

Odesláno
Mám to si pořídit odstraňovač asfaltu, nebo to můžu vzít clayem, nebo ještě nějak jinak to dostat dolu??

Ahoj,

clayem by to mělo jít dolu, AVŠAK bych doporučil zakoupit odstraňovač asfaltu (akorát mi dnes přišel domů nový :)) a před clayováním ostříkat, nechat působit a setřít. Proč? Clay bude méně zanesený a bude se ti na čistším povrchu pracovat lépe.

Můžu z os. zkušeností doporučit Tar Remover od Autoglym, super přípravek. Nastříkáš, necháš působit, asfalt krásně zteče z laku a pak setřeš.

Alternativa je Iron-X nebo Trix.

/edit: Pardon, Iron-X neodstraňuje tér.

[upravil dne 16/5/13 22:53 od Frozz]

Odesláno

Přípravků na čístění asfaltu je spousta (Sonax, Coyote... ) od cca 60,- Většinou obsahují Xylen nebo Benzín... Autoglym se pravda trochu odlišuje tam je hlavním složkou nafta :D

Odesláno

No tak jsem to zatím udělal po svém, měl jsem tu nano leštěnku od turtle darem doma, koupil jsem tvrdý vosk sonax a dal dvě vrstvy a prokouklo to taky, tak uvidíme co to vydrží. :) Jinak si myslím, že by to třeba Frozze ta práce na tomhle autě už nebavila, je tam spousta vad co už nelze odstranit, a v nějaké firmě by nad tím ohrnovali nos už.

post-35878-14109631298821_thumb.jpg

Odesláno

no tak jelikož se na to nachytal pyl tak to chci spláchnout, ale něčím to musím utřít, nějaká alternativa k těm sušícím ručníkům?

Odesláno

tak jsem taky strávil nějakých 10 hodin leštěním :D,výsledek stojí zato,sice se stříbrná špatně fotí,ale poznat to je;) hlavně škrábance jsou odstraněny;):potlesk

post-3960-14109631369716_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...