jakstone406 Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Ahoj. Dělám v DP- Autobusy Kačerov od 1975, takže trochu o tom něco vím. Čabajky na opravy špičková - motor Mann, např. vyvložkování motoru práce na 1.den, zpočátku byli problémy to je fakt, ale přijeli fajeři z Maďar a dali to dohromady, což se v některých věcech týkalo později i motorů Renault(servismani Renault). To,že jízdní vlastnosti Ikarusů nebylo dobré se ví - Maďarsko rovina atd. Ale nedovedete si představit problémy s novými typy busů zn. SOR. Držák Erťák (Škoda RTO, nebo verze Jelcz), zlatá Karosa, špičkový Renault ,dobrý Ikarus a Iveco - ale z Karosy no a SOR:grr. Ahoj a hezkýho Silvestra. Citovat
Guest servisman Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 dobrý téma autobusy zde Citovat
punkac Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Ahoj. Dělám v DP- Autobusy Kačerov od 1975, takže trochu o tom něco vím. Čabajky na opravy špičková - motor Mann, např. vyvložkování motoru práce na 1.den, zpočátku byli problémy to je fakt, ale přijeli fajeři z Maďar a dali to dohromady, což se v některých věcech týkalo později i motorů Renault(servismani Renault). To,že jízdní vlastnosti Ikarusů nebylo dobré se ví - Maďarsko rovina atd. Ale nedovedete si představit problémy s novými typy busů zn. SOR. Držák Erťák (Škoda RTO, nebo verze Jelcz), zlatá Karosa, špičkový Renault ,dobrý Ikarus a Iveco - ale z Karosy no a SOR:grr. Ahoj a hezkýho Silvestra. Jestli myslíš SORem tohle http://www.sor.cz/site/mezimestsky-autobus-sor-cn-95 , tak to u nás jezdí do kopce po vesnicích a když tím jedu, mám pocit, že se ten motor rozpadne, je to teda na plyn, ale zní to, jako když klepe na klice Citovat
Benžík Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Na Ikaruse si pamatuju, jezdil jsem s ním do školy. Jednou se po cestě podělal. Hodně zarachtalo v motoru a už nebylo slyšet motor. Řidič zastavil, vylezli jsme ven a koukali, jak z pod autobusu teče olej. Kromě toho byly v zadu autobusu úplně roztrhaný sedačky a sedělo se rovnou natom plechu co byl v sedačce. Citovat
punkac Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 já si zase vybavuju ten smrad nafty z motorového prostoru a skřípající gumovou potrhanou harmoniku, kudy na mě pršelo, když jsem cestou do školy seděl na tyči v kloubě. Opravdu nechápu nasazení ikarusu v UL, které je snad nejkopcovitější město s MHD v republice. Ty ikarusy tu fakt zažily peklo Citovat
parolla Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 A kto sa viezol na takomto buse ? Prototyp pre República de Cuba Citovat
Marcel00 Odesláno 29. prosinec 2012 Autor Odesláno 29. prosinec 2012 Dnes uz u nas jazdia taketo chutovky... http://imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/5462/DPB-testuje-klbovy-autobus-Mercedes-Benz-CapaCity.html Nejake technicke udaje o ikarusoch tu: http://www.kamim.sk/doprava/technika/ikarus.php Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Tak tohle vidim poprvý v životě - 1960 Škoda 706 RTO -K - První československý kloubový autobus - obsaditelnost 130 osob [upravil dne 29/12/12 13:26 od Radek Hurvajz] Citovat
Benžík Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Pamatuju si na kloubovou karosu, ne tu úplně nejstarší, ale tu hranatou. Pří jízdě z kopce se u toho rozhoupal zadek a pak celej autobus tak moc, že mu sotva stačila silnice. To jsem měl docela sevrenou prdel a všichni ostatní asi taky, hlavne ti vzadu. Citovat
koblih69 Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Hm tak kloubová Škodověnka tea vypadá moc hezky. Citovat
Benžík Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Pamatuju si na kloubovou karosu, ne tu úplně nejstarší, ale tu hranatou. Pří jízdě z kopce se u toho rozhoupal zadek a pak celej autobus tak moc, že mu sotva stačila silnice. To jsem měl docela sevrenou prdel a všichni ostatní asi taky, hlavne ti vzadu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Kua a tohle je taky mazec Citovat
Marcel00 Odesláno 29. prosinec 2012 Autor Odesláno 29. prosinec 2012 Ten klbovy bol jeden pokus v 60\' rokoch, jednalo sa o SM 16,5 avsak sa nedostal kvoli rvhp do vyroby... Museli sme podporit madarsky trh... :-) Citovat
dyno Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Radek Hurvajz : shodou okolnosti jsem se na tohle proklikal na trubce , Citovat
Marcel00 Odesláno 29. prosinec 2012 Autor Odesláno 29. prosinec 2012 Karosou bez strechy sme vitali zopar navstev i minuly rok :-) http://m.hnonline.sk/c3-55877550-kw0000_d-striebornych-hokejistov-vitali-desattisice-ludi-span-style-color-ff9933-video-span Citovat
dyno Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 ale je videt ze detsvi se v kazdem z nas nezapre ja mel tu skodovku klasickou na baterky s bovdenovym dalkacem prezil jen ale zetor s valnickem Citovat
Medvěd Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Tak tohle vidim poprvý v životě - 1960 Škoda 706 RTO -K - První československý kloubový autobus - obsaditelnost 130 osob [upravil dne 29/12/12 13:26 od Radek Hurvajz] Radku, a to video co jsem sem prsknul včera ve 23. 49 je o něčem jiným? [upravil dne 29/12/2012 14:17 od Medvěd] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.