Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V rodině máme Okál, ale nechtěl bych ho.

Pořád je trochu cítit formaldehyd (ta penetrace ze stěn), zvuková izolace mizerná, v létě je tam horko. Dispozice - mně vadí, že z kuchyně není přímý přístup do obýváku - to by se musely odstranit ty skříně.

Na půdě se už propadá ta podlaha.

Střecha už je nová, okna jsou už nové.

Dům má mít dvě plnohodnotné koupelny s WC (jednu přístupnou ze zahrady), což tento nemá.

Jak píše oddie, zvaž, jestli je to krásné místo, anebo si najdi krásné místo a uvažuj o stavbě nového.

[upravil dne 10.7.2012 15:47 od P607Olda]

[upravil dne 10.7.2012 15:48 od P607Olda]

Odesláno

Loni jsme řešili paní fasádu na okálu....otrhali jsme ty azbestové desky ( jsou chyceny hliníkovýma vrutama ) ....na to dřevo jsme našroubovali podélný rošt z dřevěných hranolů kotvených přes styrodur, celková šířka 14 cm, do toho roštu jsme vložili minerální vatu v deskách, potom kontaktní difuzní fólii, rošt z desek a na to nabouchali klínovou palubku - v podstatě provětrávaná fasáda. Rozdíl v komfortu bydlení hodně znatelnej, paní spokojená jak želva ( dělali jsme to v únoru když byly ty největší mrazy. Vyšlo to na ten okál cca 150 tis kč. Nicméně, když jsme se v některých místech dostali na izolaci ve stěnách, tak by se člověku chtělo brečet.....tam je tak možná 6cm....té staré hnusné skelné vaty. Takže úniky jako prase. A paní měla ten okál celej život a je jí kolem 60ti....takže tvůj možná bude lepší, nicméně pochybuju.

Odesláno

Nene, neotrhali....jsem neuvažoval nad tím jak jsem to napsal....Pěkně ty zku....ý hliníkový vyšmajdávací vruty na plochej šroubovák jsme museli vyšroubovat....šlo to super, mají zápustný hlavy, celý je to zasviněný barvou a když se na to špatně podíváš, tak se ta drážka rozžvejká. No a potom to sundat...je to těžký jako prase, no a uložilo se to na zahradu....myslím, že to tam paní má dodnes, někdo to chtěl a myslím nepřijel. Rupnuly nám asi jenom 2 plotny, jinak to šlo v kuse.

Odesláno

oddie má pravdu, ruce od toho pryč ! Jestli je v tom azbest, tak ani kdyby to byl nádherný pozemek, protože ta likvidace je šílená. Jedině si předem nechat udělat rozpočet na zbourání \"na klíč\" a doufat, že se to svinstvo nedostane do okolní půdy.

Odesláno

Tak jsem to vzdal, mam znamou ktera dala novou fasadu ale na ten azbest, provrtali diry skrz , nastrelili skoby a dali polystyren, coz je spatne. Pozemek je cca 650m, na sirku okalu,zahrada super,klid atd,cena 2,5mil.Diky za nazory

Odesláno

Tak za ty peníze s tak malým pozemkem bych se na to vykašlal taky. I když je okál veliký dům, tak po připočtení nákladů na opravu a zateplení venkovní fasády, výměnu oken a dveří, časem i úpravu vnitřních stěn a stropů, to radši postavit daleko menší ale nový RD.

• O 7 let později...
Odesláno
On 7/11/2012 at 7:15 PM, Pepito said:

Píšeš,že jsi to vzdal :myslim

Ve firmě RD Rýmařov (OKAL) jsem 15 let pracoval,tak jestli chceš ještě nějaké informace,tak napiš :papa

Dobry den, viem,ze je to uz starsi prispevok...ale mozno budete vediet poradit. Kupili sme Okal STAMO 80...bol postaveny v roku 1993. Zacali sme odtranovat povrchove kytie v spalnach a podtym su dosky- len nevieme, ci azbestove alebo z nejakeho ineho materialu. Vedeli by ste poradit? Dakujem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...