Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Oživenie farby + lesk


AnRy99

Recommended Posts

Čaute chalani,

nebol som si istý tak som to šupol sem do Tuningu. Ak som spravil zle, tak sa ospravedlňujem.

Chcel sa vás spýtať, aké prípravky používate a aké mate také naj overené na leštenie svojho \"levíka\". /svokor používa samizdá toto: Turtle Wax Plus PTFE 500ml/

A ešte otázka, moje levíča ma už od čiernej ďaleko. Nebolo určite nikdy leštené a preto škarabance od praxu, vyťiahnutá farba atd. Uz to nieje ono a čierna. Našiel som toto, tiež od turtle wax: http://www.najnakup.sk/Porovnaj_auto-vybavenie-a-udrzba_TURTLE-WAX-Color-Back-original-375ml-Restaurator-farby-lakov_585757.html

Btw. ako som teraz pozeral zahraničné stránky tak som našiel toto a používajú to, ak sú tie výsledky čo ukázali dosiahnuté týmto tak to určite vyskúšam: http://www.autoomega.sk/?id_tovar=26200&ukaz=detail

Aké máte skúsenosti vy?

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a prečo nemáš s TW dobrú skúsenosť? Nemám v tom moc prehľad, ale šampon TW používam. Svokoj používa TW PTFF vosk a ako vyleští si to pekne. Tak neviem no ako inak by som to ešte posudzoval.

Treba si v tom spraviť trocha prehľad :) Lebo niekedy lacnejšie su aj lepšie. Ako sa volá to z lidlu? To som ani nevedel ze niečo také sa tam dá kupit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diki koblih :) Vsak ja som zatial nic ine ako TW nevyskúšal tak neviem porovnať, ale ked mas v tom prax tak vyskúsam SONAX aj ja ... ale co som nasiel od TW BLACK BOX tak to vyzerá fajn. Ale ako dlho to vydrží.

Chcem sa ešte spýtať, sú nejaké špeciálne vosky alebo oživovače laku len na čiernu?

Či sa to žiadno nedelí? Len metalicke a nemetalické laky ... :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diki koblih :) Vsak ja som zatial nic ine ako TW nevyskúšal tak neviem porovnať, ale ked mas v tom prax tak vyskúsam SONAX aj ja ... ale co som nasiel od TW BLACK BOX tak to vyzerá fajn. Ale ako dlho to vydrží.

Chcem sa ešte spýtať, sú nejaké špeciálne vosky alebo oživovače laku len na čiernu?

Či sa to žiadno nedelí? Len metalicke a nemetalické laky ... :myslim

Nevydrží to vetšinou proto, že nemáš lak řádně rozleštěný a tím pádem se ti nalepuje prach. Po umytí auta když přejedeš po suchém laku musí být hladký. Většinou je ale drsný...

To že se leštící pasty na metalízu a normální lak liší je z toho důvodu, že na metalízu je jemnější. Je totiž riziko, že ta s větším úběrem (hrubší) probrousí ten tenký krycí lak skrz.

Speciální pasta na černý lak asi ne, ale černá má pěknou hloubku, takže místo 2x voskovat bych doporučoval 3x.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem veľmi :)

Chcem sa ešte opýtať, zvažujem dve možnosti na mojho čierneho metalízového leva a tou je ten Turtle Wax - BLACK BOX alebo teraz som bol v Žilina na Solinkách v predajni autodoplnkov a začínajú tam s distribúciou auto glymu. Počul som že je to TOP z pomedzi všetkých značiek ale neviem čo je na tom pravdy.

Tu je video ku tomu TW BLACK BOX:

Majú tam konkrétne za 15 € pollitrovú flašku na tmavé farby. Som sa s predajcom rozprával a sám povedal že s čiernou je to trocha problém v tejto oblasti, preto mi odporúčil od autoglymu Ultra deep Shine ako najlepšiu vhodnú možnosť.

Ku tomu aj video

Čo sa týka porovnania cien BLACK BOX od TW vychádza na cca 30 EUR už aj s handríčkami a všetkými nanášacími srandami ku tomu a tento AUTO GLYM vychádza 15 eur ale samostatný. Nabudúci týžden že im majú prísť všetky nanášacie veci ku tomu takže cenovo to bude zrejme podobné.

Ktoré by ste si vybrali vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klidně se poblej, já ti v předhozím příspěvku napíšu, že Turtle Wax je dobrý akorát na vymazání formy k laminování a ty to tady srovnáváš se špičkou jako je Auto Glym.

OK tak normální odpověd - klidně si Kup T.W. - to jsi asi chtěl slyšet.

PS: příště se nauč trochu chovat - máš tu ode mě hafo příspěvků kdy jsem se ti snažil nějak poradit a tvoje reakce? Škoda mluvit :bojim tak příště ti jistě poradí někdo jiný.

[upravil dne 21/3/13 22:47 od koblih69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám v tomto prehľad, tak som netušil ze Auto Glym je TOP.

Normálna odpoveď by mi stačila asi taká: Auto Glym je špička.

A tvoje odpovede a rady si cením a neodpovedám na ne osočujúco, spochybňujúco, arogantne ..., tak neviem čo máš za problém.

P.S.: Na debilné narážky a odpovede budem odpovedať debilne.

\"A tvoje reakce?\" - rád sa dozviem aká a poprosím aj \"moju\" reakciu mi preposlať :)

Takže ďakujem.

[upravil dne 21/3/13 23:44 od AnRy99]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak prispeju troskou do mlyna, trosku se tim zivim, tak ti poskytnu nejake info. AG rozhodne neni top, jsou i jine znacky, ktere jsou tak kvalitni, ze pro normalni pouziti na normalnim aute je jejich cena prilis vysoka. Pro tebe bych doporucil AG, Dodo juice, Chamicalguis, Mequiars. Zakladem vseho, je aby byl lak dokonale cisty, jak uz ti zde nekdo psal, bez toho ti zadnej vosk nevydrzi. Za druhe jen pro upresneni, neplest si vosk a lestenku. Lestenka nedela lesk, lestenka ozivuje a redukuje skrabance, po kazde lestence musi prijit vosk, protoze lestenkou se narusi vrstva laku. Pokud chces pripravit auto na sezonu, tak si obetuj jeden cely den. Poradne umyt, vzdy hobou a dva kyble vody. Jakym tlakem vody se zde nazory rozchazej, ja osobne udelal dobrej kompromis a pouzivam wapku z velky vzdalenosti. po umyti prichazi na radu hmota CLAY. Tou se cele auto znova prejede a na hmote uvidis, jak je auto jeste hodne spinave. microskopicke vrstvy theru, rzi apd. po plikaci Clayem prichazi na radu konecne lestenka. Lestenka by se mela aplikovat vertikalnima a horizontalnima tahama, nikdy krouzivyma. to chvilku da, podle poskozeni laku. A pak prichazu vosk. je rada vosku. osobne mam vyzkouseny vosky DodoJuice,, ktere se delaji i podle barvy laku, takze jak tady nekdo psal, neni to pravda, delaj se vosky na barvy, takze pokud mas cernou, tak je vosk na velmi tmave barvy. Vosk nechat par hodine zatuhnout. Da se vrstvit,takze aplikaci muzes opakovat. Muj vysledek byl, ze mi vosk vydrzel 4 mesice. Auto jsem myl skoro kazdy tyden, ale pozor, na myti musi byt sampon, ktery je PH neutralni, aby nenarusoval vrstvu laku. Pokud by mel nekdo zajem, muzu do U2U poslat konkretni vyrobky. Vyjde to celkove treba i na 2000. ale pro domaci pouziti je to na vicero pouziti. Pro nekoho je to vysoka castka, ale nekdo ma sve auto rad a toto mu dopreje.

Pozn.: Nikdy ne TEMPO, tempo ma tak hrubou strukturu, ze tam je uber laku v jinych jednotkach nez u kvalitni kosmetiky. Jeho efekt je vyborny, ale na tak 14 dni a po jeho odstraneni je lak dalekov horsim stavu nez byl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...