Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte prepacte Ze zakladam new temu no ale nikde som tu nenasiel ten isty problem

ked auto nastartujem dam privod studeneho vzduchu(modry) a vypnem ventilator(0) a necham auto zohriat na 90stupnov a potom zapnem teply vzduch tak mi ide asi 10 sekund a potom zoslabne ventilator ked dam privod studeneho vzduchu tak mi ide sice studensi ale len o trosku v com moze byt problem?

Odesláno

proč manipuluješ s ovládáním ventilátoru a klapkama?? normální je, že klapky jsou ráno u studeného auta nastaveny na čelní sklo a ventilátor rychlost jak chceš, to čekání na zahřátí motoru na 90 stupnů je nesmysl, topí to (kúri) i když je teploměr zatím na nule

jinak když zapneš průchod vzduchu přes radiátor (kúrenie), je jasné, že tlak vzduchu klesne--právě radiátor ho zbrzdí

Odesláno

Text je těžko pochopitelný.

Předpokládám, je se jedná o manuální ovládání.

Jsou dva problémy (?):

1. když při zahřátém motoru dáš horký, tak jde horký, ale když pak dáš studený, tak nejde studený, ale mírně teplý? Odpověď je seřídit ovládání klapky horký/studený, nezavírá horký.

2. když zapneš ventilátor naplno, tak po 10 sekundách sníží otáčky?

[upravil dne 2.11.2012 20:45 od P607Olda]

Odesláno

Riešenie: vymeň radiátor kúrenia je zanesený.

Pochopil som to takto: Po naštartovaní vypne kúrenie (zavrie klapku) i ventilátor aby dosiahol rýchlejšie zahriatie motora. Keď je zahriaty tak otvorí klapky, zapne ventilátor a problém je v tom že mu chvíľku ide teplý vzduch ale potom už len vlažný. Podľa mňa radiátor nestíha zohrievať vzduch.

Riešil som to dva mesiace na Cliu, vrátane čistenia a preplachovania systému, no pomohla až vámena radiátora.

Odesláno

takze takto ked je auto v90supnovej teplote a vtedu pustim teply vzduch tak ide 10sekund teply ale potom prestane ist teply a ide studeny a kde je radiator kueenia?

Odesláno

chalani a este jak je radiator kurenia z motora tak taam je nanom ventilka to je na odvzusnovanie? a kde su este tie ventilky odvzdusnovacie lebo doteraz som ani nevedel ze tam je:/

Odesláno

no povolíš to nejlépe jeden po druhém pokud nemáš 4 ruce třeba. A pokud je tam vzduch tak uvidíš jak z tam jdou bublinky a až to vybublá tak to jednom poteče. Nemusíš to ani šrubovat celé stačí povolit aby to vytékalo a máš to.

Odesláno

TantorBN

jsi pro mě záhadou tohoto fora, někdy radíš,jak jít na odbornou opravu,někdy máš dotazy naprostého nováčka-laika, což mi nějak neštymuje, mimo toho, že tvé dotazy je třeba číst vícekrát, aby člověk vůbec zjistil o co vlastně jde :D

Odesláno

Ozzy však treba sa učiť nie ? doteraz som ani nevedel že ten môj chladič sa odvzdušnuje :D lebo som tam nikde nevidel odvzdušnováky :) no a to že to treba čítať viackrát to som si všimol :) viacerý mi to píšu no snažím sa to zakriť jazykovou barierou :D

Odesláno

inak vymenil som ten radiator a stale to iste...odsroboval som odzdusnovak stade siel taky gejzir bez bublin a druhy odvzdusvnovak som nenasiel...:(co by to este mohlo byt ak nie radiator?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...