Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 jelikož nastal podzim,začala se mi v baráku dělat u stropu,kde je napojení se stěnou dělat plíseň,není to ta černá,ale ta zed vypadá jako lehce špinavá....když jsme dostavěli barák,dělalí se v červnu podlahy a v září jsme se stěhovali,takže 10cm betnu nestihlo vyschnout asi řádně a začalo to zlobit a začala se dělat plísen topili jsme a větrali jak se má.....a je zajímavý ,že plísen se objevuje jen na stejných místech...Savo je dobrý tak na 14-měsíc pak se začne objevovat,máte něco vyzkoušený?Od dobý kdy máme krbovky tak v místnostecjh kde je teplo od krbovek po plísni ani vidu ani slechu,tam kde je mín stupnů C ložnice a děts.pokoj tak tam to zazlobí,kolik by měla být vlhkost v bytě aby se plísen nedělala?nebo co vám pomohlo? Citovat
Agrafik Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Co je v tom místě. Nějký překlad - betonový, Íčko ???. Trošku to popiš. Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 nic.Zeď porotherm 38cm,zvrchu na sádrokartonu 24cm Vata a zboku zvenčí 7cm polystyren... Citovat
Agrafik Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Na tu vatu se dostaneš? jak máš udělanou parozábranu? Máš ji i přilepenou ke stěně? Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 jo zvrchu se na ní dostanu,myslím že je daná jen ke stěně a izolace je přídělaná ke zdi....vlhkost nevím? musím koupit nějaký vlhkoměr kolik by měla být vlhkost? Citovat
Péťa Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Mě se dělá plíseň v garáži u vrat (nemám tam žádnou izolaci ani topení. Ale jenom v zimě. Sice mám celou zimu otevřený okna, ale jak se zajíždí s auty od sněhu, tak tam je vlhko jako blázen. Když tu plíšeň na jaře nastříkám savem, tak pak mám do další zimy klid. Jestli Ti to savo nezabírá, tak bude asi problém větší. Co zkusit v létě tu místnost dokonale vysušit? Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 v létě se nic nedělá,začne to v říjnu a končí koncem března.... Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 ještě mě napadlodvlhčovač dostat tam vlhkost na 20% a pak ji udržovat...? Citovat
Haryk Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 http://cs.wikipedia.org/wiki/Rosn%C3%BD_bod nám to dělalo v prvním patře za skříní a taky jen v zimě rosný bod je sviňa, jediná pomoc snad vysoušeč a udržovat vlhkost tak 50%, při menší vlhkosti je větší pocit zimy nám pomohlo plíseň zlikvidovat kachnou-parní čistič, lepší jak savo Citovat
Haryk Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 jen destilku, pára tu plíseň krásně umyla a žádná se zatím nedělá Citovat
Marcel00 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 to je len chvilkove... udrzovat vlhkost v miestnosti okolo 50%... to je cely boj. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Osvědčený je, použit SAVO na zlikvidování plísně, hlavně ji nežkrabat mechanicky, to ty spóry pak nalítají všude, až se to tím savem vybělí tak aplikovat protiplísňový přípravek co se dává do malby, ale natřit to 100% roztokem štětcem nebo nastřikat rozprašovačem, asi 2x, potom teprve přemalovat barvou s obsahem protiplisňového připravku. Ve starým baraku ve Starkove to zabiralo spolehlivě, jen jsem teda musel mit nabytek ode zdi jinak to vlhlo jak tam nešel vzduch ale neplesnivělo. Citovat
Agrafik Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Tak zkus, v jakém stavu je ta vata -suchá/mokrá. Je tam někde tepelný most. Může to být i špatně rozdělaná vata -díra apod. Fotka by byla ok. Citovat
Dave_k Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Nám se v jedné místnosti v rozích u střechy (taky SDK strop) a u oken taky plíseň objevila. Topili jsme, větrali a ještě ten lapač vlhkosti ceresit s tabletou používali. Účinost nic moc. Pak jsme od ceresitu koupili postřik proti plísni a ta potvora docela zmizela. Nechci to zakřiknout. Samozřejmě plíseň je jen důsledek, ne příčina. Vlhkost by měla být cca do 50%. Samozřejmě ji dost ovlivní věci jako je třeba akvárium. Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 Vata je suchá,před týdnem jsem tam byl....zdroj vlhkosti tam není a teplota tam je 20-22C [upravil dne 18/10/12 20:30 od Charlie 1] Citovat
ozzy1 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 v každém případě změř vlhkost. Dostaň ji na max. 50 %. Pokud jsi dělal podlahy před nedávnem, tak nenechávej místnost zavřenou, v případě plastových oken používej mikroventilaci. Řešíš stejný problém jako tisíce jiných lidí, kteří v březnu kopnou do země a v tom samém roce už slaví Vánoce v novém. Podlaha je syrová a je v betonu pořád velké množství vody,byť se ti může na omak zdát suchý.S tím savem opatrně, je to pěkný svinstvo.Osobně si myslím, že tím nic nevyřešíš,dokud nebude podlaha skutečně suchá.K těm krbovkám, oheň potřebuje vzduch a ten kyslík na sebe váže vlhkost tudíž zde máš částečné vysvětlení , proč nemáš plíseň u krbovek. Ještě je důležité, jakou teplotu máš v té ložnici. Jinak, beton zraje 21 dní a po celou tuto dobu v sobě bude mít vlhkost,kor když to je uzavřené . Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. říjen 2012 Autor Odesláno 18. říjen 2012 no slyšel jsem klasika beton 1cm/měsíc! jakou doporučujete stanici s vlhkoměrem nebo jaký vlhkoměr,aby to měřilo přesně? Citovat
ozzy1 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 to máš fuk, ale mechanické jsou díky bimetalovému pásku přesnější , digitální bude levnější.Dnes tuto vlastnost má každá druhá meteostanice ze supermarketu. Vem digatální ,rozdíl 1-2 % vlhkosti nic není.Hlavně by to chtělo, aby v té místnosti byla teplota minimálně 19 a více stupňů. [upravil dne 18/10/12 20:52 od ozzy1] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.