groovred Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Proboha skouknul jsem ty videa a chlupy mi stali hrůzou žačínam mít strach z naftaku , jinak mě u předchozí 607 upadlo do motoru kus žhaviče, vysledek? motor K.O. Novej motor z bouračky + vymena mě vyšla na 40 tisíc a pak mě zešrotovala ženska z Tucsonem... [upravil dne 27/12/12 10:15 AM od groovred] Citovat
Thomashko Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Tak to nejsou moc pěkný a veselý vánoce, co je příčinou tohoto jevu??? Je to takzvaný diesel runaway, ide o už poškodené turbo, ktoré nejakou netesnosťou začne nasávať a motor spalovať motorový olej. Nepomôže vypnúť zapalovanie, pretože olej sa spaluje vplyvom kompresie motora. Citovat
Kupca Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Kuci, tento jev začíná mnohem dřív a říká se mu oje..ná údržba. Hlavně o co jde je výměna oleje a šetření na olejovým filtru. Pak samozřejmě i nalítaný kiláky, ale i při dodržení zásad výměn oleje a druhu použitého oleje by se mělo stávat jen ojedinělě. Přesná příčina závady je ucpaná vratná hadice od turba zpět do motoru. Olejové čerpadlo samozřejmě vytlačí olej kolem uložení ložiska rotoru turba do sání a pak motor běží a běží :-(. Běží tak dlouho dokud nesežere všechen olej z motoru a pak se zaství :-). Destrukce jak motoru tak turba je fatální. Když budeš kupovat motor z vrakáče tak si vem určo hned i s turbem. Citovat
bart.lbc Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 No tak to jsem zvědavej jestli se mi to přihodí měním olej každých 10tis km. Citovat
groovred Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 zabudol som napisat ze nabuduce hodit vysoku rychlost, a motor \"udusit\", pricom dufam ze to uz nikdy nebudes potrebovat tuto radu. a jak to udelat u automatu?? Citovat
Milhaus65 Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Udusit přes brzdu. U automatu je to riziko menší , pokud motor začne sám táhnout , nesmí se tam dat N. Stačí od vadného vstriku praskly píst , konci to stejně . Citovat
Agrafik Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 To jde? Udusit automat přes brzdu? Taky mě to napadlo,kdyby se mi to stalo. To jako nechat tam D, nebo vrazit D, nebo M , vypnout zapalování a stát na brzdě? Takže tam zůstane zařazená nějaká rychlost a chcípne to přes měnič? Citovat
Dančák Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 To zapalování bych až zas tak nevypínal, nebo ne dřív jak motor, odpálíš tím ECU, což se stalo u mýho případu:( Citovat
Kupca Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 No tak to jsem zvědavej jestli se mi to přihodí měním olej každých 10tis km. Bych řek že se nepřihodí a pokud ještě po pořádným vyvětrání necháš turbínku dochladit tak je riziko minimální Citovat
straki007 Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Udusit přes brzdu. U automatu je to riziko menší , pokud motor začne sám táhnout , nesmí se tam dat N. Stačí od vadného vstriku praskly píst , konci to stejně . když se to stane u automatů Tak Právě že se nesmí dat resp nechat D . To by shořela i převodovka. U automatů bohužel nic. Resp. Rozříznout hadici do sani. U motorů 2,7 tam je krasna spona kterou stačí vytáhnout. Hadice vyletí sama. Citovat
Agrafik Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Straki007: díky Se mi zdálo, že by to u automatu šlo. Fotka té trubky by nebyla. Díky. Jen taková blbost, tam je sání společné pro 6 válců? Nebo taky napůl? Přiznám se že o tohle jsem se nezajímal. Citovat
Lada78 Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Kluci, vy nemate v aute ostrej nuz? Delal jsem trosku legraci. Tohle nepreju opravdu nikomu. Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 v tomto případě baterka nemá na to vliv nasává olej z motoru:bojim Citovat
ChouLu Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 On vlastně běží altík.. tak to nic no.. Citovat
Mike407 Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Tam je potom úplně jedno, jestli má motor zdroj proudu nebo ne, protože v tomhle stavu to prostě běží bez jakékoliv kontroly. Nezapomeň, že je to diesel. Ale jestli to tu dobře čtu, nebylo náhodou v obou případech (myslím tím i ten druhý přetočený motor, který řeší Dančák) provedeno FAP off? Nemůže být jednou z příčin právě to, že to bylo provedeno špatně? Citovat
Agrafik Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Bohužel,v tomhle průseru to nepotřebuje nic jiného, než ten olej z motoru. Citovat
Milhaus65 Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Udusit přes brzdu. U automatu je to riziko menší , pokud motor začne sám táhnout , nesmí se tam dat N. Stačí od vadného vstriku praskly píst , konci to stejně . když se to stane u automatů Tak Právě že se nesmí dat resp nechat D . To by shořela i převodovka. U automatů bohužel nic. Resp. Rozříznout hadici do sani. U motorů 2,7 tam je krasna spona kterou stačí vytáhnout. Hadice vyletí sama. Prosim osvětlit .... To s tim D .... Je tam za jízdy,nic neradim, měnič , výkon motoru atd. Na řezání hadice je už vetsinou pozdě , než člověk začne reagovat a pochopí co se děje , tak se rozpustí asfalt na silnici . Citovat
Dančák Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Mike407: Ano u mě byl udělaný FAP off, ale tak na půl, a zatím to dávám na vinu tomu, protože nic jiného jsem zatím neobjevil co by to mohlo způsobit....bylo to totiž nějako odhlášené v ECU, odpojena jednotka aditivování a samotný FAP byl pouze provrtán, né vymlácen, takže se to nejspíš přehřívalo a ucpávalo....nevím kdo tohle dělal, ale prý někde v servisu pežotu, název si bohužel nepamatuju:myslim takže kdo má FAP off a neví kdo to přesně dělal nebo u toho nebyl, zkontroloval bych si to. Důveřuj, ale prověřuj:D Tím se nechci nikoho vůbec dotknout!!! Vím, že jsou tu zaplaťpánbu takový jaký to dělají pořádně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.