Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar všichni,

nastíním Vám tady svůj problém a rád bych věděl, jaké mám možnosti řešení. Podotýkám, že mě zajímají rady na ofiko řešení. Rady typu, dělej bordel taky mi jsou k ničemu. Jednak nemíním bejt jako oni ( doma se snažíme chovat tak, aby jsme v rámci možností neobtěžovali ostatní ) a za druhý nemíním otravovat ostatní, kteří bydlí okolo mě.

Jedná se o to, že soused nade mnou ( je to majitel bytu ), pronajal byt lidem se třema dětma a od tý doby, co tam jsou, dělaj neustále bordel. Neuvěřitelný dupání, mlácení vším možným, hraní fotbalu, řev jak na hřišti atd..

Je to tak od chvíle, co ráno otevřou oči a klidně ještě v jedenáct v noci dělaj bordel. Dvakrát jsem tam šel, aby to nějak umírnili, nacož mi řekli, že si mám zvykat.:bacha:bacha:bacha

Ono je to na palici, když celej den, jako třeba dneska, poslouchá člověk bouchání, dupání a řev, že to přebije i televizi. Začínám chytat nerv a obávám se toho, že co nevidět to půjdu řešit jinak, než ústně.

Jenže za jedno takový postupy nevyhledávám a za druhý nemíním ještě někomu platit nějaký bolestný.

Barák funguje jako SVJ a správce mi řekl, že nemaj žádnou zákonnou oporu to nějak řešit.

Zajímají mě tedy veškeré možné cesty, jak zjednat nápravu a budu vděčnej za jakoukoliv radu. Třeba i z vlastní zkušenosti.

Díky všem

[upravil dne 10/2/13 14:50 od pkr]

Odesláno

Nocni klid od 22:00 - 06:00 rano. To dodrzet musej .... Jinak o nicem vymahatelnem nevim :(

Odesláno

Pod nami je zase v podnajme nemenovana \"hviezda\" z TV JOJ a ta ma tiez daleko od ludskeho spravania.Odkedy maju psa,tak mam pocit,ze si mylia dedinu s vybehom za byt v panelaku.Pes je pravidelne zamknuty sam v byte.Niekedy aj v noci,cez prazdniny dokonca cely vikend.No susedia su ticho,tak sa nic nedeje.Mylia si psa s hrackou,ktoru vypnu a hodia do kuta.Ked im uz lezie brechot na nervy,tak ho zatvoria na balkon a pocuvame ho my vsetci naokolo.Psovi je jedno,ci je rano a ci vecer,ci je piatok a ci sviatok,steka kedy sa mu chce.A hlavne,ze ta \"hviezda\" nataca reportaze o opustenych psoch,ci mackach a o svojho psa sa nevie postarat!:bacha Dolezita je ako hovno v trave a jej dcera este viac.Ten byt je komplet prerobeny a som presvedceny,ze majitel bytu o psovi nevie.Poslal som mu po ludoch par odkazov,ci vie,ze mu cudzi pes beha a spini po novej plavajucej podlahe,len neviem,ci sa mu uz dostali do usi.

[upravil dne 10/2/13 16:04 od xpetrix]

Odesláno

PKR - dohodnout ses zkusil jak říkáš, ale bezúspěšně.

O.K.

V tom případě bych chtěl po majiteli bytu, aby zajistil bezkonfliktní užívání jeho nemovitosti nájemníky. Je na to určitě přímý právní termín, ale v podstatě jde o to, že sousedé navzájem musí fungovat v rámci běžných zvyklostí. Pokud by se k tomu majitel nemovitosti odmítl postavit čelem, vyžadoval bych projednání na schůzi SVJ nebo minimálně výborem SVJ a trval bych na zápisu návrhu řešení vzniklé situace tak, aby bydlení v domě přestalo být nesnesitelné.

P.S.

Ty jsi vlastník bytové jednotky nebo též \"jen\" nájemce?

[upravil dne 10/2/2013 16:21 od Medvěd]

Odesláno

Majitel mi řekl: a co mám dělat, když maj děti, tak to mám pronajmout UKčkům, nebo čer..jm?

Jenže bordel dělaj jak děti, tak dospělí. A možná ty UK by byli lepší, než tohle. Co vím, tak většinou dělaj od nevidim do nevidim a pak jsou rádi, že si lehnou. Už jsme je v baráku měli a byl klid.

Odesláno

Jako majitel \"živějších\" dětí jsem rád, že máme rodinný domek. Také kvůli sousedským vztahům nerad jezdím ke švagrové, která má pod sebou nesnášenlivé sousedy, které neunesou hlučnější víkend - podotýkám, že ve dne a večer. Určitě ne po 21:00.

Sousedé to vyřešili propíchnutou gumou (mojí) - ale to je jen mé podezření, neviděl jsem nikoho při činu.

Odesláno

Asi tým že nezačneš, niečo robiť na priek,budeš trpieť. Bratranec mal taký istý problém, po dohode zo susedmi keď už to bolo neznesiteľné,začal vŕtať do panelu o 22:30 susedia nič nepočuli a daný problém sa vyriešil nevyspaté decka sa rovná nevyspatý rodič a dotyčný rýchlo pochopil že sa bude musieť prispôsobiť.

A čo sa týka tej hviezdy z JOJ už by mal email riaditeľ JOJ-ky a zavolal by som MARKIZU.

Odesláno

Peta: rozhodně se nepovažuju za nesnášenlivého souseda. Za skoro dvacet let, co v domě bydlím jsem s nikým neměl žádný konflikt a buď si jistej, že v domě se 40ti byty a 20ti psech v nich, je k tomu častokrát sakra blízko. Je to jen o přístupu lidí a chuti chtít se domluvit ( a taky o nějaké ohleduplnosti ). Pokud mi však někdo řekne, že si mám zvykat, tak je asi něco špatně. A stojím si zatím, že u mě to není.

Je fakt, že člověk něco musí zkousnout, to je daň za bydlení v paneláku, ale čeho je moc, toho je příliš.

Mimochodem jsem měl taky malé děti ( dva kluky ), ale takovej bordel, co jde od nich bych je nenechal dělat ani v rod. baráku!

Odesláno

My máme opačný problém, u tchýně pomalu nemužeme promluvit, protože jinak sousedka dole mlátí do topení, do balkonu, do stropu :D

Problém je, že z důvodu alergie tchýně odstranila všechny koberce a na tom starým linu když šoupneš židlí tak je to prostě slyšet.

Odesláno
Asi tým že nezačneš, niečo robiť na priek,budeš trpieť. Bratranec mal taký istý problém, po dohode zo susedmi keď už to bolo neznesiteľné,začal vŕtať do panelu o 22:30 susedia nič nepočuli a daný problém sa vyriešil nevyspaté decka sa rovná nevyspatý rodič a dotyčný rýchlo pochopil že sa bude musieť prispôsobiť.

A čo sa týka tej hviezdy z JOJ už by mal email riaditeľ JOJ-ky a zavolal by som MARKIZU.

Ked pretecie moj pohar trpezlivosti a pochopenie,tak tu pride Makriza :D A ten pes je iba mala cast toho,co si tu musi vytrpiet,okrem jej dcery+pes=blazinec,trieskanie s dverami,hlucne navstevy,milenecke hadky zasadne o polnoci,ktore koncia vyhadzovanim milenca z bytu...Ja pracujem niekedy aj cez vikend,ci v noci a ked si chcem potom doma oddychnut,tak je to bez sance.Ved cez den si moze robit,co chce.:blicismajlik

Odesláno

Jj, není nad to, když si jdeš brzo lehnout, protože ráno brzo vstáváš do práce a v jedenáct, chvíli potom, co zabereš, se ti nad hlavou ozve rána, jako když spadne šatní skříň. To máš po spaní a ráno je to teprve pecka.:blicismajlik

Odesláno

A to nespominam susedu nad nami,ktora asi od zlosti na muza,ktory na WC nesklada hajzlovu dosku.Ked ide ona na WC tak tresne s doskou tak,ze sa tu clovek ide posrat od soku,ci je den a ci noc.:D

Odesláno

Obávám se, že SVJ v tomto případě jednat nemůže, jelikož je zmocněné správou společných prostor a nikoliv bytových jednotek. Jedno z řešení, které jsem použil i já, je zajít na městskou policii/městský úřad, sepsat oznámení o rušení nočního klidu a o porušování domovní svobody. Celá věc se vzápětí projedná na základě předvolání na správním řízení na MÚ. Pokutu můžou dostat i hned napoprvé, ale napodruhé ji už určitě pocítí dostatečně. My máme klid již také, pod námi byl 24 hodin denně štěkající pes. Vyřešilo se to hned a to ještě bez pokuty. Přeji hodně štěstí a pevné nervy, vím o čem je řeč.

Odesláno

Zazimir: díky za radu a podporu. Ono to může někomu třeba připadat směšný a malicherný, ale kdo to něměl možnost zažít na vlastní uši ( několik dní v kuse ), ten stěží uvěří, jak to je otravný a vyčerpávající.

Odesláno

No jo, ale tím bych je moc nepotrestal, když tam tříletý dítě dělá bordel ještě v pův dvanáctý večer.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...