Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to branislav89 : rozlepíš světlo vyšroubuješ čočku celou ven a potom ji rozebereš. Světlo láme jen takový \"plech\" mezi žárovkou a skleněnou čočkou samotnou. Ten plech můžeš nahradit jiným a nebo se dá jen třeba snýtovat kousek třeba plechu a ten plech do místa toho prolisu co dělá právě ten lom světla...

Odesláno

Boze, vy jste bastlici!!! Delat si nove cloky a podobne :roll

Rozhrani (svetlo/tma) tlumeneho svazku dela, jak psal nekdo vyse, clonka, po jejimz sklopeni sviti dalkovy svaztek, tzv. bi-funkcni mechanismus. Pak tam muze byt druha clonak, ktere se rika turisticka (pokud tam je, je sklopena), ktera se muze mechanicky nebo elekricky zvednout a zmeni rozhrani z EU na UK. Ale to je spise nouzovka. Bezne jsou i reflektory pro EU a UK jine, tak proto pisu \"nouzovka\".

Normalni resenim by bylo svetlomet bud prodat a koupit EU a nebo aspon vymenit celou projektorovou jednotku. Ale nedelejte prosim v tomto ohledu ze sebe kutila Tima!

• O 10 let později...
Odesláno (upraveno)

Vytáhnu jednoho starýho kostlivce. :D

Podařilo se mi na kupátko sehnat pár předních světel ve velmi pěkném stavu a za super cenu. Jen si nejsem jist jestli nejsou UK. :myslim

Nevíte někdo jak by tam ten clonící plech měl být? Myslím, že se to pozná i podle písmen, která jsou na držáku čočky D a G. Tipuju že z francoužštiny (droite-pravo, gauche-levo)

Foceno z pohledu žárovky. :)

Clona ENG.jpg

Clona ENG1.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

TD by mohlo byt "trafic droite" - provoz vpravo a TG "trafic gauche" - provoz vlevo. Jak pise Jarokare, v obou svetlech musi byt ty clonky dane stejnymi pismeny nahoru. Dal bych je na to TD, jak mas u te spodni fotky a zkusil kresbu proti zdi, to je nejjednodussi, jak to zjistit. Cocka v reflektoru ten tvar clonky prevrati vzhuru nohama, takze by to pak melo svitit spravne.

Odesláno (upraveno)

Jsem právě ten plech fotil jak na jednu stranu tak na druhou na jedný čočce co mám rozebraný rozbitý světlo. Právě myslím, že to písmeno v tom výkroji (horní obrázek "D" nahoře a dolní "G" dole) určuje při montáži pro kterou zemi danej typ je. S tím převrácením v čočce mě to vůbec nenapadlo. Ona to převrátí právě jak horizontálně tak i vertikálně. Takže horní fotka je pravostranej provoz a dolní je levostranej. ;) Když se člověk podívá do složenýho světla tak je právě vidět jen to písmeno v tom vykrojení. Ty vyražený na tom plechu vidět už nejsou. To už kryje parabola pro žárovku.

Díky všem za osvětu. ;)

Upraveno uživatelem Dave_k

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...