Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jaký motor by jste doporučili v naftě 1,6 nebo 2,0.

Poohlížím se po nějakém kombíku cca od r.v.2003 a nájezdem do 150 tis.

Spíše se dívám na spotřebu,denně jezdím cca 120 km.

Díky

Odesláno

Mám 2.0 HDi 66kW, naježděno 90k, spotřeba 5.8 (převážně jízdy meziměsto), sice je trochu línější, určitě ti neustřelí ve 30km/h na trojku hlavu jako 110kW verze, ale zase mi přijde, že je jednodušší (bez FAPu) a spotřeba taky fajn a ve výsledku, nic pomalého to není

[upravil dne 16/10/12 11:36 od zmfcz]

Odesláno

motor typu RHZ 80kw (je bez FAP) se do 307my nemontoval, jen jeho odvozenina RHS 79kw (má FAP)

při denních 120 km bych koupil motory kolem 80 kw (ať už 1.6 nebo 2.0), nebo 100kw (jen 2.0)

jsi-li klidnější šofér, s přehledem stačí 66kw (zase buď 1.6 nebo 2.0), dnes bych šel spíše do modernějších a rozšířenějších 1.6 HDi:myslim

[upravil dne 16/10/12 14:06 od ozzy56]

Odesláno

Hm tak to je pech, doufal jsme, že aspoń do prvních modelů, tak to je špatně. Pak bych sáhnul po 66kw ale nechtěl bych Siemens. 1,6 je super motor, moderní a pod... ale na mě dojem neudělal ať už problémy s turbem a pod, ale má výbornou spotřebu. Takže to už raději 100kw, a když tak nad tím přemýšlím možná bych stejně šel to toho 8-mi ventilu 2,0 i přes FAP.

Odesláno

sloters: Jsou pojišťovny, které řeší výkon - AXA apod. Ale nevím, zda se to vyplatí u 66 kW 2,0 oproti 1,6 66 kW u jiné pojištovny.

Odesláno
Já bych se osobně klaněl k té 1,6 i s ohledem na výši povinného ručení.Musím šetřit kde se dá:(

Díky za názory

Setřím abych pak zaplatil víc :D:D:D to bych řešil úplně jako poslední.

Dám příklad - rozdíl v povinným ručení bude stokoruny, ale co když budeš potřebovat Repas vstřiků? Když zvolíš auto se Siemensem tak se nedají repasovat a kupuješ nové a rozdíl ceny repase třeba Bosch a koupě nové sady Siemen bude tak velký, že rozdíl v povinném ručení ti to nepokryje ani za 10 let ;) Stejně tak třeba spojka a pod.

Odesláno

Možná tim někoho naštvu, ale donedávna bych taky doporučoval 1,6 HDI. Mám ho v 307 a po čtyrech letech jsem nalítal něco kolem

110 000,- a to většinou dálky. Na 307 bohatě stačí a k tomu ještě slušná spotřeba. Je nutno ale dodat, že odchází spoustu věcí.

123 000 Km,- Vstřiky 24 000,-Kč

152 000 Km,- Odstranění FAP filtru 8 000,-

158 000 Km,- Spojka 15 000,-

Teď mám 171 000 a začíná turbo tam budu tak za desitku.

Před šesty lety jsem zdědil po tatovi favorita. Vím že se to nedá srovnávat, ale na motoru bylo něco kolem 200 000,- a jediny co se měnilo byl starter a rozdělovač v řádu pár stokorun.

Sečteno a podrtženo, myslim si že ten motor by měl v pohodě zvládnout 250 000,- což se v mém případě nestalo.

Odesláno
66kw má výhodu v tom, že tam není Dvouhmota. Jinak bych sáhnul po RHZ ( 80kw ) spotřebu s rozumnou jízdou udržíš na 5,7-5,8

tendle motor mám,tak to je dobrý,to jsi mě potěšil:super

Odesláno

mám 2.0 HDi 66kW se vstřikování Siemens a spotřeba bez problémů pod 6...teď proběhl chip od Strakiho na cca 78kW. Auto jede suprově a spotřeba aktuálně po chipu 6,2, takže stále super. Jinak osobně já jsem se Siemensu nebál a nebál bych se ani nadále

Odesláno

U Siemensu je jediná nevýhoda, že vstřiky nejdou repasovat, ale on i repas nebude úplně nejlevnější v případě Bosche (ač samozřejmě levnější). Někde jsem četl, že se Siemensem to více papá :myslim a subjektivně v tátově Berlingu (vím, úplně jiné auto) se musí více šlapat na plyn, aby to jelo stejně.

Rozhodujícím faktorem podle mě není Bosch vs. Siemens, ale celková koncepce motoru a 66 kW ve dvoulitru, na ní se toho může pokazit asi nejméně :myslim Jak už bylo zmíněno, nemá FAP, dvouhmotu, neodchází turbo kvůli sítku ... snad jen řemenice na klice.:myslim

Odesláno

120 denně tj. 43 tis.km za rok. Jednoznačně diesel, pak už jen zbývá volit jestli 90 nebo 110 koníků. Osobně bych se klonil k silnější variantě. Jinak pokud jezdíš 120 km denně FAP není vůbec problém bude spokojený :D. Jinak přeji štastnou volbu.

Odesláno

Ted si to čtu znovu a hodně tu bráním starý osmiventil ... ale jak tu psal Olda, cokoliv je dobrá volba. Martin je za 1,6 bez fap, myslím, že takové taky byly od výroby, ale i vzhledem k roku výroby, který hledáš, se může stát, že to auto již bude mít fapoff a měněnou spojku ... ač tedy nevím při požadovaných km ...:myslim

Odesláno

V jakých motorech je Siemens a v jakých Bosch?

Pořád mi není jasná funkce FAP.Je to k něčemu vůbec dobré?Tady ale i najiných forech to všichni kritizují.

Prosím o laické vysvětlení :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...