Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vaše zkušenosti s letníma pneu-značka-dezén-výdrž

Recommended Posts

Odesláno

Začínám přemýšlet o koupi letních pneu: 215-50-17. Zajímalo by mne, jaké jsou zkušenosti Vaše. Např. výdrž pneu a hlučnost.

Já osobně má m velmi dobrou zkušenost s touto pneumatikou:

http://pneumatiky.heureka.cz/nankang-ns-ii-215-50-r17-91v/galerie/ , ty jsem měl na Fiatu Marea 2,4 JTD byly perfektní.Tím chci pouze říci, že za málo peněz hodně muziky.

Nyní mě zaujaly tyto:

http://pneumatiky.heureka.cz/kumho-ku39-215-50-r17-95y/galerie/

Budu rád za Vaše tipy.

Odesláno

Já osobně v rozměru 195/65 r 15 s pirelkama P6000 jsem nad míru spokojen.Výdrž suprová,otočil jsem s nima 3. sezonu ( asi 45000km ) a vypadají pořád stejně.Na hlučnost si nemohu stěžovat a co se týče chování na mokru,tak dávám taky palec nahoru. P.S. v zimákách mám favoritem v tomto rozměru Goodyear ultra grip 7+

Odesláno

na Citroenu C5 2,2HDi kombi , jezdim vice nalozeny nez prazdny a vice mesto .

Wanli 215/55 R16 WANLI S1063 97W XL , docela fajn , vydrz kolem 20t km , coz je docela dobre , neklouzou zase tak moc na vode a docela sedi .

Co se tyka vydrze tak me micheliny pilot z vyroby vydrzeli 15t na predku a 30t na zadni naprave. Zimni mam tak na 2 sezony to je cca15t km .

Odesláno

Je velice zajímavé, že tyto čínské WANLI, které jsou za naprostou hubičku mají na Ráj pneu jednu z nejlepších recenzí.

Odesláno

jo,ale nesmí pršet,jinak jsou na rozbití huby:D

za mě Michelin,cena vysoká,ale když vezmeš výdrž a nájezd +započítáš u levnejch že najezdíš o polovinu míň a musíš přezouvat...měl jsem Micheliny a najezdil jsem na nich 40000km a ubylo 4mm vzorku.....

[upravil dne 17/11/12 09:25 od Charlie 1]

Odesláno

Souhlas, ty 16´´ co tam mám nyní, jsou Micheliny mají najeto 26000, jsou to gumy z výroby spolu s autem a jsou téměř netknuté.

O té vodě v té recenzi byla zmínka, to je pravda.

Odesláno

Moje zkušenost je taková, že nemá smysl porovnávat pneu poku dnebyly ve stejném rozměru a na stajném autě, protože chování je úplně jiné. Další věc je porodnání konkrétního vzorku, který výrobci často mění a s tím se zásadně mění vlastnosti. Nikdy mě nezklamal snad jedině Michelin, protože mají vždycky slušné vlastnosti a opravdu extra výdrž. Nedoporučuju jakékoliv gumy se šípovým vzorem, protože jsou vždycky hlučnější ne klasický vzorek.

Odesláno

Pirelli P7 225/45 R17 naprostá spokojenost,původní co jsem kupoval od kamaráda jetý s cca 6mm vzorku mě vydržěli jednu sezonu skoro 20tis km a když jsem je sundaval tak ještě 2mm měli.Nový co už mám připravený na příští rok Pirelli Cinturato P7 XL doufám,že vydrží taky alespoň stejně co původní P7.

Odesláno

na 406 jsem nekdy v kvetnu nasadil Continental PremiumConti 5 v rozmeru 195/65 R15H a musim rict, ze moc pekny svezeni, super prilnavost, znatelna hlavne za mokra, kdy ty gumy drzi fakt super (ve srovnani treba s GoodYear NCT5, Bridgestone Turanza ER300, ktery jsem mel predtim), brzdny vlastnosti jak za sucha tak za mokra taktez vytecny (auto bez ABS), spotreba taky dobra, hluk neznatelnej, ale samozrejme vydrz neni takova, sundaval jsem je ted posledni rijen po 15ti tis km a na predku zbyvaji asi 3mm ( a to jsem nehrabal na krizovatkach nebo casto prudce nebrzdil), ojety jsou rovnomerne po cele plose, na zadku zustalo asi 6,5mm

Cena 4ks 10.5.2012 byla 5550Kc

Kazdopadne kupuju gumy s uprednostnenim jejich jizdnich vlastnosti, nez jejich vydrze, takze pro me za 1* :)

[upravil dne 17/11/12 13:22 od Ferry]

Odesláno

215/55 r17

auto som kupil s prednymi avon zv3 (4mm) a zadnymi goodride sa05 (8mm) (celorocne)

avony som musel po roku a nieco vymenit (matador hectorra2) a goodride som zaten cas zjazdil asi o 0.5mm

Odesláno

Pôvodné Michelin energy saver ma sklamali na mokrom.Neskôr narýchlo kúpené čínske Goodride H550.To bol omyl najväčší.Na mokrom na zabitie,ale výdrž až neskutočná,keď som ich po 20t.vyhadzoval boli ako nové.Terajšie Uniroyal rain expert dostáli svôjmu menu a som s nimi spokojný.Všetko malý rozmer 175/70 R14 XL

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...