ChouLu Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 http://auto.idnes.cz/test-facelift-ford-fiesta-0y0-/auto_testy.aspx?c=A121217_145515_auto_testy_fdv Po přečtení článku jsem spíš rozčarován.. Nevím k čemu to má jako pomoct, každej si tím musí projít, projít nějaké krizové situace a né řidiči nastavit na pevno 80 Já mám řidičák něco málo přes 2 roky, najezdil jsem odhadem 30-40 tisíc a prošel jsem si hromadou situací, ať jen od nějakého ohrožení, tak i nehodu, ale vše beru jako výborné zkušenosti, které jsou k nezaplacení a teoreticky se je prostě nemohu naučit Citovat
Guest StibTo Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 No tak mozna bych neco takoveho resil u cloveka ktery ma ridicak 0 az 12 mesicu .. nevim ... Az se trosku vyjezdi snad dostane rozum a nebude to potreba. Na druhou stranu mas recht ze si tim musi projit tzn pokud nekdo s jeste teplym ridicakem hned za tyden udela pruser a auto zbori jiste si uz u dalsiho ktere ani nemusi mit zrovna tuhle vychytavku da pozor .... Citovat
Edison Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Když ono se to dělá fak blbě... Moje máti má řidičák asitak dvacet let. Ale nikdy nejezdila. Ani bych jí to nesvěřil. Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Prodávají se i \"pseudoauta\", která mají omezený výkon a mohou je řídit řidiči tuším od 16ti let. Osobně bych je ale dítěti asi nekoupil i kdybych byl prachatý milionář a to z důvodu, že mi ta auta jako běžnému řidiči na silnici spíš překážejí (naštěstí je moc nevídám). Překážejí mi hlavně tím, že nemají dostatek výkonu třeba pro rozjezd na křižovatce a dojet je třeba v prudším kopci, to je vůbec zážitek. Auto je stavěno pro maximálku do 60 km/h a když přijde prudší stoupání, lekne se a plouží se nahoru třeba 40 a ostatní řidiči toho \"cápka\" za volantem musí zbožňovat. Není pak divu, že ho předjíždějí často až na mezi \"kritické\" situace, páč vědí, že buď ho ještě \"dají\" nebo se za ním zase povlečou x minut. Fakt bych své dítě nechtěl vystavovat nebezpečí, že ho někdo sestřelí jen pro to, že jeho auto na silnici překáželo. U zmiňované Fiesty se tento problém přenáší z města na \"normální\" silnici - v městě asi bude výkon dostatečný, ale jestliže to auto po státovce typu Mirošovice - Benešov apod. pojede 80, to ho budou všichni milovat (buď pangejtem nebo s kolonou za zády). Citovat
ozzy56 Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 možná až budeš mít děcka tak pochopíš, že to žádné omezování není, co vím, tak v USA taky nesmějí mladí řidiči jezdit v noci a tak podobně... Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Ozzy - nesouhlasím s Tebou. Dítě mám a právě proto ho nebudu chtít vystavovat zbytečnému nebezpečí zaviněného tím, že by autem s omezeným výkonem zdržoval ostatní. Mimoto - a to mi snad nebudeš vyvracet - vznikají na silnici i mezní situace, jejihž správným řešením je sešlápnout plyn až na podlahu, páč na brzdy už je pozdě. [upravil dne 21/12/2012 16:59 od Medvěd] Citovat
ChouLu Odesláno 21. prosinec 2012 Autor Odesláno 21. prosinec 2012 právě z USA bych si příklad vůbec nebral... stačí se podívat co se tam děje nejen v poslední době... Já začinal na 1.1če 44kW.. na poježděníčko to bylo super, naučil jsem se s tim autem jezdit a nikoho ani sebe ohrožovat... Teď jezdím s 1.6 65kW a jezdím stejně jak s tou 1.1 a hlavně poučen, že se může kdykoliv cokoliv stát, na silnici se nedá zabránit všemu, ale hodně věcí se dá předvídat... Osobně bych viděl omezení ze strany státu a to jako jsou kubatury na moto Citovat
Qcko Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Zrusil by som pokuty a poistky a vsetko co by sofer sposobil by hradil plne zo svojho vrecka a niesol by nasledky. To by bola na cestach ina poslusnost Kazdopadne auto s obmedzenim max rychlosti a zvuku je o nicom a aj tak by to casom niekto rozluskol aby sa to dalo v pohode obchadzat:roll Citovat
maturantka Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Mně se celkově moc nelíbí omezování proto, že člověk je mladý a tím pádem nemá zkušenosti. Já jsem si koupila auto, až jsem si na něj vydělala a až jsem cítila potřebu ho mít, ale to už od autoškoly uplnyulo 8 let a já jsem se učila znovu řídit (samozřejmě s nadsázkou, ale ten odhad trochu chyběl). Takže mě už by se věkové omezení netýkalo, ale byla jsem na tom skoro stejně. A byla jsem moc ráda, že mám relativně silnější auto a z křižovatky můžu rychle zmizet. Jak říká Medvěd, bála bych se nebezpečných situací vytvořených tím, že auto moc nejede. Citovat
davidekcz Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 právě z USA bych si příklad vůbec nebral... stačí se podívat co se tam děje nejen v poslední době... Já začinal na 1.1če 44kW.. na poježděníčko to bylo super, naučil jsem se s tim autem jezdit a nikoho ani sebe ohrožovat... Teď jezdím s 1.6 65kW a jezdím stejně jak s tou 1.1 a hlavně poučen, že se může kdykoliv cokoliv stát, na silnici se nedá zabránit všemu, ale hodně věcí se dá předvídat... Osobně bych viděl omezení ze strany státu a to jako jsou kubatury na moto Já začínal na 2,5 V6 :) [upravil dne 21/12/12 19:06 od davidekcz] [upravil dne 21/12/12 19:09 od davidekcz] Citovat
Laďa Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Však když nechcete, tak si to auto kupovat nemusíte a ikdyž si ho koupíte, tak toto omezení nemusíte aktivovat. Citovat
ChouLu Odesláno 21. prosinec 2012 Autor Odesláno 21. prosinec 2012 Tady nejde o to tohle auto, ani o to, že to jde vypnout.. tady jde o princip omezení Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Láďo - to máš pravdu. Otázka ale zněla, co si o tom omezení výkonu myslíme, neřešila, zda si auto koupíme ani jestli systém budeme aktivovat. Každopádně za mně je to blbost a její vývoj vyhozené peníze. Citovat
Šalda Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Myslím že omezení výkonu memí špatný řešení, ale rozhodně ne na 80, ale třeba na 130, nicméně stejně si myslím že je to o lidech, kdo chce jet jako prase, tak pojede jako prase, bez ohledu na věk a výkon auta. Myslím že je dobrý to znemožnění deaktivovat bezpečnostní prvky, ale rychlost asi neee. Citovat
ChouLu Odesláno 21. prosinec 2012 Autor Odesláno 21. prosinec 2012 Zabít se nechá i v nižších rychlostech.. dokonce můžeš i stát... Citovat
Laďa Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Ale toto bude věc mezi osobami které si takto vybavené auto budou půjčovat. Já osobně si myslím, že po obci toto nebude na závadu. Pokud budu vědět, že auto víc nepojede, tak se nebudu pouštět do riskantních situací. A těch mezních situací kde mě zachrání sešlápnutí plynu zase tolik nebude. Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Jo, jo - jsou místa, kde je max 70, ale ani 130 tam nemusí být vyloženě nebezpečné. A jsou jiná místa kde je max. 50 nebo 90 a už ve 40ti si tam můžeš rozbít hubu. Je to o praxi a tu omezováním rychlosti nezískáš. Znám lidi, kteří byli schopni se Š 105 jezdit po silnicích tak, že bylo o strach je \"jen\" míjet - do auta bych si s nima nikdy nesedl. A taky znám takové, kteří i bezprostředně po získání ŘP jezdili tak, že výlet s nima byl pohodový zážitek. Je to jen o lidech a jejich zodpovědnosti. Spíš bych šel cestou zvýšeného pojistného pro rizikové skupiny, ale to by bylo dobré poněkud předělat pojistné podmínky a mít povinné ručení a pojistku nikoli na auto, ale na konkrétního řidiče - ale to už jsem hodně mimo téma. Citovat
Šalda Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 ChouLu, proto jsem psal, že omezení rychlosti není řešení Citovat
ozzy56 Odesláno 21. prosinec 2012 Odesláno 21. prosinec 2012 Možná nikdo z Vás, co se cítíte tak omezováni, si nepřečetl i konec článku...,píšou totiž, že mladí tím nejsou zrovna nadšeni, ale rodiče jim častěji půjčí auto:P, jedná se určitě o krátké jízdy, jinak se tam nikde nepíše o předem nastavené rychlosti 80km/h, ale o možnosti přednastavit rychlost, tzn. že jestli mladej bude chtít auto pro jízdu po městě, tak 80 bude pro něj nad hlavu..., jako mladý bych raději auto, co jede 80, než nic taky si myslím, že nebude POVINNOST ho kupovat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.