oni Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 tak jsem od pritelkyne dostal jednodenni zajed na orli hnizdo? byl jste tam nekdy nekdo? nevime totiz jak se obleci a co poradne sebou. budu rad za kazdej tip nebo radu, dekuji.. Citovat
punkac Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 Jestli tam pojedes nekdy tedka, tak se oblec normalne. Nahore muze prset jako na kazdejch horach. Priprav se na poradnej naval turistu. Prakticky uvidis hovnajs. Je to jen jedna místnost s krbem a verandou, ALe vede odtamtud par horskych cest. Nedaleko je mestecko Bad Reichenhaller (alpska stolni sul), kde je asi 60 ruznych fontanek - lazensky mestecko. Dalsí kousek je Koenigsee s dopravou accu lodkama - to je fakt pecka, to se mi libilo nejvice Citovat
Guest Scratch Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 tesim se, ze to jednou dam na motorce Citovat
dzavel Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 Nebyl jsem tam, ale asi tam není moc k vidění když orlí hnízdo bombardovali. http://cestovani.idnes.cz/berchtesgaden-hitlerovo-orli-hnizdo-i-nejcistsi-jezero-v-evrope-pxm-/kolem-sveta.aspx?c=A110719_124752_igsvet_tom Citovat
punkac Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 Orlí hnízdo je opravený, co se týče té hlavní místnsti s krbem. Jinak kolem 8 ráno odjížděl co pět minut narvanej kyvadlovej autobus s turistama (opravdu narvanej) směr hitlerova kavárna z Bad Reichenhalleru. Radši příroda okolo, která je na dosah a je fakt super. Na tom místě je zvláštní to, že tenhle kousek krajiny zasahuje do Rakouska, které je ze tí stran. Pak je tam Mount Watzman, kterej já teda nepokořil vždy kvůli nepřízni počasí (dole pršelo a nahoře orkán a sněhová vánice, ale jednou se to povede - jinak jsem tam vždy byl v červnu nebo červenci) Citovat
Edison Odesláno 5. červenec 2012 Odesláno 5. červenec 2012 Je to nádherný místo. Orlí hnízdo je super, je tam restaurace a několil pěšinek po okolí. Ovšem je to turistická dálnice. V podstatě pryč (ono je tam teď něco jiného, snad novej hotel), je dole Berghoff. To nechtěli opravovat. Ale když už tam budeš, tak cestou na Salzburg doporučuji zastavit se na Untersbergu. Lanovka nahoru, nahoře zase několik turistických dálnic a náááádherné výhledy na alpy. To je tak na půl dne, podobně jako Orlí hnízdo. Další doporučení přímo v Salzu na hrad. Dole koupit jízdenku na lanovku, v ceně pak je rozsáhlá prohlídska hradu bez průvodce (koupit se daj papíroví v infocentrech). Bez tý jízdenky se tam ani nějak nedá dostat. Opravdu to stojí za to. Cestou prohlídnout staré centrum, nakouknout k rodnému domu Wolfganga A. Mozarta... Pak naproti hradu je kopec Kapucinzberg. Je to spíš vejšlap, ale zase to stojí za ty nádherné pohledy na Salzburg. Jo.. z hardu se tak dá jít pěšky po pěšině směrem na sever, opět skvélá procházka s vyhlídkama. A nakonec, pro motorkáře doporučuji kopec Geisberg nad Salzem. Je to ten s vysílačem. Asfaltka až na vrchol i pro auta a busy, místní tam choděj na nedělní rodinné výlety. Opět výhledy (je to prakticky holej kopec, ale dost záíleží na počasí). Klidně do toho vražte týden, ubytování se dá pořídit už i za 35,- EUR Citovat
KoudaK Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Včera jsme tam byli... Ta první fotka je z busu ale šlo o ten měsíc nad hnízdem...:) Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 super, ale uz bych to presdunul do cestovani - @Péťa Citovat
Guest minimaxa Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Přesunuto. Péťa nemůže, ten má ještě 2 ‰ Citovat
Pacho69 Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 Koudak: docela málo lidí, mi šli z Purtschellerhausu na zříceninu Bruckenruine pěšky a cesta z Kehlsteinu k orlímu hnízdu připomínala Václavák. Ale jen ten kousek, jinak pohoda. Citovat
KoudaK Odesláno 30. srpen 2017 Odesláno 30. srpen 2017 @Pacho69mi tam vyjeli hned prvním busem v 8:00 a v 10:10 busem dolů a to už dole byla solidní tlačenka a obě parkoviště plný. Citovat
Pacho69 Odesláno 31. srpen 2017 Odesláno 31. srpen 2017 Tak to asi jo, my si to obešli celé, on je to fakt krásnej kus přírody s nádhernými výhledy do krajiny. Jen jídlo je třeba mít sebou nebo ho neplánovat na orlím hnízdě. Bylo celkem rušno i jinde v okolí. Ale když vyjde počasí, je tam krásně. Pak jsme došli do Berchtesgadenu a výhled si užívali z akváče Citovat
KoudaK Odesláno 31. srpen 2017 Odesláno 31. srpen 2017 Jedna pohledová dolů a mi pak šli na loďky na to jezero a pak do solnýho dolu.. Citovat
Pacho69 Odesláno 31. srpen 2017 Odesláno 31. srpen 2017 Jo my jsme Koenigsee obešli pěšky. Bylo z toho docela adrenalin, turistické trasy vedou docela daleko kolem jezera, protože na některých částech jsou břehy velmi strmé. Ale jsou tam pěšiny, kudy se dá, chce to někoho, kdo to zná. Spíš jsme měli problém s tím, že jsme se "kochali" a do vsi se vraceli už za tmy. Watzmann je impozantní. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.