patrikke307 Odesláno 13. září 2012 Odesláno 13. září 2012 Zdravim Vas, v prvom rade,tento prispevok som uz raz pisal ale kvoli nejakej zvlastnej nahode sa nikde nezobrazil,takze ak by sa nahodou objavil niekedy v buducnosti tak na mna nekricte :_) Chcem sa oopytat na rozmer pneu, na 307 cke ktoru som kupil mam 195 /60 /15 samozrejme,predpisany rozmer je 195/65/15 .... cim je vlastne cele koleso mensie a tym asi mi ukazuje palubny pocitac prejdenu vzdialenost a spotrebu nepresne/ chybne/skreslene ? (ak by niekto mal zaujem ja kludne vymenim tie svoje nizsie 195/60/15 dunlop sport1 velmi dobre za 195/65/15 ale asi kusok offtopic...) Vopred dakujem za rady... Citovat
Ferry Odesláno 13. září 2012 Odesláno 13. září 2012 a na co se vlastne ptas ? nejak jsem to z kontextu nepochopil Citovat
ozzy56 Odesláno 13. září 2012 Odesláno 13. září 2012 ten rozdíl v pneu bude pro počítač zanedbatelný, potom si kup správný rozměr podle TP, dál bych to neřešil Citovat
patrikke307 Odesláno 13. září 2012 Autor Odesláno 13. září 2012 a na co se vlastne ptas ? nejak jsem to z kontextu nepochopil ... jetsli mi palubny pocitac teraz ukazuje skreslene hodnoty ,kedze mam nizsie pnue ako by som mal mat ... Citovat
koblih69 Odesláno 13. září 2012 Odesláno 13. září 2012 Ano ukazuje špatně, nicméně to je to poslední co bych řešil EDIT: tedy abych byl pochopitelný tak to co je potřeba řešit je že jezdíš na jiných pneu než máš v TP [upravil dne 13/9/12 13:40 od koblih69] Citovat
Ajap Odesláno 13. září 2012 Odesláno 13. září 2012 Udělal jsem si početní cvičení a rozdíl v obvodu gumy bude cca 3% v neprospěch těch nepředpisových gum. Takže při 130km/h tachometrových pojedeš reálných cca 126km/h. Samozřejmě za předpokladu, že tachometr ukazuje přesně, což tak není, atd:) Reálný vliv rozdílu velikosti těch gum je nulový, legislativně být může. Přinejlepším Tě můžou vyhodit od STK, přinejhorším se pojišťovna může cukat při plnění v případě nehody. Osobně nikoho takového neznám, ale náhoda je blbec... Citovat
patrikke307 Odesláno 13. září 2012 Autor Odesláno 13. září 2012 Tie ostatne veci co sa poistenia a STK tyka samozrejme viem,zaujimal ma ten rozdiel, dakujem velmi pekne za \"vypocitanie odchylky\" Ps. samozrejme teraz to prezujem uz za predpisane zimne a pred letom predam tieto a kupim ine.... dik este raz Citovat
Edison Odesláno 13. září 2012 Odesláno 13. září 2012 No... a ještě, když už to tu někdo počítal... bylo by fajn taky spočítat tedy rozdíl v závislosti na opotřebení. U náklaďáků je to právě docela znát (to je to, jak se předjížděj jak hlemíždi - Ten s novějšími podle tachografu taky jede přesně 90 stejně, jako ten předjížděný). Citovat
Shady27 Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 Já to mám takhle, přes léto jsem měl na 306 GTi-6 215/40 r16, to by policajtům asi vadilo a na technické neprošlo, ale pohoda jezdil sem na tom celou sezonu a další zase budu :-) A teď jsem tam dal na zimu nove gumy na plechačich 195/50 r15 a s něma taky pujdu na technickou z jara. Sice v techničaku mam 195/55 r15, ale tak to by nemuseli řešit 0,5 cm rozdil ne? By to mělo projit doufam, navic když tam s tim pujde ze servisu opravař, tak doufam že bude pohoda. CO myslite? Navic jsem usetril 2000 koupenim 50 misto 55 a vypada to lip potřebuju nizky profil kvuli nizkemu podvozku. Pak mam jeste vykuchany stredovy tlumič kvuli zvuku a vykonu no tak snad to nebude problem Jo, da se dopsat do techničaku na 306 S16 ta guma 195/50 r15?? Citovat
ozzy56 Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 tak já myslím,že mechanik to zařídí...,nesundávej ani ten tlumič výfuku:bojim, jo a ty gumy se dají dopsat všude v česku jsi spokojen s odpovědí?? Citovat
wojtěch Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 Edison akorát včera v autoškole nám o tom učitel říkal že u náklaďaku stará nová pneu je rozdíl cca 5km/h... jinak já mám 225/40r18 a palubák mi ukazuje o cca 0,4l míň než je realná. obvod kola je cca stejný oproti origu 205/50r17 Citovat
Shady27 Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 tak já myslím,že mechanik to zařídí...,nesundávej ani ten tlumič výfuku:bojim, jo a ty gumy se dají dopsat všude v česku jsi spokojen s odpovědí?? jo jsem, jen s tím nemám skušenost s měněním nebo dopisováním udajů do TP, normálně vezmu velkej techničák, zajdu tam kde vydávaj značky a techničáky a tam řeknu že tam chcu dopsat tento rozměr a oni to tam napíšou a hotovo? Nebo nějak řeší jestli to tam muže být nebo ne? Citovat
wojtěch Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 tady máš napsáno jak se to dopisu.. potebuješ typový list... Citovat
Shady27 Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 No ty 16tky na léto neřeším, bud budu mít smulu a chytnou mě s tím a budou to řešit nebo budu mít štěstí. No a ty 15tky s kterýma bych šel na stk tak jsou obyčejný plecháče koupený v bazaru, k těm asi typovej mist nemám šanci nějak sehnat. Navíc plecháče mají správnej rozměr jak mají mít, original. jen ta guma má místo 55 tak 50 :-) asi to vidím tak, že to na technické bud nebudou řešit když tam s tím pujde mechanik kterej tam vozí auta furt a když náhodou jo, tak seženu naký 55ky na pujčení nebo levný s vzorkem takovým aby to s tím tak prošlo Citovat
dýzl Odesláno 14. září 2012 Odesláno 14. září 2012 V odkaze jsou vzorečky na výpočty a přímo i kalkulačka na toto : http://www.tuning.sk/converter_wheels.php Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.