Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim bohužel se musim poptat zde na foru jestli někdo nevi jak postupovat při reklamaci automobilu,sestra koupila V autobazaru Vysočina u Ž ďáru nad Sázavou citroena saxo 1.1 asi před 3 měsíci,má olej v chladiči,ve smlouvě je uvedene možnost prosakováni motoru či co asi aby se chranily,při telefonickém dotazu ji poslaly někam že si to muže skusit s právnikem.já vim že na skrité vady má byt pul roku záruka.Má někdo skušenost jak to řešit.

Odesláno

Vzít smlouvu a hurá za právníkem, ten ti řekne jeslti má cenu pokračovat dál nebo se na to vysrat... Ale co poslední dobou vidím za smlouvy, tak tomu mo nevěřím :(

Odesláno

Já zkušenost mám, znám \"chlapce\" velmi dobře. Shodou okolností jsem řešil stejný problém, po handrkování odvezli auto do servisu a tam bylo řečeno, že bylo trápené studenými starty a jsou sjeté stírací kroužky. Po výměně bude vše OK. Výměnu zaplatili a samozřejmě, ž auto žralo za pár tisíc olej dál... takže jediné doporučení by bylo nekupovat.

Odesláno

Řekl bych, že máš peška.

A nechápu, proč kupujete pochybné plečky v bazaru, když tu máte inzerci, kde se dá nakoupit od aspoň trochu prověřených členů. Osobně jsem měl z bazaru jediné auto v životě - z několika desítek - a když vidím nabídku v bazarech a jejich smlouvy, asi se na tom výhledově do budoucna nic nezmění.

Odesláno

To co mají napsáno je asi průnik oleje z motoru - prostě klasika. Tohle vypadá spíš na těsnění pod hlavou.

Oprava by nemusela být drahá. Zavez to Jarošovi do nového Veselí. Byl to férovej chlap, ale znám ho ještě z doby kdy měl malej servis a nedělal Citroen. Nebo pokud tlačíš na cenu tak Ke Grebeníčkovi, tam by ses na mě mohl i odkázat, udělal by ti cenu. Jaroš nevím, ten už si mě možná po těch letech ani pamatovat nebude.

Odesláno

nene ten je kousek někde jinde..

nebo potom ještě může zkusit zrzánka, toho taky hodně vychvalujou a prej dělá za dobrej peníz..

osobní zkušenost nemám, servis si dělám sám a u citroenu nakupuju jen díly..

Odesláno

No, stalo se nám něco podobného ze 406, ve smlouvě bylo napsáno \"Prokluzování spojky\" Samozřejmě aby se mohly krýt, ano spojka nám po dvouch dnech odešla uplně s autem jsme nalítaly asi cca ani né 30Km auto jsme neměli ani celých 7 dnu doma protože 3 dny nám z toho vyměnovali čelní sklo (bylo prasklé vyměnili to na své naklady) A tím pádem jsme žadali 3 dny navíc jelikož auto nebylo u nás ale u nich. No nic.

Spojku jsme tedy rozchodily (Byl to nějaký valeček jen)

Řekli nám že je to nezajíma, chtěli jsme to vyměnit za jiné auto, ale taky nic. (Doba 7 na vráceni prostě je nezajímala či výměnu)

Takže jsme vydupali akorát 5000Tisíc slevu na tom no..

To bylo všechno nechtěli to řešit.. Naopak nam řekli, že mužem bejt rádi že jiný autobazar by nám nedal ani těch 5TKČ.

Autobazar Auto Esa..

Odesláno

Zrzánek bejval ok, ale od tý doby co to má mladej, tak prej :bojim:bojim

Taky mám jednu zkušenost.Nechci je vychvalovat, ale po týdnu ježdění se mi vysypala ta kulisa co drží řadící páku (nevím přesně jak se to jmenuje). Ukazál jsem jim to a aniž by se nějak vyptávali poslali mě do Veselíčka, kde mají nějakýho svýho mechanika a ten to za pár hodin grátis opravil.Ale už je to dýl...tak nevím jak je to tam teď...

No a k problému, nevím kdybych já prodal někomu starý ojetý auto (navíc saxo nebylo asi za velký peníze počítám :myslim) a on přišel po třech měsících, taky by se mi s ním nechtělo moc vybavovat...

Odesláno
...

No a k problému, nevím kdybych já prodal někomu starý ojetý auto (navíc saxo nebylo asi za velký peníze počítám :myslim) a on přišel po třech měsících, taky by se mi s ním nechtělo moc vybavovat...

Otázka ceny. Máš možnost výběru - buď si za tím stojíš a prodáváš draho, nebo s tím nechceš mít vůbec co společného, záruka končí předáním klíčků, prodáváš to ve stavu tak jak je a tomu by cena měla být adekvátně nižší. Já s oblibou kupuju právě takováto auta, kdy zcela přebírám riziko jakékoliv závady na sebe - ale nejsem kavka, abych za to platil nesmysl.

Odesláno
Řekl bych, že máš peška.

A nechápu, proč kupujete pochybné plečky v bazaru, když tu máte inzerci, kde se dá nakoupit od aspoň trochu prověřených členů. Osobně jsem měl z bazaru jediné auto v životě - z několika desítek - a když vidím nabídku v bazarech a jejich smlouvy, asi se na tom výhledově do budoucna nic nezmění.

já kupuji svoje auta v vždy v bazaru nikdy jsem nebyl napálen vždy jsem věděl co kupuji.

Bohuže lsestra která šla sama auto koupit je poněkud divoka a nedá si nic vysvětlit i když už se napálila hodněkrát.Obou nám skoro součastně odešlo puvodni auto ona ohozně spěchála,nedá se už holt nic dělát,jen to chci vyřešit aby to bylo pro ni unosné,nejni zrovna v baliku.

Odesláno
Na druhou stranu... prodejce o této vadě nemusel vůbec vědět... teď záleží jak se k tomu zachová...
jistě že nemusel ale podle zákona je půl roku na skryté vady na auto koupene v bazaru nebo jete,pokud tu je někdo znaly v zákonech muže pomoci?

Ano může to být jen těsněn pod hlavou,já mám dobré skušenosti se servisem v Žiškově poli tam mi dály peugeota.

Odesláno

No na skrytou vadu... Reálně je to tak, že prodávající ( což nevím zda byl ten bazar a nebo byl jen zprostředkovatelem ) ručí, za vady které mu byly v době koupě známy, nebo takové které mělo vozidlo prokazatelně v době koupě byť známé nebyly. Další co můžeš uplatnit je, že opotřebení je v nějakém ohledu větší než s ohledem na stáří a míru opotřebení bylo možné předpokládat a vozidlo jí ho v době koupě.

Tedy shrnuto - záruka je na vady, které auto mělo v době prodeje. Prokazování je v tomto případě na tobě. Takže přichází v úvahu dohoda nebo soud. Druhý případ začne platbou za podání žaloby, platbou za znalecký posudek...

Dále máš právo odstoupit od smlouvy v případě, že auto nemá dohodnutou vlastnost, ale to asi tady nebude platit tím spíš, že uplynuly 3 měsíce.

Když to shrnu, zajeď do bazaru a navrhni jim třeba dohodu na slevě s tím, že když budou proti přitlač na to, že to zveřejníš.

Odesláno
No na skrytou vadu... Reálně je to tak, že prodávající ( což nevím zda byl ten bazar a nebo byl jen zprostředkovatelem ) ručí, za vady které mu byly v době koupě známy, nebo takové které mělo vozidlo prokazatelně v době koupě byť známé nebyly. Další co můžeš uplatnit je, že opotřebení je v nějakém ohledu větší než s ohledem na stáří a míru opotřebení bylo možné předpokládat a vozidlo jí ho v době koupě.

Tedy shrnuto - záruka je na vady, které auto mělo v době prodeje. Prokazování je v tomto případě na tobě. Takže přichází v úvahu dohoda nebo soud. Druhý případ začne platbou za podání žaloby, platbou za znalecký posudek...

Dále máš právo odstoupit od smlouvy v případě, že auto nemá dohodnutou vlastnost, ale to asi tady nebude platit tím spíš, že uplynuly 3 měsíce.

Když to shrnu, zajeď do bazaru a navrhni jim třeba dohodu na slevě s tím, že když budou proti přitlač na to, že to zveřejníš.

Dik

Mrknul jsem na právni poradnu na netu je to nějak tak jak píšeš

Klidně pište dál vaše názory a skušenosti já napiši jak to dál řešim

Odesláno

Co vím, tak do šesti měsíců je prokázání na straně bazaru a ne na tobě. Oni musí prokázat, že auto nemělo skrytou vadu. Po šesti měsících je prokázání na tobě.

Taky je důležitý, zda bazar byl vlastníkem auta nebo jen zprostředkoval prodej.

Ale i tak si myslím, že moc šancí nemáš, obcházet zákony je národní sport.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...