Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové, chtěl bych si dát dozadu kotouče, ale nechci měnit celou nápravu, ale jen těhlice s kotoučem, jak je to se zapojenim hadick ručky atd??? a na kolik asi tak muže vyjít ta těhluce s kotoučem a třmenem ???

Odesláno

Tak to já nevím jestli by tam pasovalo a hlvně až tu zjistím jak se to zapojuje co se týče brzdových hadic a ručky tak potom mužu shánět...

Odesláno

Zamyslel bych se nad tím, jestli má vůbec cenu to dělat. Já mám na autě zadní kotouče pořád rezatý, páč jezdím normálně, skoro pořád sám, takže moc nebrzděj. Navíc u kotoučů není moc domyšlená ručka, takže se pořád šteluje, pořád se provádí nějaká údržba a stejně moc nebrzdí. Vím, že na 1.8 jsou vpředu menší kotouče, než mám já, ale jestli nejezdíš pořád plně naloženej v kopcích nebo jako psychopat, tak bych ty prachy a čas investoval do jiný části auta.

Odesláno

jj na kotouce vzadu se vykaslat, kdyz uz tak udelat prestavbu prednich kotoucu z 260 na 283mm s brzdicema z 2.0 16V nebo HDicek, u tech tehlic je vice veci, co muzou bejt jiny, behem let se trochu menilo provedeni jednotlivych prvku zadni napravy a nejsou vzajemne zamenitelne, takze krome krouzku ABS jsou pak jiny i ty pomocny podelny ramena a silentblok na kastli, muselo by se vymenit komplet lano rucni brzdy (tzn. sundat cely vyfuk, tepelny stit nad nim, pak demontaz stredoveho tunelu, vyhaknuti lana z paky rucni brzdy a opet vse v opacnem poradi) a nakonec to serizovani a udrzba rucni brzdy na kotoucovych brzdach, to je k vzteku a forum je tu plny dotazu a stiznosti na nefunkcni nebo nedostatecne funkcni rucni brzdu u zadnich kotoucu.

na svy 1.8 16V mam predni kotouce a brzdice z 2.0 16V a k tomu dobre serizeny zadni bubny a mam klid

Odesláno
tak proc vlastne schanim zadni napravu s kotoucema ? to se fakt ta rucka u kotoucu tak ehmm no blbne ?

Toť otázka. :) Vykašli se na ni. Já dělal ručku asi před 1,5 měsícem, ještě se mi urval závit na konci lanka, musel jsem to předělat a přeheftovat, ještě, že to vyšlo, když se maličko pokrátil bovden. No a teď už to zase víc nebrzdí než brzdí. Byl jsem v Liberci a parkoval v kopci, no a za ručku jsem musel brát skoro obouruč, aby to zůstalo stát...

Takže asi tak ...

Odesláno
... Byl jsem v Liberci a parkoval v kopci, no a za ručku jsem musel brát skoro obouruč, aby to zůstalo stát...

presne tohle se mi obcas zda ve snu :) nekde parkuju z kopce a najednou mi nejde zatahnout rucka, furt mi to popojizdi dozadu a ja s tim nemuzu nic delat, hrozna nocni mura :D

to Stajgrpavel, ted mam jednu 406 na dily, je tam zadni kotoucovka, muzu ti ji demontovat komplet ;)

[upravil dne 16/8/12 23:26 od Ferry]

Odesláno

No mě se to už nezdá protože nemám 406. Z. brzdy jsem měl udělané a stejně to ryhcle sláblo. nakonec v 9 večer zvoní soused, že moje auto jede k sousedovi na zahrádku ;) sice to skončilo bez škrábance, ale ...

Odesláno

Zdravim po ranu ....,ctu to tady a zacinam se pomalu bat ;)

Mame zadni brzdy komplet nove a zatim to brzdi dobre o 50% lepe a rucka na 3-4 zub a auto se nehne .....

Jeste prehazime predni a snad to bude do dnesniho provozu Ok.

Odesláno

chlapi to nekombinujete rucnu brzdu so zaradenov rychlostov v kopci? hoci by som mal aj nove auto nikdy by som rucnej brzde neveril v kopci vzdy by som to poistil este zaradenov rychlostov

Odesláno

sice mi ted rucka take moc nebrzdi ale jeste jsem nesundaval jikdy bubny abych koukl na oblozeni.

Ferry: jak to tak ctu tak zustanu radeji u bubnu... dost casto nechavam auto nastartovane s zatazenou ruckou ... a nerad bych ho hledal nekde pod kopcem ;-)

brzdu skusim nak dostelovat , jen ted nemam vubec cas.

Odesláno

u tech rucnich brzd hodne zavisi na stavu a funkcnosti samostavu uvnitr toho bubnu (jak klasickyho velkyho bubnu, tak u toho bubinku u kotoucovejch brzd) To ozubene kolecko musi behat volne a lehce, nesmi mit poskozeny zoubky, ty je kdyztak potreba pilnikem protahnout, aby po nich ta plechova zarazka nepreskakovala, ale pevne zabirala a dokazala s nim pootocit, pak se to dostelovava snadno a vetsinou neni ani potreba nic ladit na lanovodech

Odesláno
chlapi to nekombinujete rucnu brzdu so zaradenov rychlostov v kopci?...

Jasně, že kombinujeme, ale vždycky to nejde, nebo se to nehodí. No a beru to tak, že by ta ručka prostě měla makat. Manželce jsme před rokem koupili Daewoo NUbira z roku 2000. Jak já říkám \"luxusní korejský vůz\". Stálo to 25 tis (automatická klima, komplet v elektrice, dákový centrál, abs, 2 bagy - a všechno to funguje!), a brzdy jsem dělal jen provozní, protože ručka už při koupi brzdila jak čert a vydrželo jí to doteď. Když to porovnám se svým autem, tak je to nebe a dudy. Ta nubira, ikdyž je plně nafutrovaná stojí v kopci jak přibitá. A to jde ta ručka v porovnání s mým autem daleko líp zatáhnout i odjistit. a je to taky \"bubnokotouč\", jak já tenhle druh zadních brzd nazývám...

Odesláno

tak já vždy dám rychlost (jedničku nebo zpátečku) a pojistím to zatažením ručky-mimo mrazu v zimě, nějak si neumím představit,že bych nechal auto zajištěné jen na ručce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...