Pepito Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Scratch: 1.Má smysl předjíždět když před tebou jede deset aut plynule 60km/h? 2.Vzdálenost jsem měl takovou abych to v případě brždění auta přede mnou ubrzdil a místo tam prostě pro něj nebylo.. 3.Myslíš že si tím riskantním předjížděním (kdy ohrozil nejen mě,ale i ty protijedoucí) nějak pomohl? Bylo vidět,že to auto řídil nějakej mladík a měl vedle sebe holku,které chtěl dokázat,jakej je \"dobrej řidič\" Škoda,že jsem neměl kameru na předním skle.Asi si ji pořídím Citovat
Moral3z Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Já jsem taky na letních, ale kola už jsou na přezutí, takže příští víkend už budou taky zimní.. Vepředu Firestone s 8mm vzadu Nankang na 6mm Citovat
Kurt Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Škoda,že jsem neměl kameru na předním skle.Asi si ji pořídím Taky o ní vážně uvažuju. Pokaždé, když takového střelce potkám si říkám: \"Spěchej, ať jsi ode mě co nejdál - nerad bych byl ten, kdo tě bude resuscitovat\". Citovat
Agrafik Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Taky se přidám, bohužel je blbý zvyk, že když si nechám bezpečný odstup od auta přede mnou, tak se vždycky najde nějaký Debi..., který se mi tam prostě na..re A v zimě to docela naštve o to víc. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Kurt, Pepito a StibTo: [upravil dne 28/10/12 20:56 od Bigbadjohn] Citovat
Pepito Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Škoda,že jsem neměl kameru na předním skle.Asi si ji pořídím Taky o ní vážně uvažuju. Pokaždé, když takového střelce potkám si říkám: \"Spěchej, ať jsi ode mě co nejdál - nerad bych byl ten, kdo tě bude resuscitovat\". přesně tak Citovat
Moral3z Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Kameru budu kupovat pritelkyne tatovi k vanocum..dneska ji prohlizel u me a velice se libila...vubec to neni blba vec... Citovat
Cinicman Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 Škoda,že jsem neměl kameru na předním skle.Asi si ji pořídím Taky o ní vážně uvažuju. Pokaždé, když takového střelce potkám si říkám: \"Spěchej, ať jsi ode mě co nejdál - nerad bych byl ten, kdo tě bude resuscitovat\". přesně tak Preto vozím už dávno kamerku v každom aute... jeden nikdy nevie... Citovat
Guest Scratch Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 A ja se klidne ozvu, me problem rict nedela, ze jezdim, kdyz potrebuji rychleji, kdo ne, ale opet jsem na foru, kde kazdy jezdi dle predpisu, nezdrzuje provoz a nikdy neudelal zadnou chybu taky vozim kamerku , uz dokonce vepredu i vzadu , protoze si to situace vyzaduje..... Stibto: ja teda jel prevazne na suchy silnici. Pepito: Nepolemizuju o tom, ze to je debil.........ale vysvetli mi, jak jsi mel pred sebou bezpecnou mezeru takovou, abys to ubrzdil na kluzkem povrchu pri 60 km/h a ten predjizdejici se do ni nemohl vejit a vynucoval si to??????? A hazarderem je kazdy, kdo vyrazil na letnich (ale to jsem mel jako v ceskem Krumlove shanet zimni kola????????????????) Nejak se domu snad musim dostat..... A to ze nejaky kokos jede kopec dolu u Votic cca 60-70 km/h je proste zdrzovani provozu (samozrejme vajicka u zadniho okna nechybely ) Cituji z poucnych clanku, a ted do me, protoze nikdo, opakuji nikdo, tuto vzdalenost na klubu ani mimo nej nedodrzuje............. A nejlepsi jsou ty, co jedou nekomu nalepeny na zadku, predjizdet nechtej a misto pro predjeti neudelaj....... \"První metodou, která správný odhad rychlosti a vzdálenosti může zjednodušit je tzv.vkládání osobních vozidel. Tuto metodu lze využít hlavně při odhadu bezpečného odstupu. Bezpečná vzdálenost závisí na rychlosti. Na každé zvýšení rychlosti o 10 km/h je třeba zvýšit bezpečný odstup cca o 5 metrů, což odpovídá právě délce běžného osobního automobilu. Při rychlosti 50 km/h má být dle této metody vzdálenost mezi vaším a vpředu jedoucím vozidlem alespoň taková, aby se do ní vešlo 5 osobních vozidel. Tato metoda je vhodnější pro řidiče nákladních vozidel a autobusů, kteří dopravní situaci sledují z určitého nadhledu a lépe se jim před jejich vozidlo vkládají pomyslná osobní auta. Druhá metoda, přesnější, spočívá v měření časového odstupu. Při této metodě se údaje vzdálenosti převádějí na odhad času. Na začátek je třeba zvolit nějaký pevný bod na okraji silnice (patník, strom, měnící se vodorovné značení apod.). Od okamžiku, kdy vozidlo jedoucí před námi tento bod míjí, začínáme počítat sekundy. Je-li interval, kdy ke zvolenému bodu přijede vaše vozidlo, v obci kratší než 2 sekundy, vzdálenost bezpečná není. Na dálnici pro zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu počítejte s rozestupem 3 sekund a silnicích mimo obec s rozestupem 4 sekund. Tyto rozestupy umožňují rychlý, plynulý provoz a poskytují ideální podmínky pro předjíždění). Vždy mějte na paměti, že uvedené hodnoty platí pro suchou vozovku! Při jiných podmínkách tzn. mokrá, kluzká, zasněžená či zledovatělá vozovka je nutné bezpečný odstup podstatně prodloužit!\" Citovat
Cinicman Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Tiež mi nerobí problém priznať si, že (hlavne v zime keď namrdá snehu) som radšej prvý ako mrtvý... preto radšej z môjho pohľadu bezpečne predbehnem a nemusím sa stresovať blondínou v BMW ako ide 60kou po hlavnej ceste... Každé auto predo mnou je potencionálna hrozba, takže podradiť a ide sa... Citovat
Andreww Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Dneska jsem si zase s chutí zapředjížděl Vyjela totiž zase kupa zimních závodníků(na letních), kteří po mokré (místy suché) cestě jeli nonstop 50-60km/h Stačilo k tomu slabé sněžení. Ikdyž zase jsem nejel jako Grand Vitara předemnou...v obci, přes plnou Ale nervní jsem teda trochu byl. Citovat
anthraX306 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Možná trošku debilní dotaz ale chci se zeptat, jesti pokaždé necháte převážit kola nebo jen přehodíte ? Citovat
pipistrel Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 doteraz som vzdy len prehodil a bez problemu. Citovat
Cinicman Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Pokiaľ nehádžu kolesá vo vyšších rýschlostiach a opticky sa mi nestráca závažie tak nevyvažujem... max. raz za 2roky... Citovat
Guest Scratch Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 jednou za dva roky nechavam vyvazovat taky hodne zalezi, jak vymetas diry a nerovnosti, popr. jakou peci davas tlaku gum apodobne. ale pro jistotu prevazuju jednou za dva roky, tedy dvakrat za zivotnost mych gum, tedy na zacatku a v pulce zivotnosti kdyz vim o nejaky dire, tak radsi sjedu na geosku, ale to se skoro nestava Citovat
anthraX306 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 tak určitě se může stát že upadne závaží, ty zimáky jsem kupoval letos nové a je na nich sotva 2 tis. km takže asi jen přehodím, jen trošku nechápu k čemu tam mám středící trn, to vidím poprvé, používáte ho ? Citovat
anthraX306 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 mám ho ve výbavě , jak je rezerva, zvedák, klíč na kola tak je tam i středící trn Citovat
Guest StibTo Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Taky nechapu ja znam jen to stredovy kolecko na naboji ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.