Ducatista Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 Dokázali byste mi poradit, čím by mohlo být způsobené, že i po jemném sešlápnutí plynovýho pedálu u 406 V6 auto cukne dopředu a pak už bez problému jemně zatahuje dle intenzity sešlápnutí plynu? Zatím všechny auta kterýma jsem kdy jel reagovaly na plyn jemně, tohle docela cukne. Někdo mi říká že to je normální, že to je tím že to je větší motor, ale to se mi nezdá... Díky Citovat
Charlie 1 Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 taky mi to občas dělá na LPG i benzín ,ale vždy když jsou otáčky pod 2500...chystám se z druhýho auta zkusit map senzor vyměnit.... Citovat
PAJA106 Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 A dělá to i při deceleraci?? Jestli není KO \"akcelerační silentblok\". Citovat
Ducatista Odesláno 15. listopad 2012 Autor Odesláno 15. listopad 2012 PAJA106 : Při ubrání těsně než nohu úplně sundám se mi taky trochu zdá, že to cukne, ale při přidání je to mnohem víc cítit. Taky pozoruju, že se auto trochu chvěje (hlavně za studena) když se z klidu rozjíždím - když pouštím spojku a motor musí začít zabírat. Možná by to ten silentblok mohl být - Dá se to nějak přesně zjistit - třeba že je vizuálně po něm? Případně pokud ho preventivně budu chtít vyměnit - kolik to stojí? Citovat
PAJA106 Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 V příloze máš nějaké info vytažené ze serviceboxu (názvy dílů je třeba brát s rezervou, převod do ČJ se evidentně nepovedl). Jinak opticky to zkontrolovat můžeš, ale spíš uvidíš jen když už je opravdu utržený... Mně to pp205 na mé 206 dělal tak, že chytl za motor a zacloumal s tím. Bylo vidět, jak plave, já měl KO všechna 3 uložení (levé, pravé a akcelerační). Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 pred pár týždňami som menil tiež silentbloky, auto vedelo cuknut, motor za studena tancoval dopredu dozadu a cítil sem vibrácie pri rozjezde pri uvoľňovaní spojky. Výmenou nič nepokazis a zo skúseností, pokiaľ nie je utrhnuty, tak to, že je \'\'chyteny\'\' až tak jednoznačne neurcis. Citovat
Roman Bazi Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Já se na výměnu také chystám. Motor se za studena vrtí, a při přidání plynu také cukne. Chci vyměnit všechny silenbloky, abych měl jistotu. Citovat
Ducatista Odesláno 17. listopad 2012 Autor Odesláno 17. listopad 2012 No včera jsem byl v servisu kvůli oleji atd a otomhle jsem mu říkal a servisák mi řekl, že kdybych měl špatný silentbloky, tak by to dělalo jinej bordel, že to občasný cuknutí taky trochu cítí a že to vidí spíš na svíčky nebo cívky... tak nevím... A nemůže to být potenciometrem, kterej je ovládanej plynovým lankem? No a v případě těch silentbloků, kolk to chlapi stojí??? Citovat
PAJA106 Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Nahoře jsem ti to psal-ty akcelerační. A jinak originál peugeot cca 5-6 tisíc za komplet (aspoň tak to je na 206 HDI). Citovat
Ducatista Odesláno 17. listopad 2012 Autor Odesláno 17. listopad 2012 Nahoře jsem ti to psal-ty akcelerační. A jinak originál peugeot cca 5-6 tisíc za komplet (aspoň tak to je na 206 HDI). Jo tak, díky, já jsem si toho okna vzadu nevšiml, že to je cena těch silentbloků... Citovat
Ducatista Odesláno 27. listopad 2012 Autor Odesláno 27. listopad 2012 Tak zdá se, že vyřešeno. Při montáži LPG zjistili, že byly omačkané nějaké 2 těsnění na sání, dali je nové a auto jde pěkně plynule. Buď to je náhoda a má to souvislost s LPG, anebo to chytalo falešný vzduch a jak jsem položil nohu na plyn, tak to škubnulo a po výměně těsnění je to už v pohodě. Citovat
kupák Odesláno 27. listopad 2012 Odesláno 27. listopad 2012 Nemohl bys zjistit, která těsnění to byla? Mně se to totiž chová velice podobně a navíc v pozvolném tahu v určitém rozpětí otáček slyším z motoru tenounké hvízdání jako když to podsává, ale nemůžu za boha přijít na to, kde to je. Měnil jsem klapku, tam jsem dal těsnění nová a pod sání na hlavu při výměně cívek taky. Je ještě někde něco, co bych měl hledat? Já se totiž nemůžu vyznat v tom, kudy to v jakém režimu saje nebo třeba při přechodech přisává. Už jsem se rozhodl, že najaře, až bude teplo, tak to sání celé vykuchám, prohlídnu a zrepasuju. P.S. Při montáži plynu oni nějak zjišťujou těsnost sacího potrubí? Nebo na to přišli náhodou nebo proto, že jim to nefungovalo? [upravil dne 27/11/12 12:58 od kupák] Citovat
Ducatista Odesláno 27. listopad 2012 Autor Odesláno 27. listopad 2012 kupák: kukni sem na foto Na to těsnění přišli proto, že mi kontrolovali svíčky a sundavali to kvůli montáži - a teď nevím čeho, buď vstřikovačů, nebo přimazávání ventilů, nebo obojího Těsnost si myslím že určitě nezkouší, leda že by to právě nejelo a dělalo nějakej bordel... Citovat
kupák Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 Hmm, tak to jsou přesně ty dvě těsnění, který jsem měnil. Tož to budu muset rozkuchat a uvidí se. Citovat
Capy Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 dělalo mi to subaru takové zakopnutí při změně tahu většinou v nízkých obrátkách. známej technik subaru mi řek že to dělá zapalování. respektive nejčastěji cívka. jsem po výměně i kabelů a je pokoj. princip je stejnej prudká změna zapalované směsi. mimo jiné jsem si všim že oba máte lpg jako já. Citovat
Mizlerek007 Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 kupák: mám ppodobný broblém jakej popisuješ, myslím to hvízdání... jak kdyby tam bylo např turbo nebo takovej ten divnej pazvuk... někdy mi to taky jakoby cukne... svíčky mám nové, cívky mám taky nové, takže jedině to těsnení co jsi měnil.. Citovat
John Odesláno 28. listopad 2012 Odesláno 28. listopad 2012 Ty těsnění chci taky preventivně vyměnit,když vidím co to dělá když jsou špatný. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.