Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak další olejíček do ohýnku. Bylo mi řečeno, že mám shánět jedině auto se serviskou. Je to k něčemu, nebo to je jen papír, který snese všechno???

Odesláno

No, to je jedno. Takže je to nesmysl? Už jsem jich několik viděl se serviskou. Jde mi o to, jestli, pokud jí to auto má, má to nějaký význam? A nebo se to dá ošulit jako všechno...

[upravil dne 8/12/12 19:59 od pettep]

Odesláno

No, u 12 -15 letého auta střední třídy za 50 tis ta serviska musí být fakt vypovídající :D Ale jo, u jednoho auta z tisíce možná, sám takové mám, ale to je spíš anomálie a nebylo levné...

Odesláno

Těch 45 je na Něm. dokladech takže + 4000 to se mi zdá hodně, ale když pominu cenu, tak na 1. pohled to nevypadá tak zle.

PS: jinak ten zelenej co zjišťuješ historii má najeto min 2x tolik.

[upravil dne 8/12/12 21:07 od koblih69]

Odesláno

tak tohle mam, ale jeste mam kozeny sedajdy a automat.klimu a alu kola 17ctky a vse za 43 litru a prej jsem to koupil draze. taky na tom PDA ze kteryho na to koukam nepoznam jestli to ma Bosch nebo Lucase. napsal bych mu maximalne at slevi o dost pokud o tom premejslis.

Odesláno

Serviska? Proc ne.

V nasem aute je sesit a tam se pise vse tak ze i predchozi vrak za 3500,- mel kompletni \"hystorii\"

Ale bez razitek :D

Jinak fakt prvni je stav pak nekde v dalce km.....

Co bude platne ze to bude miti 149tis :) a stav auta pred srotaci!

Stejne vetsinu veci pokud si auto chci nechat musim udelat.

Tak ze 8-10lete neni problem ....

Odesláno

Tak už jsem koupil. :roker No ale doufám, že mě nukamenujete... Šel jsem nakonec do 306 brake 1.9 TD. Motor šlape jak hodinky... Je to sice r.v. 97, ale jek jste říkali, :\"nekoukej na rok, ale na stav auta\", tak jsem to vzal. Je totiž po nějakým dědovi, který si o to nechal pěkně starat v serivsu.:) No já vím, 406ka to není, ale zase to je v pořádku a to je důležitý, nebo ne?

Jo, mám na vás jeden dotaz. Je k tomu jen jeden klíček s dálkou a ten čudlík co se mačká je dost mizernej. Nevíte, kde se dá se udělat, samozřejmě krom orig. servisu, duplikát i s nakódováním klíčku?

Díky za všechny vaše příspěvky. A přesouvám se o kategorii níže do 306tek. :D

Odesláno
Bohužel, už je ze všech inzerátů pryč. :myslim Takže až nafotím, tak ukážu...:)

[upravil dne 16/12/12 20:28 od pettep]

myslism odkaz na vlákno zde na foru. tam jistě fotky dáš.

• O 3 roky později...
Odesláno (upraveno)

Tak když jsem si tu celý tohle vlákno pročetl, což nějakou dobu trvalo, přidám sem taky svůj názor, i když je tu poslední příspěvek starý několik let. Já jsem u auta skalním zastáncem benzínu, v rodině jsme naftové auto nikdy ani neměli (já mám 2x 406 benzín, ségra 106 benzín, rodiče Hondu benzín, po dědovi ještě stojí v garáži škoda 120L, nebudu se zmiňovat o dávné minulosti a žigulíkách atd..), švagrová Seat Ibiza benzín, ale ani s jedním tímto autem nebyl motoricky nikdy žádný větší problém, nikdy mě žádné nikde nenechalo, vždy jsem jen vyměnil olej a rozvody, víc mě nezajímalo, protože to nebylo třeba..moje obě 406 1.8 16V šlapou jako hodinky, jednu z nich mám už jedenáct let...Honda City rodičů je 9 let stará (spotřeba 5.5l/100km, pravda, moc to nejede), nikdy se na motor nebylo potřeba kromě výměny oleje podívat...Peugeot 106 je z roku 1996, toho jsem do rodiny přiženil a nikdo se o něj fakt moc nestaral, motor ovšem vždy šlapal jak má...zatímco mám dost kámošů s diesely, to se pořád diskutuje o turbech, vstřicích, co vadí a co ne, kde byl jaký problém, co odešlo a tak..já tu potřebu nemám, mně u auta nic neodchází, protože jezdím na benzín, a to fakt kolem s hadříkem nechodím...někde vedle jsem tu na chvíli o naftě kvůli spotřebě uvažoval, ale pak mi došla jedna věc...proč se u internetových diskuzí pořád řeší jen problémy s turby, vstřiky, prostě diesely? Protože ty motory prostě tyhle problémy mají, zatímco benzínové motory problémy vesměs až na výjimky nemají...toto fórum je toho také důkazem, když se podíváte do sekce servis, co se tam řeší? Nafťák netáhne, turbo nezabírá, tlak nízký, těsnění pod hlavou selenoid, kraviny...to se pořád dokola opakuje...proč? Protože jsou to poruchový věci, proto...nafťák je fajn, ale bez turba a zbytečných kravin okolo, to říkám..žádný turbo a pak si ho koupím....tchán má Nissan Qashquai, svítí mu pořád porucha motoru, filtr pevných částic je v poruše, už to nejde jako dřív, je to 7 let starý a nemá to najeto ani 100 tisíc...švagr měl 307 v naftě, nějaký HDi, asi 1.6, odešlo turbo, teď má pár let starýho Superba a už se měnily vstřiky a desetitisíce...atd. atd...prostě diesel mi v autě nesmí do baráku, pokud to nebude diesel jako ve starým Zetoru, tomu věřím...to je závěr, ke kterému jsem logicky došel...a nějaká spotřeba - já jezdím se 406 Break 1.8 16V za průměr 7.8l, nešetřím, ani na to nešlapu, jezdím jak jsem zvyklý...při cestě do Maďarska jsem měl s plně naloženým, narvaným autem spotřebu 6.6l/100km, a to jsem jel rychleji, než jsem chtěl, protože jsme jeli dvě auta se švagrem, který jezdí víc ostře a já nechtěl zdržovat..a tohle nepíšu proto, abych se hádal, prostě jen říkám svůj názor, pokud má někdo opačný, já mu ho neberu :-)  Snad jedile Ibiza, kterou měl taky švagr, myslím 1.9TDi, byla motoricky bezporuchová, ale on ji taky moc dlouho neměl...to abych byl objektivní...

EDIT: Proti starým dobrým nesmrtelným dieselům, hlavně bez turba, nemám vůbec nic, ale takové se už dnes do aut bohužel nedávají...

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno

No ono je to pekné že máš spolahlive benzíny rád,ale pokiaľ si sa osobne v naftaku neviezol,nevies čo je diesel.

Ten záťah,silu,rezervu výkonu, s bežným benzínom nepocitis,

Ale je to každého názor.

Tie problémy čo popisujes sa dejú od 97 roku,keď sa ako tak začali riešiť emisie.

Pozri si Partnera s 1,9 d, pol mega km, a nič,

405, 1,9d,

205 d,

Odesláno

No jasně, proto taky píšu, že staré diesely beru, nic proti nim nemám. Diesely jsem řídil často, ale jak jsem zvyklý na benzín, motor mi u žádného nepřipadal dostatečně kultivovaný a prostě mi neseděl, to je ale o zvyku. Pokud bych si měl koupit starší auto, řekněme skoro veterána, tam bych šel asi spíš do té nafty, protože u aut z osmdesátých a devadesátých let je rozdíl ve spotřebě diesel/benzín hodně znát..navíc to jsou právě ty staré dobré diesely, kterých není třeba se obávat...u novějšího auta bych ale dnes do nafty nešel kvůli tomu, že se do nich cpou různá ku...tka kvůli emisím a navíc i pro mě zbytečného zvyšování výkonu...navíc mám pocit, že časem se pod tlakem neustálého zpřísňování emisních norem vrátí automobilky zpět k benzínovým motorům a začne se to ubírat tímto směrem, protože diesel už začíná být možná na hranici možností snižování emisí..ale to je jen můj názor a nikomu ho nenutím :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...