Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odstranění FAP a hlášení chyb

Recommended Posts

Odesláno

Známý mi odstranil mechanicky FAP filtr a v jedné firmě mi přehrávali řídící jednotku,aby mi nesvítila kontrolka... Samozřejmě odtranili jen FAP filtr a při návštěvě v peugeotu na diagnostice zjistili závady:

-systém aditivace paliva

-chyba uzávěru nádrže

-čerpadlo aditivace nafty

Kde je nechat odstranit? Ta kontolka mě tam znervózňuje...

Odesláno

Proč si napřed nepřečtete něco o FAPu a jeho odstranění napřed třeba zde na foru a pak teprve jednáte. To je pořád dokola. Známý udělel to a to a nakonec stejně musíte za odborníkem to nechat odborně udělat. To teď neplatí jen pro Martinj7

Odesláno

Straki mi urobil fap off teraz cez vikend, mal to hned a nic mi nesvieti :)

Tou chybou s uzaverom nadrze sa nemas zevraj zaoberat, ostatne vyriesis odbornym zasahom.

Odesláno

Protože jsem myslel, že je to jednodušší... A nakonec všechno na ho.... Tak ten Straki007 by to udělal? Samozřejmě mu to zaplatím, už nechci aby mi něco svítilo, štve mě to ...

Odesláno

David - já jsem to na koleni nechtěl dělat, nerozumím to mu. Dělali mi to v Praze...Ale odstranili mi v řídící jednotce jen ten FAP filtr, ostatní ne. Proto mi to nejspíš hlásí další 3 chyby. Auto jezdí úplně normálně...

Odesláno

Jejda.

Jednoduse,pokud odstranoval nekdo FAP tak tam nesmi byt zadna hlaska ohledne FAPu.

Maximalne tak zatka nadrze protoze tahle jedina hlaska se vysila po siti a je potrebna pro vic jednotek ne jenom pro aditivaci.

Takze co z toho plyne?

Je to spatne.......:bojim:bojim

Zkus si to nechat reklamovat.

Ale verim ze nepochodis.

• O 2 týdny později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Už to zrejme začína (TV Noviny 17.03.2013).

citácia:

Vozidlo, ktoré má takto odmontovaný filter je z pohľadu zákona nespôsobilé na jazdu na našich cestách a majiteľovi takého vozidla hrozí aj sankcia. O tomto probléme vieme a musíme povedať, že ide o celoeurópsky problém s ktorým sme už oslovili aj európsku komisiu. V najbližších mesiacoch pripravíme úpravu metodiky vykonávania emisných kontrol, vzhľadom na to že dochádza k odstraňovaniu filtrov. Zvýši sa aj počet kontrol s pojazdnou STK.

Martin Koňa, Hovorca min. dopravy.

Tak isto, kto sledoval TN na Markíze aj 18.03., tiež sa tam tejto problematike venovali. Takže neviem, či práve FAPoff bolo práve najšťastnejšie riešenie, keďže táto kontrola bude súčasťou STK a EK a takisto náhodné kontroly pojazdnými STK.

Odesláno

a ako to chcu oni merat? vsak emisne stanice su vybavene len opacimetrami, oni hmotnostnu metodu na meranie pevnych castic nerealizuju, cize ako to zistia? A diagnostiku predpokladam ze robit nebudu kazdemu autu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...