Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Vas,

v prvom rade,tento prispevok som uz raz pisal ale kvoli nejakej zvlastnej nahode sa nikde nezobrazil,takze ak by sa nahodou objavil niekedy v buducnosti tak na mna nekricte :_)

Chcem sa oopytat na rozmer pneu, na 307 cke ktoru som kupil mam 195 /60 /15 samozrejme,predpisany rozmer je 195/65/15 .... cim je vlastne cele koleso mensie a tym asi mi ukazuje palubny pocitac prejdenu vzdialenost a spotrebu nepresne/ chybne/skreslene ? (ak by niekto mal zaujem ja kludne vymenim tie svoje nizsie 195/60/15 dunlop sport1 velmi dobre za 195/65/15 ale asi kusok offtopic...)

Vopred dakujem za rady...

Odesláno

Ano ukazuje špatně, nicméně to je to poslední co bych řešil :myslim

EDIT: tedy abych byl pochopitelný tak to co je potřeba řešit je že jezdíš na jiných pneu než máš v TP ;)

[upravil dne 13/9/12 13:40 od koblih69]

Odesláno

Udělal jsem si početní cvičení a rozdíl v obvodu gumy bude cca 3% v neprospěch těch nepředpisových gum. Takže při 130km/h tachometrových pojedeš reálných cca 126km/h. Samozřejmě za předpokladu, že tachometr ukazuje přesně, což tak není, atd:)

Reálný vliv rozdílu velikosti těch gum je nulový, legislativně být může. Přinejlepším Tě můžou vyhodit od STK, přinejhorším se pojišťovna může cukat při plnění v případě nehody. Osobně nikoho takového neznám, ale náhoda je blbec...:myslim

Odesláno

Tie ostatne veci co sa poistenia a STK tyka samozrejme viem,zaujimal ma ten rozdiel, dakujem velmi pekne za \"vypocitanie odchylky\" :)

Ps. samozrejme teraz to prezujem uz za predpisane zimne a pred letom predam tieto a kupim ine.... dik este raz :super

Odesláno

No... a ještě, když už to tu někdo počítal... bylo by fajn taky spočítat tedy rozdíl v závislosti na opotřebení. U náklaďáků je to právě docela znát (to je to, jak se předjížděj jak hlemíždi - Ten s novějšími podle tachografu taky jede přesně 90 stejně, jako ten předjížděný).

Odesláno

Já to mám takhle, přes léto jsem měl na 306 GTi-6 215/40 r16, to by policajtům asi vadilo a na technické neprošlo, ale pohoda jezdil sem na tom celou sezonu a další zase budu :-) A teď jsem tam dal na zimu nove gumy na plechačich 195/50 r15 a s něma taky pujdu na technickou z jara. Sice v techničaku mam 195/55 r15, ale tak to by nemuseli řešit 0,5 cm rozdil ne? By to mělo projit doufam, navic když tam s tim pujde ze servisu opravař, tak doufam že bude pohoda. CO myslite? Navic jsem usetril 2000 koupenim 50 misto 55 a vypada to lip :) potřebuju nizky profil kvuli nizkemu podvozku.

Pak mam jeste vykuchany stredovy tlumič kvuli zvuku a vykonu no tak snad to nebude problem :D Jo, da se dopsat do techničaku na 306 S16 ta guma 195/50 r15??

Odesláno

tak já myslím,že mechanik to zařídí...,nesundávej ani ten tlumič výfuku:bojim, jo a ty gumy se dají dopsat všude v česku

jsi spokojen s odpovědí??

Odesláno

Edison akorát včera v autoškole nám o tom učitel říkal že u náklaďaku stará nová pneu je rozdíl cca 5km/h...

jinak já mám 225/40r18 a palubák mi ukazuje o cca 0,4l míň než je realná. obvod kola je cca stejný oproti origu 205/50r17

Odesláno
tak já myslím,že mechanik to zařídí...,nesundávej ani ten tlumič výfuku:bojim, jo a ty gumy se dají dopsat všude v česku

jsi spokojen s odpovědí??

jo jsem, jen s tím nemám skušenost s měněním nebo dopisováním udajů do TP, normálně vezmu velkej techničák, zajdu tam kde vydávaj značky a techničáky a tam řeknu že tam chcu dopsat tento rozměr a oni to tam napíšou a hotovo? Nebo nějak řeší jestli to tam muže být nebo ne?

Odesláno

No ty 16tky na léto neřeším, bud budu mít smulu a chytnou mě s tím a budou to řešit nebo budu mít štěstí. No a ty 15tky s kterýma bych šel na stk tak jsou obyčejný plecháče koupený v bazaru, k těm asi typovej mist nemám šanci nějak sehnat. Navíc plecháče mají správnej rozměr jak mají mít, original. jen ta guma má místo 55 tak 50 :-) asi to vidím tak, že to na technické bud nebudou řešit když tam s tím pujde mechanik kterej tam vozí auta furt a když náhodou jo, tak seženu naký 55ky na pujčení nebo levný s vzorkem takovým aby to s tím tak prošlo :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...