Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko chovatelé lvic.

Chci se s vámi podělit o neskutečnou příhodu jedné závady na Peugeotu co zde prezentuji. Není přímo můj ale mojí kamarádky a já ho zde zastupuji.

Nějáký čas mi stál před barákem než přišla zima, po dvou prosněžených dnech přišlo nastartování a úlek. Motor neběžel rovnoměrně a kolísaly otáčky, jako kdyby se snažil nechcípnout. Usoudil jsem že dychtí po benzínu kterého tam bylo opravdu jen na dně. Dojel jsem tedy jiným autem pro 6 litrů benzínu a lvici nakrmil. Problém však stále přetrvával. Několik pohledů do motoru, zkoumání a proměřování kabělů, kontrola svíček a vtřiků...nic.

Asi po dvou hodinách mě vyskočil v myšlenkách obraz motoru a něco nebylo dobře. Otevřel jsem znovu kapotu a co nevidím. Chyběl plastový kryt motoru. Ten neřád drží jen na pár umělých tentononcech a byl pryč. Byl zapadlý vzadu mezi přepážkou kabiny a blokem motoru. V tu chvíli jsem začínal cítit spálený plast jak motor běžel déle.

Kryt jsem se značným úsilím vypáčil a motor chytl ten správný chod. Nevím čemu tam kryt bránil a nevím proč upadl ale nedopadl nejlépe.

Tak si na to dejte pozor a kdyby vám někdy kolísaly otáčky radši ho zkontroluje :)

p.s: Myslel jsem že se zabiju když jsem měl na mysli tolik příčin co by to mohlo být a pak jsem přišel na tohle, ještě teď se za sebe stydím :D

1356113942362.jpg

[Edited on 22/12/12 11:27 by Kyslik21]

Odesláno

nějak nechápu, že po nalití benzínu ses díval pod kapotu a nic, pak po dvou hodinách byl dekl za motorem a po jeho vyndání šel motor OK, díval ses opravdu pod kapotu i poprvé??:D

Ono není od věci se pravidelně kukat pod kapotu a obhlídnout to tam--i když s autem není žádný problém :myslim, aspon já byl kdysi tak naučen a taky hned zkontroluju olej a ostatní kapaliny (těm elektrickým hlídačům nedůvěřuju), mám ve dveřích rukavice k tomuto účelu;)

Odesláno

Pod kapotu jsem se díval v jednom kuse, ale ten plast tam byl tak krásně zastrčen že jsem si ho nevšiml..i když mi bylo divné že tam asi něco chybí. Jen on je z druhé strany celý černý, a v tom šeru co jsem to dělal jsem si toho vůbec nevšiml :) JInak ten kryt už tam byl dávno, možná se to stalo při poslední jízdě před mrazy :)

Odesláno

pod tou kapotou je docela misto, uz jen proto, ze se tam treba vejdou LPG vstriky, ty plastovy cupliky prd drzi, staci parkrat kryt sundat a osoupou se tak, ze se samy vibracema pootoci a pak uz kryt nic nedrzi, jelikoz je motor sklonen smerem dozadu, kryt se sveze snadno a lehne si na svody nebo trubku katalyzatoru

Odesláno

Přesně jak říká Ferry, místa je tam dost. Ty plastové pojistky jsou zlo. Myslím že předtím už tam nebyly všechny a když jsem dělal svíčky tak jsem se divil jak jsou tam navolno a že tam vůbec drží. Nenapadá někoho alternativa jak kryt zajistit?

Odesláno

u HDi motoru se tam davaj takovy distancni sloupky a pak maticka, druha alternativa je hodit kryt do garaze a jezdit bez nej :D

Odesláno

No přesně tak jsem to udělal ale auto na jaře dostane barvené plasty v interiéru a kompletně se začne ladit do určité barevné kombinace (info zatím tajné) a chtěl bych aby to v motoru bylo také trochu. Tj. Barvený kryt, hadice, kabely.

Odesláno

někdo na ty cuplíky co drží dekl motoru nadává, já s nima neměl problémy--dekl musí být samozřejmě upevněn na všech silentblocích, nelíbí se mi jen cena těch cuplíků;)

Odesláno

Člověče, pokud řešíš kolísání motoru dolitím benzínu (mimochodem teda 6 litrů je fakt pecka...) a nebo po 2 hodinách koukání do motoru zjitíš, že chybí nahoře kryt tak mám trochu pocit, že by bylo lepší vozit auto do servisu ;)

Nic ve zlým :papa

Odesláno

koblih pokud to neni jeho auto tak se tomu nedivim ke me prijel kamos co na to samy auto co ja nemel dekl na motoru a az po asi pulhodine me napdlo ze tam neni a zeptal se ho a on ani netusil ze by tam mel byt nema ani spodni dekl tudiz ho mohl stratit on a nebo uz to tak koupil :D

Odesláno

Koblih: Jsem vyučený automechanik, neříkám že vím vše ale rád se učím, hodně čtu a pár věcí už jsem udělal. Hlavně motory to je prostě koníček :)

Ale je to tak, auto není moje, tenhle typ motoru jsem viděl podruhé v životě. Poprvé s deklem a podruhé bez. Na tom autě jsme měnili i baterii a bylo už šero, takže děláno venku pod lampou pouličního osvětlení.

Benzín mě napadl proto že skoro tohle auto dělá když opravdu dojíždí na posledních pár kapek, takhle už jsem zůstal viset v nějáké prdeli s Felicií.

A vliv krytu na otáčky ? To že chybí samozřejmě žádný vlv nemá, spíš jde o to kam zapadl a kam se švařila ta umělá hmota, nevím co je vzadu vše za věci na tom motoru ale prostě bylo tak a musíme se s tím smířit :)

Odesláno

\"Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten kdož ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten je skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí\"

Odesláno

a jste pro Kyslik21 : chtelo by to upravit nazev varovani je takovy nicnerikajici a pokud nekdo bude patrat ve vyhledavaci po podobne pricine urcite nenapise varovani .. napr kolisajici volnobeh 1,6 blabala (upadlej dekl motoru):papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...