Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, tak dnes jsem si byl vyzvednout svojí 106. Nechal jsem ji udělat u Autogas Coubal v Praze. Systém BRC, klasika s mixem. Po cca 20 ujetých km se objevil neduh, že auto \"nejde přepnout na benzín\". Když to přepnu na místě, tak to strašně blbě drží otáčky a chcípne i přes šlapání na plyn a když to přepnu za jízdy, tak motor ztratí naprosto tah. Přitom při startování palivové čerpadlo vrči. Další problém je, že auto se začlo dost hřát, jak na vodě(což by mohlo značit blbé odvzdušnění), tak i na oleji a celkově je motor velice rozpálený i tam, kde obyčejně nebýval(sání...). Má někdo nějaké vysvětlení a nápad co s tím?? V pondělí tam hodlám zavolat, jestli to není blbě seřízené.

[upravil dne 29/8/12 17:02 od PAJA106]

Odesláno

Tak u problému s přehříváním snad objevena příčina, v expanzce není žádná chladící kapalina, asi tam jen nalili to co vypustili a neudělali odvzdušnění, jestli to pomohlo dám vědět, až auto projedu.

Problém s chodem na benzín přetrvává. Po vychladnutí už aspoň jde motor natočit, ale pokud nedržím plynový pedál, tak okamžitě chcípne. Svíčkama to není, ty jsem dnes vyměnil a stále stejné.

Odesláno

Pájo odpoj baterku na nějakou chvíli a pak to zkus na ten benál znovu ;) Když to pomůže tak se ti rozhodila benzínová ECU plynem. A pak reklamace u firmy.. ;)

Co se vody týče, tohle sem si skontroloval hned po převzetí auta a dolil :) čekal sem s tím problém a taky zapoměli dotáhnout odvzdušňovák a tak utíkala voda přes něj :D

A rozpálené je sání, nebo svody? Jestli sání - tak jestli ti to tam nestřílí do sání....? S tím bych pak nejezdil... a rovnou do servisu...

Odesláno

2JimBeem: Díky, tak restart ECU pomohl, benzín už neblbnul. Dnes jsem též dolil, tak uvidím zítra, jak se to bude chovat. Dnes jsem jel pouze na benzín a sání je horké i při provozu na něj. Ale co se týče zášlehů, tak nic neobvyklého jsem nikdy nepozoroval i komora zevnitř vše ok (nedávno jsem viděl komoru u SPI u favorita a tam byly ty plasty jakoby zuhelnatělé, prý se taky ozvala rána... a to jsem teda nikdy neměl). Nicméně servis mne nemine, odpojovat baterku po každé jízdě fakt ne-e.

Odesláno

Tak dnes jsem byl opět u AGC v Praze na seřízení a už jsem spokojeným plynařem :cool: Byla špatně nastavená bohatost směsi. Auto prověřeno cestou domů po dálnici, žádné přehřívání, krásně táhne, žádné cukání, přepínat z BA na LPG jde.

Co se týče toho teplého sání, nikdy předtím jsem nepociťoval nutnost jej ošahávat. Kolega z práce má ten samý motor bez LPG. Požádal jsem ho, jestli by si mohl u svého motoru na sání po příjezdu sáhnout a taky ho má horké.

[upravil dne 7/8/12 21:32 od PAJA106]

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak gratuluji,dopadl jsi lépe jak já....já s tím měl problém půl roku,pořád jsem k němu jezdil,až nakonec zjistil,že je přehozeny vtřikovač plynu s jiným a svedl to na mě,že jsem do toho vrtal:D

Odesláno

No, tak nakonec to vyřešené není:(, resp. se Vás zeptám, zda máte na plyn a na benzín stejnou teplotu vody? Asi budu muset ještě jednou na doseřízení, protože na plyn jsem pořád nad půlkou, kde jsem býval obvykle. Olej už se uklidnil, ale pořád mi přijde, že to na plyn moc nejede (vím, že od 50 poníků (a ty tym byli kdysi a na BA) nelze čekat zázraky, ale abych na státovce do kopečka musel při 80km/h podřazovat až na 3, to se mi nezdá) a že voda hřeje víc než by měla, protože když dobržďuju motorem, tak hned jde ručička dolů, na tu půlku. Do cca 50 km/h jsem v pohodě, ale nad 50, nebo při akceleraci hned běží teploměr nahoru.

Jinak co se týče spotřeby, tak zatím to vychází asi na 7,6l na 100 km.

Odesláno

Tak přibyly další problémy.

Měl jsem úplně prázdnou nádrž.

První problém byl, že nevím kolik se mi tam vejde. Když to namontovali, tak údajně mělo být 38 litrů. Mám 52 litrů a 80% je 41,6 litru. Když už jsem tam měl 41 litrů, tak se ozývalo takové kovové praskání, tak jsem to raději dál nepokoušel. Potom sednu do auta a ukazatel hlásí prázdnou, tak na to koukám jak puk, po přepnutí chcíplo, že tam opravdu nic není. Po znovanastartování už ukazatel naskočil a auto jede na LPG.

Nicméně pořád problém s chudostí směsi: Hřeje se to, nejede to víc jak 120, na 4 a 5 to na polohu pedálu \"téměř nereaguje\".

Tento týden jsem volal a příští týden si mám zavolat, zda tam bude někdo, kdo by mi to seřídil, protože hlavní technik má 14 dní dovolenou, ale já v úterý odjíždím do Francie:nevim

Odesláno

Tak jsem brouzdal internetem a zjistil o existenci regulačního šroubu, který tam mám hned za servomotorkem(není to divné mít 2 regulační členy za sebou??) a odvážil se s ním otočit o 1 otáčku. Žiju, auto taky neshořelo a naopak bych řekl, že to udalo věcem správný směr. Motor znatelně ožil, má chuť akcelerovat ve všech otáčkách a na všechny rychlosti (s přihlednutím na jeho výkon), snížilo se přehřívání, byť při 120 jsem stále lehce nad obvyklou hodnotou. Ale stejně budu volat a zastavím se, snad mi budou schopni říct co a jak.

Odesláno

jj,taky si myslim.mam taky novy plyn cca mesic,mel jsem zezacatku problem s volnobehem,melo to trhavy pohyb jako by to palilo na 3 valce.v zaberu to bylo ok.nejdriv hejbal s bohatosti smesi,jenze pak se rozsvecela kontrolka diagnostiky.jine vstriky,nastrihal asi km hadicek,aby mel jistotu,ze to neni hadickama)nakonec privedl plyn hadickou od vstrikovace tesne k ventilu,protoze tam bylo nejake turbulentni vyreni plynu a blbe to palilo na volnobeh.(obcas mu to vyhodilo chybu nizky tlak v sacim potrubi)od te doby mam cca 1500km a naprosto bez problemu.podle me musi servis nejenom auto umet predelat,ale take resit problemy s tim spojene.auto mel asi 3dny a nechtel ani korunu navic,co bylo domluveno predem

Odesláno

Tak jak jsem psal výše, zahýbání s škrtící clonou vedlo ke správným výsledkům. Tam mi technik napíchnul jejich mašinku, co sleduje výsledky z ŘJ ve spolupráci s lamda sondou a provedla se drobná korekce bohatosti směsi, tentokrát jsem měl lehce bohatší a dále nastavení bohatosti na volnoběh (doraz na výparníku). Teď mám za sebou test 1700 km a zdravím z Francie.

Ještě jeden dotaz na ostatní: Když vyjedu do prázdna, tak po natankování trvá nějakou dobu, než stavoznak načte informaci o hladině a jakoby v systému nebyl plyn, klidně to chcípne?! Dělá vám to taky?

[upravil dne 29/8/12 20:52 od PAJA106]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

nechal jsem vyndat plovák,aby se mi vešlo více LPG. Ale když jsem ho měl nikdy jsem si ničeho nevšimnul,měl jsem tam 5diod,které mě ukazovaly cca % v nádrži. Ale takové problémy co píšeš,to bych asi zanevřel na plyn,ještě že po 30 000km na plyn jsem nemusel nic tím řešit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...