Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Intercooler. Oplattí sa do 309 td 91?

Recommended Posts

Odesláno

Ty jo tak do ted jsem zil v presvedceni ze kazdy preplnovany motor ma chladic stlaceneho vzduchu. Ale kdyztak me opravte.

A nebo myslis nejaky vetsi/ silnejsi kvuli zvyseni vykonu?

Odesláno

Každý zdaleka ne... 205/309TD jej zrovna nemá.

Otázka je, co je tou námahou. Instalace IC do 205/309 1,8TD znamená vzít IC z 405 TD i s příslušnou hadicí od turba a sacím potrubím, původní sání vyhodit a namontovat to tam - sedí to rovnou. Problém ovšem je ten, že 405 má IC nad hlavou - a s tím se u 205/309 jaksi nepočítá, takže pak nezavřete kapotu :D;) Takže nejpodstatnější věcí na této úpravě je vyříznutí díry do kapoty, a instalace nějakého vhodného nádechu - přívodu vzduchu k IC - tak aby to nevypadalo jako opičárna a nelítalo tam moc smetí....

Pak se podle potřeby přeseřídí dávka na čerpadle, a je hotovo. Přínos je cca 5-9kW, znát to asi trochu bude :) Jestli to za tu námahu stojí či ne, si každý musí rozmyslet sám... Pokud si někdo rozmyslí, že ano, tak ten IC se sáním a hadicí tu jeden mám, nechám za litr... ale namontovat si to musíte sami.

Odesláno

Dík moc. Ja som videl na jednej 309 ® namontované. (vraj) Ale bola to 93 r.v. a tam pchali asi čo im zvýšilo v sklade a vraj niektoré diely už 306. Inak vraj velká hrúza keď niečo menil.

Inak IC bol tenký nad hlavou a kapotu zavrel normálne. Akurát tam nemal dieru, tak som doteraz rozmýšlal či sa to tam malo šancu uchladi?.:papa dík

Odesláno

Nebo dat nejaky intercooler dopredu za naraznik, jeste pred vodni chladic. Da se pouzit v podstate z cehokoliv. A neni treba nic rezat, jen natahnout trubky, coz neni zadny velky problem. A bude mit vetsi ucinnost nez ten nad hlavou... :papa

Odesláno

Vyříznout odpovídající díru do kapoty, vč. výroby příslušného tvaru překrytí - nasávače, mi osobně přijde 100x jednodušší než \"jen\" natáhnout nějaké trubky. Nehledě na to, že to umístění IC nad hlavou má velkou výhodu krátkého vedení a tím neprodlužování turbo-díry... Instalaci IC \"z čehokoliv\" do 309 před chladič bych chtěl vážně vidět, včetně protažení trubek k němu - že by 309 zrovna oplývala v těchto místech nějakým zbytečným prostorem, se říci nedá...

Odesláno

z ic. by to mělo co jít co nejkratší cestou do motoru.Dát ic.chladič dopředu a vést to nějakýma trubkama do sání přes horkej motor mě připadá skoro zbytečný ten vzduch chladit.Přeci nemůže být žádný problém nechat vyřezat kapotu a dát tam nějaký to nasávání.Jinak ic.je skvělá věc a určitě do toho jdi.Nárůst výkonu je poznat a je jistější než různé domácí úpravy na zvýšení výkonu,jenom je to poznat,až ve vyšších rychlostech,až to proud vzduchu opravdu chladí.:papa

Odesláno

Oddie, to nasávacie porubie ide demontova? z vrchu v pohode? Okolo turba toho miesta neni moc, celé naklonené... A bez tej chladiacej diery to zasa stráca význam, aj keď som to videl tak spravené.?:(

Odesláno

Nemyslim si, ze natazeni trubek pro celne umisteny intercooler je az tak slozite, ale je pravda, ze neznam usporadani motoroveho prostoru u 309, takze nemam s timto zkusenost u tohoto vozu.

Odesláno

Už len posledná maličkos?. Ako to od Teba Oddie dosta? na Slovensko. Ak by to bolo kompletné za tisícku tak by sa to oplatilo. Ty vieš presne čo by som potreboval do poslednej vecičky a bol by v tom čert aby som to nevymyslel. Zatial dík.:mad::mad::mad:

Ešte, velký balík by to nebol?!;););)

Odesláno

No to by byl slušnej balík... Zanedlouho pojedu na dovču na jižní Moravu, tak se můžeš stavit tam, když je ti Praha daleko :) ale musíš mi dát vědět včas, abych to vzal s sebou.

Odesláno
Napsán autorem oddie

No to by byl slušnej balík... Zanedlouho pojedu na dovču na jižní Moravu, tak se můžeš stavit tam, když je ti Praha daleko :) ale musíš mi dát vědět včas, abych to vzal s sebou.

Jo, někdo bere na dovolenou opalovací krémy a plavky, oddie Intercooler a sání!:D:papa

Odesláno

Opalovací krémy a plavky si beru taky, klídek. Akorát mám velký auto, tak se mi tam vejde i sem tam nějaká drobnost, když je náhodou potřeba :)

Jen se klidně ozvěte ještě někdo, že chcete něco přivézt, na dovču se hodí každá kačka ;) Kola a windsurf si můžu dát na střechu...:papa

Odesláno

S Novýni Zámkami si ma zaskočil. Kadial pôjdeš? BA - Senec a Nové Zámky? Okoľkej predpokladáš príchod na Slovenko? Ja mám poobednú tak by som to stihol aj doobeda, ak by sme sa mohli stretnú? v Senci, ak tadial pôjdeš, ja to mám po dialnici na skok. Daj vedie? čo najskôr, potom Ti zavolám. :papa

Oddie, máš aj neaký ten kryt na kapotu? :papa

Odesláno

Jedu Brno, Blava, Senec, Galanta, Šala, Nové Zámky - ale protože mám nějaké jednání kolem poledne ještě v Čechách, neumím odhadnout, kdy přesně pojedu přes Senec. Nemám na Slovensku roaming, nicméně mi pošli SMS s Tvým telefonním číslem a já zavolám s přítelčina telefonu. Nejdřív se ale dohodni s Oddiem, jestli vůbec bude mít čas mi to dneska odpoledne předat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...