Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Dělám v DP- Autobusy Kačerov od 1975, takže trochu o tom něco vím. Čabajky na opravy špičková - motor Mann, např. vyvložkování motoru práce na 1.den, zpočátku byli problémy to je fakt, ale přijeli fajeři z Maďar a dali to dohromady, což se v některých věcech týkalo později i motorů Renault(servismani Renault). To,že jízdní vlastnosti Ikarusů nebylo dobré se ví - Maďarsko rovina atd. Ale nedovedete si představit problémy s novými typy busů zn. SOR. Držák Erťák (Škoda RTO, nebo verze Jelcz), zlatá Karosa, špičkový Renault ,dobrý Ikarus a Iveco - ale z Karosy no a SOR:grr. Ahoj a hezkýho Silvestra.

Odesláno
Ahoj. Dělám v DP- Autobusy Kačerov od 1975, takže trochu o tom něco vím. Čabajky na opravy špičková - motor Mann, např. vyvložkování motoru práce na 1.den, zpočátku byli problémy to je fakt, ale přijeli fajeři z Maďar a dali to dohromady, což se v některých věcech týkalo později i motorů Renault(servismani Renault). To,že jízdní vlastnosti Ikarusů nebylo dobré se ví - Maďarsko rovina atd. Ale nedovedete si představit problémy s novými typy busů zn. SOR. Držák Erťák (Škoda RTO, nebo verze Jelcz), zlatá Karosa, špičkový Renault ,dobrý Ikarus a Iveco - ale z Karosy no a SOR:grr. Ahoj a hezkýho Silvestra.

Jestli myslíš SORem tohle http://www.sor.cz/site/mezimestsky-autobus-sor-cn-95 , tak to u nás jezdí do kopce po vesnicích a když tím jedu, mám pocit, že se ten motor rozpadne, je to teda na plyn, ale zní to, jako když klepe na klice :D

Odesláno

Na Ikaruse si pamatuju, jezdil jsem s ním do školy. Jednou se po cestě podělal. Hodně zarachtalo v motoru a už nebylo slyšet motor. Řidič zastavil, vylezli jsme ven a koukali, jak z pod autobusu teče olej. Kromě toho byly v zadu autobusu úplně roztrhaný sedačky a sedělo se rovnou natom plechu co byl v sedačce.

Odesláno

já si zase vybavuju ten smrad nafty z motorového prostoru a skřípající gumovou potrhanou harmoniku, kudy na mě pršelo, když jsem cestou do školy seděl na tyči v kloubě. Opravdu nechápu nasazení ikarusu v UL, které je snad nejkopcovitější město s MHD v republice. Ty ikarusy tu fakt zažily peklo

Odesláno

Pamatuju si na kloubovou karosu, ne tu úplně nejstarší, ale tu hranatou. Pří jízdě z kopce se u toho rozhoupal zadek a pak celej autobus tak moc, že mu sotva stačila silnice. To jsem měl docela sevrenou prdel a všichni ostatní asi taky, hlavne ti vzadu.

Odesláno

Pamatuju si na kloubovou karosu, ne tu úplně nejstarší, ale tu hranatou. Pří jízdě z kopce se u toho rozhoupal zadek a pak celej autobus tak moc, že mu sotva stačila silnice. To jsem měl docela sevrenou prdel a všichni ostatní asi taky, hlavne ti vzadu.

Odesláno
Tak tohle vidim poprvý v životě - 1960 Škoda 706 RTO -K - První československý kloubový autobus - obsaditelnost 130 osob

182_706rto-k1960.jpg

[upravil dne 29/12/12 13:26 od Radek Hurvajz]

Radku, a to video co jsem sem prsknul včera ve 23. 49 je o něčem jiným?

[upravil dne 29/12/2012 14:17 od Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...