Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Stejsn, zrejme si presadol z RR, ináč si neviem vysvetliť dôvod Tvojej reakcie. Ja som sa zviezol s C elize, 1,6 HDi, a na rozdiel od Teba som bol milo prekvapený, čakal som horšie. Skús to prosím Ťa porovnávať s porovnatelným, čiže s Dačiou, alebo rapidom, tak tam si myslím nie je čo riešiť.

Odesláno

Já fakt nevím, rapidem jsem nejel, ale jezdil jsem Sanderem (tím prvním) a neměl jsem z toho tak mizerný pocit. DO C-elysee jsem jen koukal oknem tady u nás u Domanského na parkovišti, vevnitř vypadá o něco líp než ten Peugeot. Ale už mlčím, nechci se nikoho dotknout.

Odesláno

Já jsem v tom jel a byl jsem poměrně příjemně překvapený. Takovej Pežot/Citroen ze staré školy - měkký a opravdu KOMFORTNÍ podvozek, působilo to jednoduše, docela slušně to jelo (lehké auto a 1,6l benzín)... Tak žádná noblesa to není a s třeba 308 se to fakt nedá moc srovnat, ale je to rozumná alternativa pro lidi, co potřebujou robustní (tak aspoň působí) a vevnitř velké malé auto (myšleno malé třídou) s velkým kufrem.

Mimochodem ČR je třetí zemí na světě, kde se 301 dostala do první dvacítky prodejů:papa

Odesláno

no, nez jsem poridil 308, tak jsem o ni taky uvazoval, ale jelikoz travim 80% na dalnici, tak pro mne byl neprijatelnej, hlavne po strance hlucnosti.

Pokud si to nekdo kupuje, ze jezdi hlavne po okrskach a mistnich komunikacich, tak je to urcite uzitecny auto

Odesláno

Jo a mimochodem při výkupu starého auta a tím pádem bonusem 30tKč je to v prostřední (a rozumné) výbavě Active s klimou za 232tKč s 1,2VTi a za 252tKč s 1,6l. Ceníkových. Což už opravdu docela jde.

Odesláno

No, jezdil jsem s 1.6 HDI asi půl hoďky a byl jsem mile překvapen. Bylo to sice v nejlepší výbavě, ale projev motoru, jízdní vlastnosti se mi docela líbily. Jenom byl trochu více ten motor slyšet, ale to autu v této kategorii odpustím.

Odesláno

to mame aj na 308.. ci tam je 68kw? ani neviem, ale ta spotreba sa mi zamluva...

budem to mat pozicane na jeden dva dni, tak som zvedavy. .. celkom sa tesim,

ovsem bavime sa o inej kategorii co sa komfortu tyka... 407, 508 atd.. ;)

ale toho som si vedomy, preto ta cena...

Odesláno

Zkoušel jsem to na vánočním srazu, když jsem měl ještě 407mu a ta 301 se mi docela zamlouvala. Dokážu si ji docela představit jako moje další auto po 508mě. To už budu asi jako důchodce mít trochu jiná měřítka, nároky a hlavně finanční možnosti. Takže si myslím že je to auto na běžné ježdění, extra komfort to není, ale neurazí. A hlavně servisní náklady budou asi trochu níže. Takže když bych to shrnul tak za ty peníze :super

Odesláno

Pánové, hlavně s myšlenkou na důchod, myslete na vyšší auta. Z Peugeotů je to 307 a 5008, taky Bipper (nepříliš hezký), Partner.

Citroen má mnohem širší nabídku vyšších a přitom malých aut, myslím tím především C3 Picasso, anebo C3, anebo ojetý C4 Picasso.

Po prodeji \"nízké ponorky\" 607 si teď nemůžu vynachválit vysokou 5008. I 1007 je bezva.

[upravil dne 31.3.2013 15:45 od P607Olda]

• O 4 týdny později...
Odesláno
Já vím, ale takhle hrozně jsem se necítil ani ve Favoritu. I 120ka měla aspoň měkkej volant a tapecíra, tady je úplně všechno z černýho tvrdýho plastu, jak spodek kancelářské židle. Dokonce i loketní opěrka. Brr...

Krom toho ten tříválec děsně řve. Ale zas musím říct že celkem i jede a spotřeba je pěkná.

No a zvyklej sice jsem, ale krom toho mám třeba i takovou paštiku, jako je Ritmo nebo 1203ka. A dokonce i ta troska aspoň nemá dutej tvrdej volant.

[Edited on 29/3/13 09:33 by Stejsn]

pokud si jezdil v holátku s tříválcem, divil bych se, kdybys byl spokojenej... my máme 1.6 v plné palbě a volant není tvrdý ani dutý, je kožený a perfektně sedne do ruky. Loketní opěrka taky kožená a radost na ní ruku odložit. Pouze táta má problém zapínat pás, pokud ji má sklopenou - mě to problém nedělá. Naopak sedačky mi nevyhovují, na můj vkus mají nechutně úzké vedení zad, řekl bych pro ženskou nebo puberťáka.

Tříválec bude řvát snad vždy, když překročíš 40km/h ať už je v pežotu nebo fobii... a mimo to dokud budou čtyřdobé motory, tak tři válce nikdy, ale nikdy nevyvážíš tak, aby to neklepalo.

jinak ke dnešnímu dni máme najeto pouhých 6500km a dle palubáku je spotřeba 5,6l a to táta jezdí z 80% město a trasy 3-10km

Mysak_Bob na dálnici to skutečně není, točí hrozný otáčky... ale jako dálniční auto nepovažuju asi nic, co má objem pod 2l :mad: ale z těch 6500km co máme najeto je dálničních 200 a ty jsem najel já :D ale do města je to fajná kára, až na to, kolik odřenin už na sobě má. Zadní nárazník asi 12 odřenin a po včerejšku i pravý zadní blatník. Holt sídliště a hovada řidiči :bacha

Odesláno

Fúha, teda 5,6 spotreba luxusná...

Ja som 1,6 ceelyse skúšal, a vadili mi vôle prevodovej páky a opierky na zadných sedadlách, ináč keď si spomínam to auto bolo OK.

Hodil by sa do toho poriadny displej aspoň 6 palcový s možnosťami ako navi, ovládanie hudby, klimy, ovládanie fonu fonu a podobne, dacia dokázala, že sa to dá aj lacno a slušne spraviť. Ale to je len také vŕtanie, keďže hudbu v aute nepočúvam, navi mi treba dva krát ročne a to poslúži aj tá v smartfone. Len by to bolo také frajerskejšie a pôsobilo to luxusnejšie, nakoniec tie klavírne lesky po celom interiéri sú tiež len o tom.

Odesláno

jojo 5,6l mě docela mile překvapilo, oproti novému to padlo o litr, ale nevěřím že je motor zajetej, při těhle kilometrech, tož ještě může dolů:) Ale stejně tátovo zajíždění je skoro vždy studený motor a vzdálenosti ukrutné, kdyby nejel 100km do jeseníku tak nejdelší snad 20km :D

a tady se naší 301 musím zastat, vůle v šaltrpáce skoro nejsou :papa a přitom jsem se konkrétně tohoto bál, protože jsem jezdil v novém berlingu, C3 a picasso taky děs po téhle stránce... a s prominutím pežoti a citróni jsou pověstní svýma vůlema, ale tady jsem skutečně mile překvapen! Pouze je řazení hlučnější /při porovnání s novým focusem a golfem/, ale teda že by mě zrovna tohle otravovalo se říct nedá ani omylem :)

jinak zatím to vypadá že lpg v něm nebude, nýbrž vzhledem k velikosti a špatné přístupnosti kufru tam šoupnem cng:D a na to jsem skutečně zvědavej, jaký to bude v praxi :aut

Guest tokynecko
Odesláno

Ako je to vobec mozne, ze tvoje auto nema vole paky, a predvadzacka ktoru som skusal ja mala vole take ze som nevedel zaradit jednotku? To mozu byt az take rozdiely medzi autami?

Odesláno

tokynecko to ti bohužel neodpovím, nevím proč... ale čistě moje subjektivní identifikace je následovná:D když to má kulatej konec, alá citrón - jsou tam vůle http://www.autopruvodce.cz/img/galery/automobily-peugeot-5008-1-6-thp_24.JPG

tahle co máme my, je téměř bez vůlí :papa

http://www.vybermiauto.cz/data/car_images/755/testy/test_201353006065.jpg

ale výměnou koncovky pravděpodobně vůle nezmizí :D spíš to budou kusy vyráběné v jiný čas, potažmo jiná fabrika. Konkrétně co vím třeba u hyu i30 byly taky rozdíly... kousky z Nošovic měly imho víc závad než kusy z Koreje a na pohled to šlo poznat tak, že korejské kusy měly \"černé\" přední světlomety, narozdíl od Nošovických... nebo třeba H1 montované v Turecku mají taky hromadu závad, počínaje třeba baterkou, která nějakým způsobem vyteče a kyselina sírová ti rozežere všechno, počínaje držákem na baterku. Přitom to vůlbec není špatný auto, pouze to nějaká fabrika mrší, nebo mají špatného dodavatele nějakých komponent...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...