Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat. Hledal jsem hledal, ale nic moc jsem nenašel, včera jsem si dovezl 306SR sedan 1.9TD z 8/1995. Moc se mi to autíčko líbí a chtěl bych o něm vědět co nejvíce, jak co funguje i kde co kontrolovat a pod. Máte někdo k tomu třeba nějakou literaturu? A moc rád i nějakou zkušenost:) Moc děkuji za reakce:)

[upravil dne 16/11/12 15:29 od Speedy306]

Odesláno

Já to zkusím vysvětlit:)

Mě to autíčko moc nadchlo, děsně mě to baví a mám ho ve stavu, že je škoda s ním jezdit a tak jsem se chtěl zeptat asi hlavně na ten motor, jestli k tomu není nějaká rada:) Třeba jsem četl, že by se moc neměl držet pod krkem, že praská pak hlava kvůli přehřátí např. a pak jestli k tomuto někdo nemá literaturu, nebo i třeba celý servisní manuál, či dá se něco případně k TDčku koupit za literaturu?

Mám tak i Oktavii z roku 1962, mám k ní 3 knihy, celý manuál, dokonce knižní katalog náhradních dílů a dostal jsem spoustu rad jak o ni pečovat:)

Nadchnul mě moc ten 1.9TD a budu rád za každou radu i jen popovídání ze zkušeností či radu kde a jakou literaturu:)

Odesláno

Dobra rada co sa tyka motora vycistit egr ventil a sanie to som spravil ako prve ked sme to kupili brasko na to jazdy uz pol roka a aj do talianska a pät bez problemov to doslo spotreba sa pohybuje okolo 6L kto ma menej nech mi poradi co s tym :)

Odesláno

To praskání hlav se spojeno s tím, že mu dáváš kouř za studena....Po řádném zahřátí jsem zatím neslyšel od nikoho,že by se mu to stalo ( samozřejmě pokud má dost vody,dobrý termostat a taky pracují sahary ). Dokud ti budou \"tvrdnout\" hadice sání,tak tě zřejmě žádná \"motorová\" patálie nečeká. Literaturu bych doporučil Jak na to P 306,možná bude mít i někdo z klubu nějakou konkrétní knihu.Já mám doma \"Jízda s vozem P 405\" .At se kola valí a za kočárem práší :papa

Odesláno

Já zatím ujel pouze 200km, takže spotřebu nevím, ale jsem docela zvědavý. 306 HDi i 306 1.9D máme průměr kolem 5l/100km.

EGR, to už má EGR? Přiznám se, že zatím jsem neměl moc času se pod kapotu podívat, moc díky. Na 1.9D jsme ho zrušili, vy jste ho pouze vyčistili, nebo i zrušili?

Odesláno

švícko87: Aha, zase jsem o něco chytřejší, moc díky:) Takže za studena klidně, dobrý sahary, dá se to nějak zkontrolovat jestli spínají nebo myslíš spíš mechanicky \"jestli tam ty vrtule vůbec jsou:)\" A jak na to určitě pohledám:)

Odesláno

ja som ho vycistil a nechal normalne pracovat ja som tu cital nejake tie fora ohladom egr ventilu a este som sa nedocital ze aky to ma vplyv na chod auta ked si ho zrusil na 1,9D nezmenila sa ti spotreba ? ja ho cistim aj na 1,9D pravidelne :myslim

Odesláno

Speedy - nafta obecně NENÍ na závodění, ale na pohodlnou jízdu z bodu A do bodu B, odměnou je pak rozumná spotřeba.

S TDčkem ráno než se ohřeje aspoň na 60 C jezdi volněji (ne jak hlemýžď, ale prostě taky ne hned plnej kotel), pak už můžeš motor občas i osolit - ale jet trvale 150 z Olomouce do Prahy pro něj taky nebude to pravý ořechový.

[upravil dne 16/11/2012 22:58 od Medvěd]

Odesláno

LUBO181: Spotřeba je nižší a auto je živější po zrušení toho EGRu. Mě osobně ten EGR vadí, sání je tak špinavé:-/ a po vyzušení krásně čisto.

ozzy56: HDi můžu srovnat moje 306HDi, souseda 407HDi80Kw a moje teď rok 407 HDi 100Kw. Jasné jede to kultivovaněji, ale toto je tak krásně jednoduché, můžu tam nalít \"friťák\" z mého pohledu je v tomto případě méně více, neřeším kde vezmu naftu, co na to vstřikovače, jestli ničím dvouhmotnostní setrvačník.... Nadchlo mě to pro tu jednoduchost a přitom to taky 130km/h jede bez problému. Asi tak nějak, i když u mě ten dojem určitě zkresluje, že celé toto auto je tak úžasně opečovávané, že je jako nové.

Odesláno

Medvěd: Než se to zahřeje jezdím do 2.000ot/min, někde jsem to přečetl a líbí se mi to, tak doufám, že to je OK. A já jsem klidný jezdec, už ani 130km/h se mi nechce jet trvale, po zvuku mi přijde tak 110 km/h to je cca 2.600 ot. jako ideální, je to tak?

Odesláno
Medvěd: Než se to zahřeje jezdím do 2.000ot/min, někde jsem to přečetl a líbí se mi to, tak doufám, že to je OK. A já jsem klidný jezdec, už ani 130km/h se mi nechce jet trvale, po zvuku mi přijde tak 110 km/h to je cca 2.600 ot. jako ideální, je to tak?

Tímhle stylem asi O.K. Já kdysi měl 309ku v TD a ta, vzhledem k tomu, že je o nějaký to kilo lehčí, jezdila i přes 150. Ale do 130 to musí být i u té 306ky v cajku.

Odesláno

ferrari: a ty jsi to zkoušel, nebo to tam liješ?:) Povídej:)

Jinak teď jsem se šel podívat a mám čerpadlo Lucas TYPE XUD.103 to jsem vyčetl ze štítku jestli to stačí, co to znamená? Znamená to nějaký rozdíl když mám Lucas a ne Bosch?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...