Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak komu to příští rok předám ?

Recommended Posts

Odesláno

Změna stanov???:myslim

Tak to máme:

1) současné vedení Kaperův návrh musí do současných stanov zapracovat a vyřadit kolizní body

2) nové stanovy musí projít schvalovacím procesem u řádných členů

3) nové stanovy se musí registrovat na Ministerstvu vnitra

To by se vyplatilo. Já si v zaměstnání také vybírám tým lidí, se kterými chci pracovat. Pak je ta práce mnohem veselejší a jednodušší.

Odesláno

no, pokud mám informace dobré, tak si Pe.Tr už oslovoval lidi, s nimiž by chtěl pracovat, před posledními volbami, co byly, zda by nechtěli podat kandidátku, že by si s nimi dokázal představit dobrou spolupráci ve vedení klubu - to bylo tehdy ještě neoficiální oslovování. Teď by se to samé, co už proběhlo dělalo jen \"veřejně\" a bez kandidátek. ;)

Odesláno
no, pokud mám informace dobré, tak si Pe.Tr už oslovoval lidi, s nimiž by chtěl pracovat, před posledními volbami, co byly, zda by nechtěli podat kandidátku, že by si s nimi dokázal představit dobrou spolupráci ve vedení klubu - to bylo tehdy ještě neoficiální oslovování. Teď by se to samé, co už proběhlo dělalo jen \"veřejně\" a bez kandidátek. ;)

:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno
Marcel: ano, a vlada po zvoleni ministru pozada o duveru, vsimnul sis? :D

jj jasne ze som si to všimol... požiada o dôveru a dôveru dostane...

aký je v tom problém? je to len rutina a divadielko...

môj komentár bol o tom, že je správne ak si šéf vyberá ľudí s ktorými chce pracovať, tak ako vo vláde... a to je správne.

nikdy to fungovat dobre nemôže keď mu budú spolupracovníci vybraný niekým iným ako ním samotným. preto je to tak ako je.

stojím si za svojim že predseda nech si vyberie koho by chcel.

dá sa to aj bez zmeny stanov a práve preto že aj keď tu už padla info že Pe.Tr už oslovil budúcich partnerov,

je teda zrejmé že zvolený bude. Držím mu palce. Som zvedavý na zvyšok ponuky :aut

Je to dobré tak ako je a spôsob na zvyšok vedenia ako a koho zvoliť sa vždy nájde ako vidno aj bez zmeny stanov...

Sme šikulky a vždy sa dohodneme... :papa

Odesláno

Takýto nápad sa mi zdá veľmi dobrý. Teraz je to taký politický štýl a v podstate je problém aby kandidoval potrebný počet ľudí. Zmenou by sme získali vedenie ktoré má väčšiu šancu na kvalitnú spoluprácu.

V tej súvislosti ma napadá otázka ako by potom bolo zabezpečené fungovanie kontrolných mechanizmov. Ak sa niekto stane šéfom a vymenuje revíznu komisiu ...

V podstate by mi to nevadilo lebo Pe.Tr má moju dôveru, ale niekto to môže vidieť ako možný problém.

Odesláno

pastorek, mas na mysli problem s kontrolnymi mechanizmami ako v sucasnej politike?

ano je to presne to iste a fungovao by to rovnako ako v politike :D

neviem, nestudoval som cele stanovy klubu, ale ak by bolo mozne odvolat predsedu aj pocas

obdobia medzi volbami tak by to bolo v celku v pohode. tohoto sa ale neobavam ze by sa tento

scenar naplnil.

Odesláno

No ako kontrolny článok v tomto celom chaose by bol predsa predseda.

On si vyberie členov ktorý budú mat nejakú morálnu a majetkovú zodpovednosť. A on ako predseda ich bude kontrolovať. Tiež bude mat zodpovednosť. A všetko bude verejné. (ale to myslím že ja aj teraz)

:papa:papa

Odesláno

tak musim říct, že je pravdou, že jsem aktualní vedení do toho uvrtal resp. jsem je oslovil jestli do toho chtěj jít se mnou či nikoliv a za sebe můžu říct že za mojí účast ve vedení tedy od roku 2008 je to nejl=pe fungující vedení. Škoda jen jednoho člověka který toho teď lituje a příští rok 100% kandidovat nebude.

jinak ad kontrolní mechanizmy: jednak je ve vedeni revizka tedy Mjsytic a ten nam nic neda zadarmo a navíc jako nezavislej je tam člen Kurt již několik let a ten by nedopustil aby se konalo nějaké zlo a dal by echo hned členské základně , která dle stanov může kdykoliv člena vedeni, předsedu a i celé vedení \"vyrazit\".

a pak vlastne ještě máme Trundíka jakožto učetního který hlída tok peněz.

takže zaludností bych se nebál byt to muže někdo vidět jinak.

ad volby, nevoli se předseda ale členové vedení a ti pak na ustanovující schuzi si rozdeli funkce, byt zatim pravidlem bylo ze předsedou byl ten kdo ziskal ve volbach nejvic hlasu a tajemnikem je ten kdo skoncil druhy.

Odesláno

Přiznám se, že mně by se obcházení voleb vytvořením teamu zvoleného z předsedových kamarádů vůbec nelíbilo (a je mi úplně buřt, zda by to byly kamarádi Pe.Tra nebo Franty z Horní Dolní - můj nesouhlas je čistě principielní).

Odesláno
Přiznám se, že mně by se obcházení voleb vytvořením teamu zvoleného z předsedových kamarádů vůbec nelíbilo (a je mi úplně buřt, zda by to byly kamarádi Pe.Tra nebo Franty z Horní Dolní - můj nesouhlas je čistě principielní).

Myslím že sa lepšie pracuje s niekym s kým viem že si rozumiem a môžem sa na neho spoľahnúť. Ako keby sa mal stať niekto predsedom a druhy skončí člen s ktorým si nemám čo povedať neviem čo ovláda, nemôžem sa na neho spoľahnúť, nedaj bože my bude robiť naproti a mariť prácu predsedu lebo on vyhral.

Ak som dobre pochopil tento systém tak členom vedenia sa môže stať aj človek ktorý tu je týždeň a podarí sa mu napísať dobrá kandidátka a oblbne ňou väčšinu hlasujúcich. Ale čo vie aký to je človek to nikto nerieši???

Odesláno

Pokud bude vedeni složeno z kamarádů předsedy, tak bude velice špatně kontrolovatelné (i do RK se totiž tímto krokem dostane předsedův člověk). Podle mně je zkrátka rozumnější současný systém, kdy se členové vedení musí vzájemně shodnout (a kontrolovat), než čistokrevný kamarádšoft. Jediný problém současného stavu je zajištění dostatku kandidátek - výběr vedení ve stylu: \"Oslovme kamaráda\" je mi opravdu těžce proti srsti - a byl by to poslední kamínek k nepokračování v řádném členství (nemohu-li volit vedení, tak proč? ...)

P.S.

Znovu dodávám - nemám nic proti současnému předsedovi, navrhovaný system mi vadí, ať za ním bude stát kdokoli.

[upravil dne 29/9/2012 12:42 od Medvěd]

Odesláno

Ještě jedna věc, proč mi navrhovaný postup \"nevoní\".

Kandidovat = přijít s nápadem a mít možnost ovlivnit členskou základnu, potažmo svůj nápad prosadit ve vedení (když už se díky němu do vedení člen dostane). Zúžením kandidátek pouze na volbu předsedy, který si sám bude jmenovat své pohunky = přijít o možnost konfrontace, tzn. de facto zamrznutí rozvoje klubu pouze na tom, co chce předseda a jeho team.

Volba vedení je jednou z mála výhod, kterou řádné členství přináší a zahodit jí tímto způsobem (či dokonce jako Marko veřejně přiznat, že bych byl schopen volit do vedení někoho o němž nemám žádné jiné informace než líbivou kandidátku) chápu jako zříkání se této výhody a přehození zodpovědnosti na jediného voleného (v tomto případě předsedy) ve stylu : \"Dal jsem Ti hlas, Ty ses obklopil svými lidmi, tak se snaž, ať je vše v pohodě - ale pamatuj, že jakmile se nám to nebude líbit, můžem Tě i celý Tvůj team odvolat\". Sorry, ale v takové situaci bych snad ani tím předsedou nechtěl být.

Znovu připomínám, že určitě nehodlám v příštím období kandidovat (svých starostí mám až až), ale takhle se na Markův (nyní několika lidmi chválený návrh) dívám a tak jsem se k němu i musel vyjádřit.

Odesláno

Co si pamatuji kandidátky, tak se vesměs moc nelišily, takže prosazovat svuj nápad mohli kolektivně :).

Já bych uvítal, kdyby se víc hlasovalo o tom kam se club bude ubírat než aby to dělalo pouze vedení, ale chápu že takovéto rozhodování by bylo na dlouho.

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Guest Scratch
Odesláno

souhlasim s medvedem a dzavelem

podporuju i tu myslenku, ze nyni nevim o nikom, kdo by delal pro klub jako Pe.Tr, ac mam k tomu kolikrat vyhrady....

Odesláno
a nic , takhle by se to moc nikam nehlo .

Nevšiml jsem si reakce. Tak aspoň opožděně :).

Přibírat nové členy je jasné, ale propagovat klub za reklamu už bych dál nerozvíjel stejně tak další partnery. Raději pečovat o ty stávající a víc se s nimi propojit.

Výlet do muzea je přesně to co mi tady chybělo. Takovéto aktivity jsou za 1* :D

Odesláno

To Dzavel - proč nehledat další nové klubové partnery? Kdo platí za reklamu letos nemusí chtít nutně platit za reklamu napřesrok. Také se může velice snadno stát, že partner klubu klubáky nějak poškodí (napadá mně třeba servis, jehož kvalita poněkud \"kulhá\") a tak by mělo být takové partnerství ukončeno. Myslím si, že klidně může mít klub desítky partnerů v každém městě - budou-li o to partneři stát, klubáci už si sami řeknou ke komu jet a na koho je lépe se .... A klubu se korunky na provoz a další rozvoj aktivit určitě hodí.

Odesláno

Asi jsem to moc dobře nenapsal, tak se rozepíšu.

Rozlišuji klubové partnery, kteří zde mají reklamu (bannery) a naproti tomu poskytují slevu - takže bych řekl 1:1.

Pak jsou zde partneři kteří zde reklamu nemají a přesto lze využívat jejich výhod.

Chápu, že získávaní nových partnerů je náročné, proto raději pečovat o ty stávající ať neutečou, než mít spoustu o které členové ani nezavadí.

Kvalita partnera je složitá, sám jsem s byl v servisu pana Chodury a bohužel oprava se napoprvé nepovedla, ale vše bylo vyřešeno k mé spokojenosti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...