Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mám takovej problém, nechal jsem si na Xsaře vyměnit turbo,protože to původní bylo přidřený a auto jelo jak holá 1,9D

ted už to jede jak by to asi mělo jet ,jezdím s tím víceméně do těch cca 120ti... tady se ani nikde víc jet nedá...ale nedalo mi to a zkoušel jsem jak to pojede na max... a auto kolem 140 přestane jet....do 140(cca 3100ot) to táhne krásně a potom jak když už utne,a auto nejede..čím by to mohlo být?Turbo je rok po repasu z bourané 306ky.Je špatné turbo, což se mi nezdá,auto nehulí,turbo nepíská , auto táhne ale jen do určíté rychlosti...nebo je chyba někde jinde?

[upravil dne 3/3/13 10:38 od Paulie406]

[upravil dne 3/3/13 10:39 od Paulie406]

Odesláno

Motor 1,9 TD ve 406ce opravdu není na závodění, doporučuju auto prodat a koupit 3,0 V6, to bude \"lítat jako kráva\" - budeš- li 406ku s tímhle motorem honit, připrav si kačky na hlavu, která takové chování nemá moc ráda.

Podobná témata se tu s železnou pravidelností objevují x krát ročně a vždycky mě nutí pouze k útrpnému šklebu - koupím-li si nafťáka, pak holt musím počítat s tím, že si kupuju pracanta, který bude jezdit \"za málo\", ale bude pomalejší než béňo. Je už jen na Tobě, aby sis srovnal preference.

Odesláno

Já mám Xsaru , ale to nevadí :)

Mě je to jasný, ale tam jde o to, že to auto opravdu kolem tech 140 nezrychluje vůbec,prostě 140-145 a ručička se zastaví a víc nic, je mi jasný, že to na závody není,ale přece jen jsem čekal, že těch 160 to pojede,kvuli dálnici atd :)

[upravil dne 3/3/13 10:58 od Paulie406]

Odesláno

Ne ne , občas jezdím do Německa ;) Tady na to dálnice není :D

Ale prosím zpátky k problému,jestli to tedy problém je vůbec nebo spíš normální chování auta :)

[upravil dne 3/3/13 11:10 od Paulie406]

Odesláno

Maximálka 140km/h u toho auta není normální, někde bude něco špatně. U mé 306 dám 160km/h celkem bez problému, dál jsem to nezkoušel.

Odesláno

Sagic, díky , mě to právě taky příjde divné , ale přece jen je to kombík a 1,9TD není trhač asfaltů :)

Ještě mě napadá, když jsem byl naposled u mechanika,tak mi říkal, že mi příště nastaví předvstřik,auto déle startuje,je s tím možná souvislost?

Odesláno

ja mam 1.9td a 190 holka jela ... 170 jezdim bezne. a turbo slyset je :-D a tusim ze je tam jeste puvodni :-D na taho mam necelich 218tis.

ale je pravda ze od 140km/h uz to jde nahoru pomalu .

170 jsem jel i na olej+aditiva zadna nafta

[upravil dne 3/3/13 12:52 od stajgrpavel]

Odesláno

stajgrpavel: olej se měnil teď po 10tkm,předtim mi majitel tvrdil, že měnil po 10ti... , tankuju ...tady u nás je Benzina,Shellka a EuroOil...ten cistic systemu se da sehnat na pumpe? :) Na rezervu nejezdim kvuli cerpadlu,ale jednou jsem zapomnel natankovat a mel jsem na rezerve najeto tk 30km a auto zacalo kuckat...tak jsem dojel k benzince,byl to ten EuroOil,tak jsem natankoval, nastartoval a auto zdechlo...takhle jsem ho asi minutu nemoch natocit a pak chytlo a jelo se dal :)

[upravil dne 3/3/13 12:53 od Paulie406]

Odesláno

Takže co jsem vyčetl na internetu a co jsem se bavil několika lidma...

Není seřízený předstih,dýl to startuje,tzn.že se bude muset pootočit čerpadlo na autě.Mám LUCASe...

A to , že auto nejede,vůbec nezakouří a nežere je nejspíš způsobeno, že čerpadlo dává málo nafty, takže se dá přidat na naftě...

Našel jsem dokonce na angl.stránkách návod jak na to : http://www.tdocuk.com/viewtopic.php?f=41&t=6900

Chci se zeptat,někoho kdo tomu rozumí aby mi poradil,jestli to je opravdu možné,že čerpadlo dává samo od sebe málo nafty..měnil jsem turbo za Garretta z 306ky,jsou nový žhaviče,filtry a auto žere kolem 5ti,nehulí a kolem 140 přestává jet ... :grr

Odesláno

1.9ka ma Lukase ? ja myslel ze maji jen boshaky ... sonax kupuju bezne na benzince ( Jet i benzina) jen si dej pozor co kupujes maji i pro benzinove motory. a maji cistic a hranic. ja to stridam. jeden cas jsem to daval do kazdeho tankovani :-) nedavno jsem pouzit tec 2000 a take to bylo znat ... egr mam uz take zaslepen a vycistil jsem sani ale nej kam jsem se dostal bez dalsi demontaze...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...