Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nesvietia hmlovky a okná sa pri otvorení dverí nepootvoria

Recommended Posts

Odesláno

Ľudia už som bezradný, prestali mi svietiť hmlovky, šťava do pätice neprúdi, poistky ok, dnes som menil relé a taktiež nič.

Netuším kde by sakra mohla byť chyba. Takisto už si dlhodobo neviem dať rady, prečo mi zničoho nič prestalo pootvarať okná pri otvorení dverí... Nevie niekto kde začať hľadať problém ? Možno som niečo vynechal...

Odesláno

Kupé má bezrámová okna, která zapadají rovnou do těsnící gumy na karoserii. Aby se ta guma neorvala, před každým otevřením dveří, když se vezme za kliku, okna automaticky bleskově sjedou asi o 3/4 cm a ppo zavření dveří se zase dovřou do gumy. Pokud to nefunguje, je to problém, protože ta guma se ničí a okno se vyvrací a netěsní.

Nefunguje ti to na obou dveřích nebo jen na jedněch?

Odesláno
martis, to bude asi tým že ho nerobili francúzi. :D

:xvul No, nevím, jestli země původu je zrovna důvod k radosti. :aut Ale ta firma snad určitou zárukou je.... :) Je pravda, že ikdyž už jsem něco po českých silnicích najezdil, vnitřek pořád drží, nevrže a neodpadává obložení zadních sloupků jako na 405ce, kterou jsem měl 12 let předtím :) Někdy se mi po ní stýská. :(

[upravil dne 18/5/12 13:18 od kupák]

Odesláno

Nejdú oboje hmlovky a oboje okna, neviem ani kde je centrum toho čo to riadi... Od Hmloviek asi natiahnem nové káble na vypínač cez poistku. Len ma zaujíma kde kua môže byť tá chyba. No ale s oknami kde hľadať príčinu... Auto mam v top stave, od kúpy čoilen niečo náznakom pýtalo výmenu, hneď ju dostalo. Ale toto nejako vymeniť neviem, žil som v tom že to robia relátka, dlho som ich zháňal, poriadne zasolil a vuala ono to nejde... A neviem kde je toho centrum...

Ešte taká maličkosť, pri zamknutí auta sa vnútorne osvetlenie rozsvieti na pár sekúnd, pri odomknutí sa nedeje nič, malo by to robiť naopak a je to odvtedy čo odišli tie okná... Dnes som vymenil zapaľovač a keď sú svetlá zhasnuté svieti, ak zapnem tak zhasne a mám silný tušák že šecky tie blbosti majú nejakú spoločnú cestu, jednotku alebo boh vie čo ešte...

Sú to banálnosti, ale tak posledné blbosti čo mi na aute ostali večne nedoriešené...

Odesláno

Skús ešte raz prekontrolovať všetky poistky. Hmlovky sú napájané cez relé z okruhu 30 a z toho istého je i vnútorné osvetlenie a zrejme i tie okná. Neviem presne ako to je na kupé ale tieto veci súvisia.

Prípadne skús napísať členovi HonzaZ (ak sa nemýlim) výborne sa vyzná v elektrike a má i prístup k schémam.

Odesláno

Poistky skontrolované, prestriekané šecko kontoxom, bez zmeny... Menil som relátka, 3 tie krabičky dvojkonektorové na dialkové zamykanie (podľa vedenia káblov to mohlo mať súvis), nasypal som tam už nemalú čiastku a bez zmeny...

Odesláno

to je starej model nemáš žádné bsi takže jednoduché obvody mě to příde jak přelámané kabely ve dveřích já bych to dal elektrikářovy musí na to přijít .... já takové věci řešim taky ale k tvému autu to mam jaksi daleko :D

Odesláno

Nejde to na oboch stranách, prestalo to naraz, žeby sa naraz prelámali káble v oboch dverách ? Dával som do dverí 200mm MTX audio, vnútro vytlmil a tapacíre tak priklincoval, že rozoberem to len kladivom bez možnosti poskladania :D Takže moc šupať v dverových kábloch sa mi šupať nechce...Pri montáži alarmu som šahal som tu krabičku čo je pri spolujazdcovi, dvojokonektorová a má nasvedomí centrál dverí, videl by som problém niekde tam lebo nič iné také šahané nebolo, no kúpil som tri a všetky robia to isté...

Odesláno

:xvul poslední offtopic _ pastorku, já to pochopil a ta moje replika byla jen pokus o vtip.. :)

kupák, nebolo to myslené ako dehonestácia francúzskych či talianskych áut. Len mi prišlo úsmevné aby pežoťák nevedel že kupé robil Pininfarina.
:xvul
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj.

Šel bych na to vylučovací metodou. Vezmi si měřák nebo alespoň žárovkovou zkoušečku a začni u pojistky. \"Oťukej\" si zda je na pojistce napětí (při zapnutých mlhovkách) a pokračuj dál přes patici relátka až na konektor žárovky. A nezapomeň taky změřit pojistku. To. že je opticky dobrá, ještě nemusí být pravda.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...