Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V pravotočivé zatáčce motor nejede... poradíte??

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mám takový problém mám v autě nové palivové čerpadlo. Auto při rozjezdu jede v pořádku, při jízde rovně úplně na plný plyn také bez problému, levotočivé zatáčky pod plynem v pořádku. Ale když zatočím doprava(vyjíždím z kruháku apod.) tak auto přestane jet po chvilce (auto se srovná) auto cukne a jede zas v pořádku.

Toto se opakuje při každém pravotočivém zatočení (z kruháku apod..) ....

V autě je nové palivové čerpadlo i snímač otáček.

Díky moc za radu nebo tip co by to mohlo dělat... a jak se to dá odstranit díky moc

Jedná se o Peugeot 106 (1994, 1,4 benzín 55Kw)

Odesláno

Při jízde jede motor uplně v pohodě, táhne všechno v pořádku. Ale když zatočím více doprava tak najednou motor začne cukat a padnou otáčky jak se auto trošku narovná tak škubne a jede v pořádku dále...

Dělá to jen při pravotočivém zatočení ... jinak 30km většinou rovně nebo lehké zatáčky vše v pořádku

Benzínu mám cca půlku nádrže :)

Odesláno

Ahoj mám takový problém mám v autě nové palivové čerpadlo. Auto při rozjezdu jede v pořádku, při jízde rovně úplně na plný plyn také bez problému, levotočivé zatáčky pod plynem v pořádku. Ale když zatočím doprava(vyjíždím z kruháku apod.) tak auto přestane jet (nereaguje na plyn a spadnou otáčky) po chvilce (auto se srovná) auto cukne a jede zas v pořádku.

Toto se opakuje při každém pravotočivém zatočení (z kruháku apod..) ....

V autě je nové palivové čerpadlo i snímač otáček.

Díky moc za radu nebo tip co by to mohlo dělat... a jak se to dá odstranit díky moc

Jedná se o Peugeot 106 (1994, 1,4 benzín 55Kw)

Odesláno

Mě to dělá taky, ale jen když tam mám pod 1/2 nádrže a pokud to klopím třeba na výjezdu

pod plynem ve velkém oblouku a auto se převažuje v té zatáčce, myslím, že to dělá také

při zatáčení vpravo. Mám taky 1.4, jen nový model a vícebod... Podle mě je to tím, že přestane

dávkovat palivo, jak se to nasune do duhé části nádrže, pak se to srovná a je to ok.

Auto se prostě chová jako by nemělo dost šťávy...

Nijak to neřeším, když mám nad půl nádrže tak to nepozoruji a ani mě to nijak neomezuje.

Odesláno

Tak jsem to zkoušel cestou do práce na výjezdu a mám tam v nádrži cca mezi 1/4 a 1/2 a nedělalo to.

Takže to nejspíš dlá jen když je tam pod 1/4 nádrže a auto jede rychle pod plynem, ve větší klopené zatáčce.

Pokud jedu normální rychlostí tak to nepozoruji (auto se nakloní míň a nepotřebuje takový přísun paliva jako

při rychlém průjezdu). Jestli je to normální chování, nevím, ale u 106 bych tomu i věřil, pokaď je tam míň paliva

dělá si to co chce a i palivoměr pak ukazuje při každém větším náklonu jinak :-)

Mě například, pokud tam je těsně po rozsvícení rezervy, tak auto nejde moc točit přes 3-3,5tis., pak už asi nedávkuje a šetří :D

[upravil dne 18/1/13 09:16 od J.R.]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...