Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Řešil jste někdo vytažení extra vypínače ventilátory před chladičem. V létě mě deptá jak se při jízde do dlouhého stoupání blíží ukazatel teploty ke 100°C. V létě po cestě z Itále jsem měl v jednu chvíli na budíku i 110°C. Jinak větráky spínají dle dvou servisů jak maji. na první stupeň v 97°C. Nerad bych znova dělal těsnění pod hlavou :bojim:blicismajlik

Odesláno
:xvul Ted jsem řešil termostat u 205 a v nabídce bylo několik typů termostatů, které měli otevírání od 80 st. do 89 st. Celsia podle podnebí. Jinak mě to dělalo dřív u mojí 406 taky a po výměně temostatu + chladící kapaliny je to v pohodě!! Měnil jsem i chladič, který byl vadný.
Guest servisman
Odesláno

dá se udělat všelico taky jsem občas přemýšlel o tom,když v létě popojíždím a nestačí se chladit,a klimu zapínat na pár minut nemá cenu

Odesláno
2,2 HDI 94 KW r.v. 2005

Dej si to do podpisu;). Takže termostat se ti u tvého motoru otevírá při telotě 83 st. Celsia. V AK jej mají objednávací kód: WH 4446.83D Termostat WAHLER s těsněním za 592 Kč. Mají i levnější.

[upravil dne 19/2/13 17:25 od OK406]

Odesláno
dá se udělat všelico taky jsem občas přemýšlel o tom,když v létě popojíždím a nestačí se chladit,a klimu zapínat na pár minut nemá cenu

nějak nechápu souvislost s tou klimou :)

Jinak bych extra spínač nedával, chlazení má fungovat i bez něho...,jestli neuchladí, tak je něco špatné-většinou chladič už nemá ten chladící výkon (zapraný bordelem):myslim

Odesláno

Tak ten termostat jsem koupil Gates od www.naautomobily.cz za 320,- Kč . Termostatem to není. Chladiče byly venku, vyčištěné zvenku i zevnitř, celá chlad.soustava propláchnutá, vyčištěná. Těsnění pod hlavou a hlava OK. Děláno před cca dvěma lety. Všechno to je hovno platné. Stejný problém má i kolega v práci s 806 2.0 HDi. Jinak k té klimě: když spustí klimu, spustí sahary a líp se to uchladí.

• O 6 let později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím, ve vedrech kolem čtyřicítek mi leze teplota i dvě čárky nad půlku. Nevím kolik je to přesně ale polovina je myslím 90.

Hlavně v kolonách do kopce, ale i při větším zatížení na dálnici. Dokážu si to uhlídat s minimálním zatěžováním motoru a paradoxně- při růstu teploty vypínáním klimy. Zřejmě sahary běží už i bez klimy takže chladí líp.... 

Pro mě by fakt asi bylo ideální dodělat externí vypínač na druhou rychlost sahar. Jde to?

První rychlost mi běží s klimou neustále, tak jestli by pak ta druhá natvrdo tohle nějak nedojebala...

Motor mám rhm s at..

Upraveno uživatelem jiri2105
Odesláno

zkusil bych na diag. zjistit (nebo jiným teploměrem), kolik stupňů je ,,dvě čárky nad půlkou'', myslím, že ta auta jezdí třeba i v africe, takže jsou stavěná k tomu, aby čidla a sahara udržela teplotu v rozsahu, kde má být...

Odesláno

Phedra 2.0 RHM. Ukazatel teploty je stejný jak u 807, takže dvě nad devadesát nikdo vědět nebude no...  Je tam jen těch devadesát v polovině a mívam to spíš pořát pod. Vejš to vyleze až při větší zátěži a dolu už to pak moc nechce. Musím pomoc vypnutím klimy a snížením rychlosti. Ale jen jak jsou větší vedra. Ještě zkusím vypozorovat jestli mi jde sahara na druhou rychlost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...