Aluška Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Oddie: neprovokuj každej si holt na dálku zatopit nemůže Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 No leckde už za to prej cajti řidiče dodávek apod. drbou .... Tím neříkám, že bych to automaticky dělal kvůli tomu. Ale u klasického osobáku je každá výmluva debilní výmluva - sorry - NIKDY nespěcháš tolik, aby Tě extra 20 sekund ometení sněhu ze střechy ale i z kapoty zabilo. Všechno ostatní je jen stupidní argumentace na ospravedlnění vlastní lenosti. Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Oddie: neprovokuj každej si holt na dálku zatopit nemůže No jo, no, někdo si radši koupí elektróny, muziku a podobné věci, a někdo radši nezávislé topení prostě jak to máš v podpisu, život je otázkou priorit. Citovat
Aluška Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Já si nekoupila ani elektróny, ani muziku, ale přece jen sušička a pračka byly důležitější, to je potřeba celej rok.... Hodně nad tím uvažujeme, ale zrovna minulá zima byla hodně slabá, takže by se to ani nevyplatilo, by se musel objevit nějakej super kup, zas nechcu, aby topení bylo dražší než celý auto Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Počkej na léto a sleduj inzerci, něco se objeví. V zimě si vzpomenou všichni a je draho. V létě se to dá, když je klika, okolo 5 pořídit. Citovat
vendelinek Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 ometam auto od snehu cely vzdycky,okna skrabu taky vsechny,kdyz uz vic mrzne,tak zustava led treba na strese,tak jako co stim,to mam skradat po laku? A dodavky nebo velky auta,jak budou prohlizet policajti vrsky,to budou muset mit aspon sštafle odeslano z Llumie Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Tak abyste měli taky trochu zlomyslné radosti, dneska jsem ometal Multivana, který sice to topení má taky, ale nevím, kde se pouští, pokud jde vůbec pustit samostatně. Ale stačilo omést, škrábat se nemusel. Jinak na dodávky existuje delší koště, na nízké střechy stačí, na zvýšené samozřejmě už ne, ale ten Multivan se dá pohodlně omést celý ze země. Citovat
radim.1008 Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Navíc jak nad 1,5m výšky musí být školení pro výškové práce, prohlídka od doktora, nějaká zabrána proti pádu a žebřík nebo štafle musí mít protiskluzové patky a mít prohlídku každý rok. Jo a štafle by neměly být dřevěné, protože u nich se nedá zaručit stav materiálu, ze kterého jsou vyrobeny, od prohlídky k prohlídce. Kdo někdy s botama od sněhu lezl po hliníkovém žebříku mi dá za pravdu, že je to dost o hubu. Už jsem v práci chytal kolegu za bundu. Citovat
straki007 Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Škrábat auto? Co to je? Jojo.Ani u jednoho auta nemam skrabku ani koste... Citovat
straki007 Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Takhle ma vypadat pocasi v lednu. Alespon takhle teda.... Citovat
Haryk Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Jsem zvědavej jak mě někdo chce donutit, abych zejtra sundal sníh ze střechy Tranzita - očistím okna jako dycky a skočte mi s novýma nařízeníma kamsi (lézt po štaflích a risovat pád a zlomený cokoli prostě nebudu). Chtěl jsem dát minus a nějak sem se překlikl, tak promiň Citovat
straki007 Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Proc minus? Kdo vymyslel toto narizeni byl obycejny kokohotentot. Jezdim v zime za kamionem proste s odstupem protoze asi vim ze tam muze byt led. Chci videt jak budou shazovat lidi snih z celeho auta napriklad z uz zmineneho tranzita... Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 No právě ... V tomhle je to nedomyšlený. V každým vyšším autě aby řidič vozil štafle a riskoval úraz ? Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Ad webasto .. nebo jiný topení .. Zatím mi to bůhvíjak nechybí. Je-li auto zasypané, vlezu dovnitř, nastartuju, hned pustím topení co to jde + výhřev vzadu a jdu v klidu ometat. Pokud je třeba něco i škrabat, škrabu. Během dvou tří minut odjezd ... Citovat
Veverka Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 (upraveno) Dneska mě na hradecký dálnici dojela dodávka a zařadila se mi přimo před čumák (přitom místa měl přede mnou dost a nikdo se mu v rychlým pruhu na zadek nelepil). A hned vánice ze střechy. Tak jsem ho předjel a jak ho míjím, tak se pověsil za mě, po mým předjetí pomalejšího auta mě hned předjel a zase mi to píchnul jen kousek před nos (opět zbytečně). Vánice z jeho střechy pokračovala. Tak jsem ubral, zablikal na něj, předjížím, zatroubil jsem a mazal dopředu, abych mu kousek poodjel. O hodně ubral, asi hledal, co je špatně, ale za minutu byl vedle mě, rozsvítil si vevnitř a zuřivě gestikuloval jako hovado, prej vo co gou - tak jsem mu ukazál na střechu, on to zopakoval (pochopil), pokrčil rameny, vokouřil to (vánice za ním neskutečná) a byl naštěstí v trapu. Tolik z dnešní praxe. Jinak za prosinec jsme měl na kameře v jednom týdnu dva slušný macky sněhu (tvrdého, ale ne ledu), co si to tak z přede mnou jedoucího auta odplachtily směrem na mé sklo - jednomu jsem se vyhnul, druhý naštěstí jen na pravý A sloupek... Jinak k tomu počasí- v Kobylisích už třetí den (sice s přestávkami) sněží (tu silněji, tu jen vločka vločku mine) a Pardubice na suchu Upraveno 17. leden 2016 uživatelem Veverka Citovat
Medvěd Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Veverko - chápu, že je podobná situace nepříjemná, ale fakt neznám jiné řešení než jet a nechat vítr ať maká. Všechny dodávky, kamiony ani autobusy prostě pod střechou nikdy parkovat nebudou a chtít po mě, abych si ometal sníh z 2,4 m vysoké střechy je vážně celkem složitý úkon (a to nemluvím o klukách s plachtou krytýma návěsama - tam je to cca 4 m nad zemí a měkký a kluzký .... - prostě o kejhák) Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 No tak minimalne mohl dotycny dobrak neposilat to tesne pred predjizdene auto .. ono precejen kdyz ti to prileti doslova do ksichtu z peti metru uz se s tim zpravidla mnoho delat neda Citovat
Almanil Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Já jsem principielně pro povinné ometání. Problém je v tom, že bez nějakého zařízení to z návěsu řidič nesundá. A držet se dál od kamionů nemusí vůbec pomoct, protože například včera jsem u Lipníku projel v místě, kde byly ledem pokryté všechny čtyři pruhy. A když je led pevnější, tak může i chvíli plachtit. Citovat
Medvěd Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 Už tu bylo psáno, že lezení po výškách odporuje zákoníku práce a tudíž, když se Ti (teda tomu řidiči) něco stane, každej od toho dá ruce pryč Citovat
Veverka Odesláno 18. leden 2016 Odesláno 18. leden 2016 A nemá náhodou řidič povinnost očistit vozidlo a vůbec si počínat tak, aby neohrožoval?! Nás v autoškole učili, že vozidlo je třeba očistit celé a dostatečně dobře, ať už od sněhu, námrazy, bláta... A druhým faktem je, že já na svou obranu mohu udělat jen dvě věci - předjet (nemusí jít vždy a ten blbec se sněhem může být "závodník" jako ten dnešní) nebo naupak ubrat a udělat si mezeru (do který dřív nebo pozdějc vlítne jinej takovej neometenej výtečník) A ještě jeden postřech z garáží (v budově naší kanceláře,a le podbně to může být kdekoliv jinde) - když přijedou neometená auta se závějemi sněhu, dokáže otávající sníh vytopit skladové prostory v garážích. Klidně to po spádu udělá 2-3 centimetry vody (odtok tam není, je to podzemka, odčerpávadlo asi chybělo v projektu). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.