Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín v naftě - již podruhé

Recommended Posts

Odesláno

Asi to risknu stím, že odsahu ještě pár litrů téhle nafty a doleju normální plus ty vify... jak jsem ti psal mail, zítra se ti ozvu na mobil nebo napíšu mail, jak to pondělí.... Pánové, díky moc všem...

V nouzáku jsem už teď dost často - to je proč si píšu s pp205 - půjde snad pryč FAP jeden kničemu

[upravil dne 6/12/12 21:53 od Moral3z]

Odesláno
Kromě toho, že skončíš v nouzáku se nestane nic ...

sorry ale ecu nepozna vubec nic pokud tam das plnou benzinu, a 407 mel 1/4 nadrze nafty dotankoval benzin v Bratislave(to jeste nevedel) a dojel ke me bezelo to divne ale po odsati a naliti nafty a vifa jezdi doted .....

Odesláno

Udělal jsem tuhle chybu jen 2x obojí skončilo po cca 100km stejně... opakovaně nouzák, pak vyčistění drv, výměna filtru a zase vše OK. Moje blbost je, že jsem si poprvé myslel, že je to náhoda. Teprve podruhé mě to přesvědčilo. V obou případech se jednalo o zelený (zimní). Znovu to zkoušet nebudu :D

Odesláno

Moral3z : však pokud je Ti líto té nafty s benálem, co v nádrži jsou, tak to odsaj do kanystru a postupně v budoucnu můžeš na každou plnou nádrž nafty dát cca 4 litry téhle směsi z kanystru - a bude to vlastně jako bys na plnou nádrž nafty dal 1 litr benzínu, což si myslím že je v pohodě. Nedělejme si iluze co všechno stejně v samotné naftě u benzínek berem...

Odesláno

Jojo..tahle to asi dopadne... jestli to dopadne vše jak má, tak odsaju tuhle naftu, naliju normální a pořádně Vifa, v pondělí fap off a potom vyměna oleje a filtrů

Odesláno

osobně bych vytáhl půl nádrže, doplnil naftou a pak postupně dolíval třeba po pěti litrech tu směs s benzínem, samozřejmě nemá smysl se jí zbavovat,:bojim tomu doplnění dvěma VIFy bych nevěřil, resp., to odsátí a doplnění naftou je JISTOTA...

P.S.zatím se mi nestalo, abych natankoval opačné palivo, asi mě to ještě čeká...:)

Odesláno

ozzy56: tak u 207 naštěstí ne-e, do benzínu naftovou pistoli nenacpeš-různé průměry.

Jinak mamině se to kdysi taky povedlo, u služebího partnera 1.9D tam dala asi 10-15l benzínu a zbytek teda nafta a jelo to, jen byl problém s teplými starty. Ale přeci jen HDI je trochu jemnější technika. Viděl bych to jak radí ostatní, vycucnutí a postupné vyježdění té směsi.

Odesláno

Tiež by som musel byť fest zamyslený nad nesmrteľnosťou alebo zmyslom života aby som strčil do nádrže inú pištoľ ako treba... :myslim

Inak u nás vo firme máme tiež jedného šikovného zamestnanca, ktorý natlačil do Fabie 1.9TDi plnú nádrž benálu... = odťah a komplet vyčistenie... si chlapec zarobil... :D

Odesláno

ozzy56: pokud se tě to nějak dotklo, omlouvám se. Nemyslel jsem to, že bych Tě chtěl poučovat, resp. nemyslím si, že bys byl ten, kdo to potřebuje. Berme to tak, že to může být \"užitečná\" informace pro někoho nezkušeného, když to bude jednou pročítat;)

Odesláno

Poslední věc, nevíte někdo, jestli má 307 nějakou přepadovou komoru proti vycucnutí nafty? než začnu shánět trubičku na vysátí, abych ji tam vůbec strčíl :myslim

Odesláno

Ja by som okamzite vypustil nadrz a natankoval nove palivo. Eventualne pouzil neskor variantu obcasneho dolievania onej vypustenej zmesi.

\"MILUJEM\" reci chytrakov co zastavaju nazor ze ako mozes popliest pistol a natankovat ine palivo? To je velmi jednoduche! Skuste si predstavit ze mate dve auta,obe strieborna metaliza,jedno na benzin a druhe na naftu. Kazdy den pouzivate obe vozidla. Po 4 rokoch uz ani neviete v ktorom sedite a nieto co tam tankujete.Ako napr.ja.Nastastie sa mi zamena paliva este nepodarila.

:papa:papa:papa

Odesláno

mám auto relativně krátce a když jedu tankovat,už se mi protáčeji kolečka v hlavě abych to nespletl a koukám po stojanu Diesel,do ted jsem měl auta jen v benzínu:)

Odesláno
To je velmi jednoduche! Skuste si predstavit ze mate dve auta,obe strieborna metaliza,jedno na benzin a druhe na naftu. Kazdy den pouzivate obe vozidla.

:papa:papa:papa

Já myslel, že na vnitřní straně krytu víka paliv. nádrže je upozornění co tam lít ...

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak se vracím stím, jak to dopadlo.... Celá nádrž vyjetá...nakonec přidáno cca půl litru aditiva a ředěno jen jednou za 400...pocitově jsem nic nepoznal, ale nevím jestli se něco nepřidřelo nebo tak..dovnitř nevidím...

Díky všem za rady a budiž toto vlákno upozornění pro všechny :D:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...