Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: michal cermak

Někde jsem tu viděl tabulku,kde byly vypsané všechny hlášky(zatažená ruční brzda,málo benzinu.........) z pp.Teď jsem se na něco chtěl podívat a už to nemůžu najít.Poradíte my někdo,kde to najdu?Děkuju.

Zataženou ruční brzdu ti ukazuje kontrolka na přístrojové desce a né palubní počítač. Málo benzinu ti ukazuje taky přístrojová deska ale i pp viz předchozí horní příspěvek.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: michal cermak

Někde jsem tu viděl tabulku,kde byly vypsané všechny hlášky(zatažená ruční brzda,málo benzinu.........) z pp.Teď jsem se na něco chtěl podívat a už to nemůžu najít.Poradíte my někdo,kde to najdu?Děkuju.

Zataženou ruční brzdu ti ukazuje kontrolka na přístrojové desce a né palubní počítač. Málo benzinu ti ukazuje taky přístrojová deska ale i pp viz předchozí horní příspěvek.

Předpokládám že má novější model a ten už to ukazuje na sdruženém displeji. Ale jde spíš o hlášky typu " nezavřené dveře, nezavřenej kufr, kapota nádrž atp.":myslim

[upravil dne 10/12/07 Dave_k]

Odesláno

jou boys, tak sm rad, ze sa mozem pripojit k skupine, co rozbehali PP... najprv sm iba prepojil tie dva kontakty v tom konektore na packe ovladania stieracov a ked to prepinalo.. smozrejme, najprv iba pomlcky, tak sup na diagnostiku a tam povolit Pp v BSi a slape to .., juuj sm happy..:super

Odesláno

to Dave k : je to tak.mám novější model a každou chvíli tam běží nějaké upozornění.někdo to tady už psal a všechny ty hlášky tam byly vypsané ,ale nemůžu to najít.chtěl jsem jenom vědět co která hláška znamená.některé už jsem si zjistil ale pořád to není vše.dík.

Odesláno

Dik , dnes som odpojil baterku, lebo som kontroloval vyhrevanie lambda sondy a PP mi potom prestal ukazovat dojazd v km a ani po vymazani pp mi uz dojazd nenaskocil. Nevies ci to ma nieco spolocne s tym ze v nadrzi uz nieje polovica alebo nejaky spec postup?

Původně zaslal: Dave_k

Původně zaslal: kamen22

Aj vam to robi ze po kazdom otoceni kluciku pp zobrazi vzdy dojazd v km aj ked som ho pred vypnutim motoru nechal zobrazovat trebars na okamzitu spotrebu? Alebo si pamata aj povypnuti kluca co bolo naposledy prepnute? Dik za info

JJ to je standard. Mně to taky tak dělá. ;)

Odesláno

Dik , dnes som odpojil baterku, lebo som kontroloval vyhrevanie lambda sondy a PP mi potom prestal ukazovat dojazd v km a ani po vymazani pp mi uz dojazd nenaskocil. Nevies ci to ma nieco spolocne s tym ze v nadrzi uz nieje polovica alebo nejaky spec postup?

Aj vam to robi ze po kazdom otoceni kluciku pp zobrazi vzdy dojazd v km aj ked som ho pred vypnutim motoru nechal zobrazovat trebars na okamzitu spotrebu? Alebo si pamata aj povypnuti kluca co bolo naposledy prepnute? Dik za info

Pokud ti svítí rezerva a je málo benzínu, tak to dojezd neukazuje. Jsou tam místo toho jen tři čárky. Dával sem sem funkce pp a tam je vše napsané. Jinak po vypnutí zapalování, si pp veškeré údaje pamatuje. Pokud by se vypnula baterka, tak se vše vynuluje. Další údaje pp ukazuje po dosažení rychlosti nad 30km/h.

[upravil dne 12/12/07 OK406]

Odesláno

Zdravím. Takse také snažím už nějaký pátek dobrat k palubnímu počítači podotýkám k tomuto vozu. Už jsem dost přečetl zde i u kolegů co mají 206. Nějaká schémata mi posla kolega z Opatovic(děkuji) a nějaké info mám i z Jihlavy(také děkuji). Chci si ověřit některé věci. Nemám přípravu v páčce, do konektoru pod volantem mi nevedou dráty z jednotky BSI. Display mám typ "B"-ten větší a auto klima. Vím že je potřeba zjistit zda mi jednotka BSI umožní spuštění PP pomocí diag.-díky Ferry a dále o to se mi hlavně jedná- natáhnout drátek z pozice 1 na hnědém konektoru vpravo nahoře na jednotce BSI-foto. A samozřejmě kostru. Poté samozřejmě znovu odblokovat na diag. a dodělat páčku nebo jen přepínač. Prosím o potvrzení a zkušenosti těch kteří to museli takto dodělat u HDi a ještě malý dotaz jestli se dá zjistit jen podle VIN zda je možno vůbec PP dodělat u tohoto vozu. Návštěva mě teprve čeká ale každé info se hodí.

Zjistil jsem, že nějak moc toužím po PP. Takže moc díky chlapci.

post-0-1410959736395_thumb.jpg

Odesláno

Pokud ti svítí rezerva a je málo benzínu, tak to dojezd neukazuje. Jsou tam místo toho jen tři čárky. Dával sem sem funkce pp a tam je vše napsané.

Tohle čtu a nechápu. Znamená to, že po každém nastartování se mi automaticky ukáže dojezd, bez ohledu na množství paliva a že jsem tam při vypnutí motoru měl nastavenou třeba teplotu? V manuálu je psáno, že se PP do modu dojezdu přepne automaticky při minimální zásobě paliva - což je logické a rozumné. Horší k pochopení je fakt, jak píše OK406, že při rozsvícení kontrolky paliva se dojezd neukáže a svítí jen pomlčky. Kdy potřebuju vědět, kolik km ještě ujedu? Když mám paliva málo. Příklad: pokud mám půl nádrže a dojezd mi ukazuje např. 650 km, tak mě tenhle údaj de facto nezajímá, ale pokud mám ručičku u nuly, tak mě sakra zajímá, jestli dojedu k nějaké pumpě. Pokud v této situaci ale displej začne ukazovat pomlčky, tak se celý PP hodí akorát do praku a střílet s ním po vránách. Asi jako, kdyby potapěč věděl, že má vzduch na hodimu, ale poslední minuty by se mu ukázaly pomlčky. Nebo v letadle výškoměr, čím níž k zemi, tak to přestane ukazovat? Prostě v okamžicích, kdy ten údaj nabývá na důležitosti to přepne do pomlček?? No to je hovadina. Kde je smysl toho modu?

[upravil dne 13.12.07 Kdo]

Odesláno

Kdo: je to tak. Pokud je málo paliva a už svítí rezerva, tak místo dojezdu jsou tři pomlčky. Alespoň u mě je to tak. Neukazuje :

[upravil dne 13/12/07 OK406]

post-0-14109597367049_thumb.jpg

Odesláno

Kdo: je to tak.

No, ale jaký to pak má smysl?? Text měl tedy vypadat takto:

POZOR: Jestli-že ukazatel stavu paliva ukazuje minimální množství, palubní počítač se automaticky přepíná na funkci aktuálního dojezdu bez ohledu, jaká funkce byla zobrazována.................. a ukáže vám h**no:P

Odesláno
:D:D:D Tak to já nikterak neovlivním:( Je to tak. jestli to někomu ukazuje jinak a nebo u nových modelů je to tak, že ukazuje i rezervu, tak to mají výhodu. Ale toto má výhodu a smysl v tom, že jakmile je rezerva či ti neukazuje, takže třeba co nejdříve dotankovat palivo a nejezdit na rezervu:myslim
Odesláno

No celkem zajímavý:myslim Sice se mi ještě nestalo, že bych měl v nádrži míň jak cca 7l, ale když to srovnám zase s kolegovou vectrou B (rv 96), tak jsme zrovna tento týden jeli a svítila mu rezerva. Na PC aktuální dojezd 50km a po cestě zpět jsme měli už jen 31km:D Prej když mu tam naskočí dojezd 0, tak ujede ještě 10km ... To už jsme ale neriskovali :-)

Takže je fakt, že je tenhle typ PP pro starý modely 406 hodně nedokonalej... Prostě takový "bajwoko" a frajeřinka:aut

[upravil dne 13.12.07 MJSytic]

Odesláno

Ano to vsetko viem ale cez to vsetko mi nesvieti rezerva, rucicka nadrze ukazuje po 1/2 ale dojazd mam len 3ciarky ostatne normalne ukazuje. A pred odpojenim baterky aj ukazovalo . Hm no nic skusim dotankovat nad 1/2 a uvidim

Pokud ti svítí rezerva a je málo benzínu, tak to dojezd neukazuje. Jsou tam místo toho jen tři čárky. Dával sem sem funkce pp a tam je vše napsané. Jinak po vypnutí zapalování, si pp veškeré údaje pamatuje. Pokud by se vypnula baterka, tak se vše vynuluje. Další údaje pp ukazuje po dosažení rychlosti nad 30km/h.

[upravil dne 12/12/07 OK406]

Odesláno

S tou teplotou to nesuvisi, ta ma svoje pevne miesto na lcd - je zobrazovana trvale, teda na 100% to viem na modeloch pred faceliftom. Ale to co PP ukaze po kazdom novom otoceni kluciku je dojazd v km, ak si chces pozret trebars okamzitu spotrebu alebo priemernu spotrebu na 100km tak prepnes pp packou ale vybrati klucu a novom otoceni sa ukaze vzdy dojazd. Ten dojazd v km treba brat s rezervou lebo pp ho vypocita na zaklade hladiny benzinu v nadrzi - ktora sa stale meni pri nerovnostiach vozovky a z priemernej spotreby na 100km. To znamena ze nie je presny lebo meranie hladiny v nadrzi nie je presne a teda ani dojazd v km je len informativna hodnota. Ak svieti rezerva nie je mozne zarucit ani zhruba dojazd v km lebo ak pojdes stale dokopca a vsetok benzin v nadrzi bude v zadnej strane nadrze tak ti nepomoze ze tam mas este napr. 5litrov ked ti palivove cerpadlo nasaje vzduch a skoncil si. Preto sa odporuca ak sa rezerva rozsvieti ist hned na pumpu.

Původně zaslal: Kdo

Pokud ti svítí rezerva a je málo benzínu, tak to dojezd neukazuje. Jsou tam místo toho jen tři čárky. Dával sem sem funkce pp a tam je vše napsané.

Tohle čtu a nechápu. Znamená to, že po každém nastartování se mi automaticky ukáže dojezd, bez ohledu na množství paliva a že jsem tam při vypnutí motoru měl nastavenou třeba teplotu? V manuálu je psáno, že se PP do modu dojezdu přepne automaticky při minimální zásobě paliva - což je logické a rozumné. Horší k pochopení je fakt, jak píše OK406, že při rozsvícení kontrolky paliva se dojezd neukáže a svítí jen pomlčky. Kdy potřebuju vědět, kolik km ještě ujedu? Když mám paliva málo. Příklad: pokud mám půl nádrže a dojezd mi ukazuje např. 650 km, tak mě tenhle údaj de facto nezajímá, ale pokud mám ručičku u nuly, tak mě sakra zajímá, jestli dojedu k nějaké pumpě. Pokud v této situaci ale displej začne ukazovat pomlčky, tak se celý PP hodí akorát do praku a střílet s ním po vránách. Asi jako, kdyby potapěč věděl, že má vzduch na hodimu, ale poslední minuty by se mu ukázaly pomlčky. Nebo v letadle výškoměr, čím níž k zemi, tak to přestane ukazovat? Prostě v okamžicích, kdy ten údaj nabývá na důležitosti to přepne do pomlček?? No to je hovadina. Kde je smysl toho modu?

Odesláno

S tou teplotou to nesuvisi, ta ma svoje pevne miesto na lcd - je zobrazovana trvale, teda na 100% to viem na modeloch pred faceliftom.

No právě na starých modelech se ten údaj zobrazuje na jednom místě (vpravo nahoře), buď teplota, nebo údaje z PP.

Viz obrázky od OK406.

Odesláno

pridam taky zkusenost, sice jen tak pro dokresleni, ale to je jedno. Ja jak jezdim na LPG tak mi samozrejme benzin klesa jen minimalne chvili po startu a pak uz jedu jen na plyn, takze se hladina nemeni vubec. Minuly tyden kdyz jsem zprovoznil PPC tak jsem mel cca 14 litru v nadrzi a PPC ukazal dojezd asi 180km (coz by odpovidalo te prumerne spotrebe 7.6 ktera se mi ukazovala na displeji ) Dojel jsem do C.Budejovic cca 150km a palubni PC ukazovalo aktualni dojezd 35km. Druhej den jsem nastartoval a PPC ukazoval opet 180Km - logicky, kdyz v nadrzi neubyl zadny benzin a spotreba byla stale tech 7.6l/100. Zase se zacaly odecitat kilometry z dojezdu, cestou jsem pak tankoval LPG, takze jsem vynuloval PPC podrzenim tlacitka na pacce 3sec a od te doby se mi tam ukazujou na polozce dojezdu tri carky, ( benzin jsem netankoval ) zatim jsem ujel asi 200km a vsechny udaje se zobrazuji, jen ten dojezd ne, takze ted taky netusim co si mam myslet :D

[upravil dne 13/12/07 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

pridam taky zkusenost, sice jen tak pro dokresleni, ale to je jedno. Ja jak jezdim na LPG tak mi samozrejme benzin klesa jen minimalne chvili po startu a pak uz jedu jen na plyn, takze se hladina nemeni vubec. Minuly tyden kdyz jsem zprovoznil PPC tak jsem mel cca 14 litru v nadrzi a PPC ukazal dojezd asi 180km (coz by odpovidalo te prumerne spotrebe 7.6 ktera se mi ukazovala na displeji ) Dojel jsem do C.Budejovic cca 150km a palubni PC ukazovalo aktualni dojezd 35km. Druhej den jsem nastartoval a PPC ukazoval opet 180Km - logicky, kdyz v nadrzi neubyl zadny benzin a spotreba byla stale tech 7.6l/100. Zase se zacaly odecitat kilometry z dojezdu, cestou jsem pak tankoval LPG, takze jsem vynuloval PPC podrzenim tlacitka na pacce 3sec a od te doby se mi tam ukazujou na polozce dojezdu tri carky, ( benzin jsem netankoval ) zatim jsem ujel asi 200km a vsechny udaje se zobrazuji, jen ten dojezd ne, takze ted taky netusim co si mam myslet :D

No já bych to viděl tak, že ten PPC je konstruován pro francouze a ne pro "vychcaný" východo-středoevropany, který jednou jedou na benzín a podruhý na plyn :D PC je z toho pak tak zamtený, že se naštve a přestane tě informovat úplně :D

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

No já bych to viděl tak, že ten PPC je konstruován pro francouze a ne pro "vychcaný" východo-středoevropany, který jednou jedou na benzín a podruhý na plyn :D PC je z toho pak tak zamtený, že se naštve a přestane tě informovat úplně :D

by ses divil kolik je ve francii aut na LPG a cerpacky jsou taky na kazdym rohu, ono peugeot totiz delal 406ky s LPG uz i seriove, primo ve fabrice, zadna dodatecna montaz, jeden exemplar tu taky mame na klubu,ted ale nevim Nick majitele

jinak renault jakbysmet, ten taky dela seriovy LPG auta. Holandsko a belgie je raj LPG aut - proto tu mame z holandska tolik 406tek rocniky 96-97, tahaly se do CR v letech 2000-2002 jako 5let stary auta a byla po nich obrovska poptavka, protoze mely namontovany LPG. takze o vychcanosti vychodo-stredoevropanu to neni :D

nehlede na historicka fakta, ze prvni motory behaly na plyn a ne na benzin :D

ale to uz je moc :xvul v tomhle vlakne

Odesláno

Moze to suvisiet s tym ze ked si resetoval PP dlhym stlacenim tlacitka a ja zas odpojenim baterky tak z nejakeho dovodu to uz prestalo ukazovat dojazd. Jedina vec ktora ma napadla ze skusim prepnut prepinac modu PP zase spat ako som ho mal teda aby ukazoval len teplomer. A potom po nejakom case to zase prestavim aby ukazoval aj dojazd a uvidim ci to pomoze. Asi je to somarina ale teoreticky je mozne ze to znova pojde normalne inak si to neviem vysvetlit. Ale potom by som PP uz nikdy nemohol resetnut alebo odpojit baterku:myslim. Hm zajtra to skusim , dnes ma auto zena.

Původně zaslal: Ferry

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...