Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Taky máte ten pocit, že čím dokonalejší auto, tím víc "bez duše"?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem. Docela by mě zajímal váš názor. Taky máte ten pocit, že čím dokonalejší auto, tím víc je jako \"bez duše\"? Moje první auto byla stará prorezlá 205tka z roku 84, každý rok jsem koupil jedno balení montážní pěny, tmel rapid a 3kg modré nitro barvy a za sobotu bylo hotovo.. můj otec si ze mě vždycky dělal prdel, že normální lidi auto jednou za čas umyjí, já jej přestříkám.. :) Do toho auta jsem se nebál jít šroubovákem .. z dnešního pohledu hrozný střep, ale s žádným dalším autem jsem si tolik neužil .. pak 406tka .. to auto jsem prolezl úplně celé .. poprvé elektrická okénka, dálkové odemykání .. pak 407, milion elektronických vychytávek, tak to si člověk ještě řekne alespoň wow, ale stejně .. už to bylo všechno moc uzavřené ... pokaždé, když se v zimě po 30ti km ozvalo \"píííp\" tak jsem se vždycky vyděsil, co to je (jenom auto nenašlo čidla tlaku v pneu :) .. teď jsem si vyzvednul moje první nové auto, čekal jsem nějaký emocionální výbuch, ale nic .. to auto je defakto dokonalé. Dokonale odhlučněné, výkonné, perfektní automatická převodovka, navigace, můžu se spojit s mobilem a já nevím čím .. ale prostě .. jak bych to popsal .. prostě to nemá duši .. prostě vzpomínám na stařičkou 205tku a mám úsměv na rtech a tohle je jenom .. auto .. měli jste někdy podobný pocit?

Odesláno

Jo ja mam ten pocit už hodně dlouho, auta z 60tých a 70 tých let člověka oslovila a dala mu vše co potřeboval. Ted to je sice dokonalý auto, ale to hraní s ním už je pryč, navic je s tím hromada problémů vyplývajících z nespolehlivé elektroniky a podobných sraček.

Odesláno

myslím, že je to tím, že na ta dnešní auta nemáme...,něco se posere a člověk jen čumí a neví co s tím křápem je:myslim, kdežto ty staré lupy prostě zvládl--byl nad nima :myslim ,a nestalo se, že by to na cestě neopravil a jel dál...,někdy si říkám co budu dělat,až někde v cizině zmáčknu tlačítko na klíčku a nic:o, dveře se neotevřou, motor točí ale nechytne, asi to poleju a zapálím ;)

Odesláno

Tenhle pocit už mám delší dobu a upřímně pro mě poslední auto co jsem měl s duší byla 405mi16 a předtím 309GTI...jako coupé je supr pohodlný atd. ale tu duši už to nemá takovou jak starý auta.

Odesláno

Přikláním se stejným názorem, ač jsem řidičem jen 6 let. 309tka je nezapomenutelné auto, kdybych neudělal díru do prahu (heverem) a nebylo kufrem vidět ven, ještě by určitě jezdila.

U starého auta bez elektroniky je cítit každá odezva, člověk s tím autem splyne. Dneska se auta řídí skoro sama, ne že by to nebylo fajn, ale něco tomu chybí. On prostě stačí posilovač řízení, najedou si připadám, že to auto nemám v ruce.

Už jsem to tu psal, já si někdy z nostalgie koupím 309tku v naftě v pěkném stavu ... tedy pokud se nějaká našla... Ano, až tak moc jsem se do Peugeota zamiloval.

Odesláno

MilanF1: jo to je myslím hřebíček na hlavičku .. čím víc jsme odhlučnění, odtlumení, uposilovaní, uasistovaní .. tím je sice jízda pohodlnější, možná bezpečnější, člověk bez větší únavy překoná delší vzdálenost, ale tím taky ztrácí veškerou interakci s okolím ... navigace Ti říká, kdy odbočit, přes posilovač už ze silnice necítíš vlastně nic, z motoru slyší jenom nenápadný šepot .. takže vlastně sedíš jenom v uzavřené bedýnce a nudíš se .. hmmm .. ;)

[upravil dne 9/2/13 22:47 od hawkey]

Odesláno

V dnesnej dobe sa auta pre pocit nevyrabaju... auto sa ma kupit, 4 roky pouzivat, zrecyklovat, kupit druhe a tak dokola, auto uz nie je vystrednost ale nutna kazdodenna potreba :) ... a preto si raz kupim nejaku paradnu klasiku ked na to budem mat peniaze a cas :aut

Odesláno

Já to poznal, když jsem usednul do auta s posilovačem, prostě \"ztráta kontroly\". Je sice fajn, že člověk může po dálnici v klidu 130+, ale já si dneska střihnul Mariánky a jen párkárt (při předjíždění větších šneků) jsem překročil tachometrových 100 km/h (jízda po D11, jížní spojka, R1 a D5). Jet to s 309tkou, nebyl by žádný problém, ani aerodynamický hluk by nerušil. Ale tu jízdu bych si mnohem více užil. Přiznám se, že při cestě zpátky mi trochu padaly oči ...

Z nových aut jsem si vyzkoušel 508 GT, byl jsem zklamán. Pod kapotou prý 200 koní, ale to auto je šíleně těžké, že jsem to nepoznal. Auto dělalo vše absolutně přesně, vysoký pocit bezpečí = nutí k rychlejší jízdě (taky ta rychlost se hůře vnímá).

Pokrok člověk nezastaví, ale zákazník si dneska spíše žádá komfort a jednoduchost ovládání a taky, aby to umělo samo parkovat, samo zvedat světlomety ... za chvíli si to bude měnit i žárovky ....

Odesláno

Mal som tu cest sediet v tom Lincolne (bohuzial len sediet :( ), ale ked som to videl nazivo, tak obrovsky kus domacnosti, kapota vacsia ako moja postel, ked som ju otvoril tak vzduchovy filter s priemerom hadam 70 cm, no proste poctivy kus roboty ktory bude jazdit este o 30 rokov, do Mustangu som sa \"zamiloval\" ked som mal tu cest si ho trocha zasoferovat... brzdenie brutalita, svalovica v nohe, na mieste tocit volantom tiez ziadna sranda ale pamatal som si kazdy centimeter tej jazdy, ach jaj :mrk

Odesláno

Hosani akurat dnes som bol na vystave VINTAGE CARS IRELAND a ta nadhera co tam bola. Neskutocne nieco. Stare citroeny, talboty, fordy,.....

No krasa.

Odesláno

adraj: pokud jsi myslel, že přijde ten \"emoční výbuch\" tak bych jenom rád upozornil, že jsem myslel pozitivní emoční výbuch :D Ne že budu jak legendární pán, co volá do Peuogeotu a chce číslo na Milana Šalamouna :D

\"Vážený človíčku nešťastná .. já se s Vámi nebudu bavit o nesmyslu, nebo o smyslu .. človíčku nešťastná, .. já si daleko nechodím pro facky .. natáhnu vám takovou facku, že vám slezou uši na jednu stranu ..\"

[upravil dne 10/2/13 08:05 od hawkey]

Odesláno

tak ja nevim, ja bych si teda Range Rovera v plny palbe libit nechal a nerekl bych, ze je to auto bez duse (minimalne tam bude duse jednoho kufriku s 3+ mega CZK :D)...

Ale jinak povetsinou souhlasim.... kdyz jsme obcas drtili Skodu 110R, co mi stoji v garazi, tak to bylo takovy zivejsi, zajimavejsi, smyslnejsi :D...

Ale zase, ze by byly dnesni auta bez duse, to bych nerekl...

Odesláno

Je to něco jiného. Auta musí sloužit. Dříve si rodina koupila auto a byl to člen rodiny. zřejmě že na jiné nebylo. Dnes je to klasicky spotřebák. A ač jsou dnes auta pěkná, nabušená a eletronicky pohodlná, tak mne baví jezdit Favoritem, P205 1,8 D co používám, 309 GTI, VW golf 1 a 2... To prostě byli auta co mne bavili:) I moje 206 je zábavnější než leckteré dnes vyrobené auto. k Opravě ti stačí selský rozum, vázací drát a kladivo:D Ale asi to je jen můj osobní pocit nostalgie, protože já sem vetešník a všechno staré je pro mne dobré:) Ale řikám, asi je to jen můj pocit.:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...