Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kdo me poradi, kde by mohe bejt problem ? Pri vyssich rcyhlostech se objevi vibrace do volantu.

Se 16\" kolama to je pri 110km/hod, ted se zimima 15\" je to pri 140km/hod. Neni dulezity, jestli je motor v zatahu, nebo auto jede z kopce na volnobeh.

Obje sady mam vyvazeny. Ty zimni jsou dokonce uplne novy.

Tak sem dospel k zaveru, ze problem bude jinde. Nejspis nejaka vule. Ale jak ji najit a neutratit za zbytecny pokusy tisice ... ?

diky za vecny prispevky

hribe

Odesláno

To moze byt vsetko mozne. Nezda sa Ti, ze to vibruje menej pri vyssej rychlosti? Ako prve daj pozriet prednu napravu (komplet) niekomu kto sa v tom vyzna. Potom by som zacal od geometrie. Ale ako pisem, mozu to byt aj uvolnene sroby na hornom ulozeni az po homoklb...

Odesláno

geometrie, srouby, osa rizeni, homokineticky kloub, je tam toho mraky....

vetsinou to jsou ale nekvalitne vyvazena kola....

Odesláno

406 nie je citliva na zle vyvazene kolesa ako ine auta, 15 gramov ani nepozna. 5 gramov sa uz povazuje za vyvazene koleso. To by musel byt mechanik retard aby tam nechal volu vacsiu ako 15 az by to triaslo autom...

Odesláno

mě do dneška skákalo auto po silnici :-D při 30km/h se krásně houpalo pořád sem si říkal kde je boule na kole.... jetě ráno sem nic neviděl asi sem na ní stál.... po cestě na přezutí sem musel agrasivnějš zabrzdit a ejhle.... při přezouvání mi říkal, že sem měl štěstí....malinkej kamínek a byla by guma v šudu :-D z toho koukalo všechno možný :-D

Odesláno

kotouce podle me nejsou v buhvijak dobrym stavu, zadni sou vubec tragicky, predni sou jeste celke dobry, ale chystam na komplet vymenu

obcas pri brzdeni je znat taky vibrace, tu ovsem cejtim zezadu, ale muzu se mylit ...

- myslis, ze krivy kotouce by tohle mohly delat ?

hribe

Odesláno
To moze byt vsetko mozne. Nezda sa Ti, ze to vibruje menej pri vyssej rychlosti? Ako prve daj pozriet prednu napravu (komplet) niekomu kto sa v tom vyzna. Potom by som zacal od geometrie. Ale ako pisem, mozu to byt aj uvolnene sroby na hornom ulozeni az po homoklb...

pri vyssi ryhlosti vibrace zmizi, proste tech 110km/hod se 16\" a 140km/hod s 15\" kolama sou takovy dve rezonance ;)

Odesláno
kotouce podle me nejsou v buhvijak dobrym stavu, zadni sou vubec tragicky, predni sou jeste celke dobry, ale chystam na komplet vymenu

obcas pri brzdeni je znat taky vibrace, tu ovsem cejtim zezadu, ale muzu se mylit ...

- myslis, ze krivy kotouce by tohle mohly delat ?

hribe

Určitě ano...

Odesláno

podgy: ale vibrace budou ktouce zpusobovat pri brzdeni, ne pri jizde

linomaniac: 406 sice neni citliva na nevyvazena kola, ale ty jeji soucastky na to citlivy jsou....., sice to necitis, ale casem na opravach dilu to poznas.....

to je zase hovadina, co tu nekdo vyplodi....

hribe: ja mam obdobny problem s letnima, vcera jsem je sundal.... vibrovaly pri cca 110-130 km/h, tak jsem jezdil bud 100, nebo 150 :D, nicmene zimni jsem si vyvazoval sam, geometrii mam, tak ti reknu, jestli to bude tim vyvazenim :)

tak me nasazenim novych zimnich kol, ktere jsem vyvazoval se strejdou (a ne v cizim pneuservise), problem zmizel, takze me to delaly spatne vyvazena kola, letni, i stare zimni.....

[upravil dne 1/11/2012 19:24 od Scratch]

Odesláno
podgy: ale vibrace budou ktouce zpusobovat pri brzdeni, ne pri jizde

linomaniac: 406 sice neni citliva na nevyvazena kola, ale ty jeji soucastky na to citlivy jsou....., sice to necitis, ale casem na opravach dilu to poznas.....

to je zase hovadina, co tu nekdo vyplodi....

hribe: ja mam obdobny problem s letnima, vcera jsem je sundal.... vibrovaly pri cca 110-130 km/h, tak jsem jezdil bud 100, nebo 150 :D, nicmene zimni jsem si vyvazoval sam, geometrii mam, tak ti reknu, jestli to bude tim vyvazenim :)

tak me nasazenim novych zimnich kol, ktere jsem vyvazoval se strejdou (a ne v cizim pneuservise), problem zmizel, takze me to delaly spatne vyvazena kola, letni, i stare zimni.....

[upravil dne 1/11/2012 19:24 od Scratch]

No ono s tim vyvazovanim to ja k tomu mam uplnej roman : Koupil sem obuty 16ky kola. Dal sem je na auto a pri cca 110km/hod se objevily vibrace. Zajel sem do pneuservisu - a nechal kola vyvazit. Vibrace se zmensily, avsak stale male zustaly. Zajel sem do jinyho penuservisu - tam me technik vzal k vyvazovace a ukazoval mi, ze jedno kolo je asi o 10g spatne vyvazeny. Dorovnal to snad do uplny nuly. Zaroven mi ale ukazoval, ze disk je 100% rovnej, ale pneu na nem je trochu \"sisata\" nicmene rikal, ze bych to pri jizde nemel cejtit a ze je obuta dobre a ze s tim stejne nejde nic delat, akorat tak vyhodit, coz je zase skoda. Tak sem tem kolum prave moc neveril a cekal, az obuju zimaky. No a s tema sou vibrace mensi, na jiny rychlosti, ale prece jsou. Tak jedine muzu zajet jeste znova nekam nechat zkontrolovat ty novy zimaky. Treba to taky odflakly, prece jen ted delaj mraky kol ...

hribe

Odesláno

presne tak, oni to vyvazej jednou, maximalne dvakrat a pak na to dlabou, co mas za kola, jak stary, a jakou znacku pneu?

ono to, ze to hazi jen pri urcite rychlosti znaci spis disky, nebo kola, nebo homokineticky kloub, ale to by se ti po cca 500 km zvysilo tak, ze bys jel jako v tanku a taky je to nebezpecne. Ale jak rikam, to by bylo jen, kdyby razy silily.....

My ty kola vyvazovaly 4x, nez jsme si rekli, je to ok.....a fakt ty vibrace zmizely. Mam novy barum polaris 3

letni mam na predku sjety good year F1 (proto hazely - sjety a dva roky nevyvazeny) a zimni jsem mel good year ultra grip 6 taky 2 roky nevyvazeny a sjety na 3 mm......

Odesláno

Vyvážení. Jednou mi to taky špatně vyvážili, při reklamaci mi pak řekli že měli \"špatně nastavenou vyvažovačku\":aut.

Může být také vadná guma a dokonce to ani nemusí být vidět. Liťáky by to taky mohly dělat - máš tam přesný středící kroužek?

Zkus si někde půjčit letňáky - plecháče.

[upravil dne 2.11.2012 12:32 od P607Olda]

Odesláno

zkontroluj taky silentbloky ulozeni predniho ramene, hlavne ty bliz ke kabine, co jsou v takovym hlinikovym domecku, uvidis na nej dobre kdyz vytocis predni kolo, casem se vyzvejkaj a dokazou taky delat divy (pri vyssi rychlosti se rameno v tom utrzenym silentbloku hne, tim se zmeni nastaveni sbihavosti a muze se to projevit vibracema) Vymena neni zas tolik slozita a novy silentbloky nestoji ranec, zkus poptat cenu tady na klubu u clena Badisak, od vyrobce Meyle pod cislem 11-14 035 0000

ja jsem delal repas ramen kompletni a znat je to hodne

• O 2 týdny později...
Odesláno

diky za nazory

Kola uz sem nechaval vyvazovat nekolikrat, tema to v tomhle pripade nebude. Takze zacnu u ty geometrie. Ta stoji do 1tis. aspon co si naposled pamatuju, tak to neni tak hrozny. A necham rovnou zkontrolovat vsechno, co pude. Pak se holt uvidi.

hribe

Odesláno

taky se tu optám... začlo ,mi to ted nějak podezřele poskakovat... nedělá to pořád... jednou jo a pak 200km ne... rozjedu se a najednou to začne nehorázně vibrovat, stilem jak rychlá jízda po starejch kostkách... vyřadím a dělá to pořád i když spomalím při spomalování to začne dělat snad ještě víc jsou to strašný vibrace... nevíte někdo co by to mohlo být... děkuji

Odesláno

Tak to mas asi jinaj problem, u me to pouze mezi 110 - 140km/hod a sou to opravdu maly vibrace.

Ten tvuj pripad, ackoli je horsi, tak je podle myho nazoru z pohledu opravy proznivejsi. Paklize se to chova az tak spatne, tak na to musej v serisu prijit.

To ten muj pripad prave zavani postupnejma vymenama-pokusama bez vysledku a toho se prave bojim. Nechci do toho cpat prilis penez.

hribe

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...