Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar. Akurat som sa vratil z mensieho vyletu cca 300km. Isli sme na dvoch autach. Kamarat siel za mnou a vravel ze je to katastrofa ako dymim. Vzdy ked sa rozbieham, teda ak mu viac pridam, pri podradeni a ked idem do kopca. Navyse mam aj slaby vykon. Kym sa rozbehnem tak si pripadam ako v Skode 105. Auto netaha, ani turbo necitim. Menil som vahu vzduchu, ale nestihol som ist na dia vymazat chyby. Moze to byt tym, ze RJ si mysli ze vaha je zla? Dakujem

Odesláno

Znami mi ju doviezol z jednej buracky. Viem ze na obycajnej dia mi ukazuje vadnu vahu vzduchu, tak som skusil ju zamenit. Ved bola zadarmo. Ale nejaku zmenu som nepocitil. Viem, ze by to chcelo origo diagnostiku, ale teraz akosi nemam cas. Mozu sa vstreky zamenit hocijako, lebo zo stareho motora mam este dva, no neviem v akom su presne stave, teda ich skusit zamenit ak by niektory s tychto bol chyteny? Diky

Odesláno

Myslím, že tudy cesta nevede. Máš 2 vstřiky a nevíš v jakém stavu, dáš je do motoru a bude to stejný a co to bude znamenat? Že jsou stejně špatné jako ty původní? Nebo stejně dobré? A jak moc stejně dobré? To je škoda práce a akorát si těmi experimenty koleduješ o nějaký vážnější problém.

Odesláno

vstreky pokial viem musia byt presne naprogramovane cez PUG soft podla serioveho cisla, staci hladat, kolovala tu ta info niekde.

@koblih69: ono chalan ma vydrz, ja by som to uz davno zapalil:)

[upravil dne 23/7/12 21:27 od merlin99]

Odesláno

Aj ja som mal sto chuti ho pustit z mosta, ale uz ked som tolko investoval, tak len tak lahko sa nevzdam. Na druhy tyzden idem na vychod, tak mi prosim niekoho poradte kto sa fakt do toho vyzna a kto ma origo diagnostiku, nech viem na com som. Budem v Bardejove tak niekto z okolia by bodol. Dakujem

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Ahoj prosím o radu ohladne turba na P 407 SW 1,6 HDI 2009.Keď som ho kupoval motor bol čistý.

Dnes som sa hrabal v aute a po nájazde cca 1200km od kedy ho mám, som si všimol začmudené turbo viď foto. Ak sa dá poradiť čo tam treba vymeniť aby to nebolo začmudené. Všetky hadice su ináč suché a čisté.

Ďakujem

post-48498-14109629674453_thumb.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Ahoj prosím o radu ohladne turba na P 407 SW 1,6 HDI 2009.Keď som ho kupoval motor bol čistý.

Dnes som sa hrabal v aute a po nájazde cca 1200km od kedy ho mám, som si všimol začmudené turbo viď foto. Ak sa dá poradiť čo tam treba vymeniť aby to nebolo začmudené. Všetky hadice su ináč suché a čisté.

Ďakujem

Zdravím,práve dnes som si všimol rovnakú vec, po asi 800 km,ale po tých 500km to ešte nebolo začmudené určite. Podarilo sa ti už zistiť čím to je ?

Odesláno

Tak nikto nič ? Ja som sa zatiaľ dozvedel 2 úplne rozdielne názory. Mechanik povedal že to nič neznamená, že to je bežné na týchto 1.6 hdi a známy mi práve povedal že to je predzvesť toho že odíde turbo čoskoro :/

Toto som našiel na fóre ešte k tejto téme:

[upravil dne 6/5/13 17:21 od johny park]

Odesláno

ja som na to počul, že je to bežné u týchto 1.6. predzvest ze turbo zlyhá? hovadina ... :P

je to proste na kazdej 1.6

a ten link nechápem, titulok zadymené turbo a rieši vstreky ... čo sa týka smradu v kabíne ide to naozaj popod chybný vstrek ... treba vymeniť tesnenie ... ale ako titulok nechápem

[upravil dne 7/5/13 20:04 od AnRy99]

Odesláno

Vďaka za odpoveď. Aj ja som počul že vraj to je bežné u 1.6, ale aj že to nie je dobre, preto som sa obrátil na fórum. V tom linku čo som pripojil tak na prvej stránke riešia aj zadymené turbo, kde potvrdzujú v podstate to čo si napísal. A potom na 2/2 už riešia smrad a vstreky atď.

• O 5 měsíců později...
Odesláno
Ten obrázek je pro Derta - tam je to sítko. Ale platí i pro tvůj motor. Jinak ty ses ptal na ten horní šroub ten je tady:
Nevieš náhodou kam tá trubka č.6 na obrázku pokračuje? Lebo mi tečie z nej olej a potrebujem ju vymeniť len neviem ako sa k nej dostanem...
Odesláno

Stejný problém ze zakouřeným turbem, už asi 3 roky:(. Je to vada 1,6 (u 2,0 je prý ze silnějšího materiálu a proto tam problémy nejsou) , turbo pořádně netěsní, mechanik se to pokoušel 2x opravit, dokonce skládal ze dvou jedno ale nepomohlo to. Po zahřátí se prý zdeformují tenké plechy a pak to podfukuje. Ale jinak žádné problémy, ami výkonově tak to neřeším.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...