Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

výměna ještě origo ramen,byla pakárna.......vše zrezlé a zarostlé do sebe...špatně to šlo dolu a i namontovat...pružiny se stahovaly a stejně vytekl př.olej nevím jestli budu po tomto autě chtít francouze :)

Odesláno
výměna ještě origo ramen,byla pakárna.......vše zrezlé a zarostlé do sebe...špatně to šlo dolu a i namontovat...pružiny se stahovaly a stejně vytekl př.olej nevím jestli budu po tomto autě chtít francouze :)

důležité je vlastní neschopnost na někoho hodit..., souhlasím,že některá francouzská řešení jsou katastrofa, nicméně výměna ramen nee :myslim

Odesláno

Pánové,musím taky reagovat,známý mechanik mi taky měnil rameno a drbal se s tím tak dlouho,než musel tu pružinu stáhnout a šlo to,samozřejmě,že mu poloosa taky vyjela a od té doby mi tekl přev.olej z gufera,takže jsem se k němu vrátil a sundával čep znovu.Vyměnil gufero,převodový olej a hotovo.Ale nemůžeme oba najít kontrolní šroub na převodovce.Můžete někdo poradit?

Guest maniaksoft
Odesláno

Tak jsem sám vyměnil ramena. Docela to šlo a bez stažení pružin. Než jsem jel na geo do BestDrive, tak paráda. Nic necvakalo, nechvěl se volant atd. Po seřízení (byla sbíhavá) to začlo. Při pomalém rejdu, třeba na křižovatce chroupe v řízení. Cvaká i na místě. Mirně se při jízdě chvěje volant. Když mrskám volantem a šáhnu u kola na kloub řízení, tak to je pěkně cítit do ruky. Slyšet to je taky. Klouby vůle nemaj. Připadá mi to jak s převodky řízení. Dá se dotáhnout? Už mi asi picne. A to stím mám v létě podstoupit 2400 kiláků. Zatim čau.

Odesláno

Taky mě to čeká. Ale jakou značku zvolit? Eon ramena měnil, dával Febi a teď je bude po 10tis měnit, takže ramena od febi nejspíš ne. Co je největší kvalita? Klidně si připlatim. Delphi, Moog, Meile HD?

Odesláno

Ja som dal teraz ramená + čapy riadenia + axiálne tyče a všetko od výrobcu TRW (nemecko) odporučil my to známy čo má autodiely ELIT a hovorí že sa to vyrovná kvalitovo prvovýrobe :) ba možno aj lepšie :D že na túto značku ešťe nemal reklamáciu a je to zo značiek podvozkov ktoré predáva to najlepšie :P a keďže mu verím tak moje odporúčanie je značka TRW :papa

Odesláno

Já jsem dával Febi a nic moc teda výdrž.. Jak psal Doctor, teď jsem dal Meile HD, tak uvidíme. A Skullman: Gti má stejné rameno jako obyč, jen má tvrdší silentbloky.

Odesláno

jdi do Meyle, objednej si ho tady na klubu od clena Badisak.

TRW je zbytecne predrazeny

[upravil dne 30/5/12 17:06 od Ferry]

• O 1 rok později...
Odesláno

Takovou prasárnu beru jako krajní možnost, jelikož to bude zarezlý a nerad bych to očesal... Ale pokud ti tam sedla 16ka, tak to bude TRX E16 ;)

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Měním přední ramena, začal jsem na pravé straně. Zadní šroub silentbloku je venku, ten přední nemůžu vytáhnout směrem nahoru. Vadí tomu poloosa. Stáhnul jsem pružinu a získal trochu víc místa, ale pořád ten šroub drží asi na 10mm a už se nahoře opírá. Jak to kdo děláte, je na to vytažení toho šroubu nějaký fígl (něco jako ježek v kleci)? Pojišťovací šroub čepu je venku, ale ten čep tam také drží potvora jedna. U něj mám zase obavu, že ho vytrhnu z ramene, tam už je docela vůle. Tak dík za každou radu, jak s tím zkvrdlat a dostat to ven.

Odesláno
Měním přední ramena, začal jsem na pravé straně. Zadní šroub silentbloku je venku, ten přední nemůžu vytáhnout směrem nahoru. Vadí tomu poloosa. Stáhnul jsem pružinu a získal trochu víc místa, ale pořád ten šroub drží asi na 10mm a už se nahoře opírá. Jak to kdo děláte, je na to vytažení toho šroubu nějaký fígl (něco jako ježek v kleci)? Pojišťovací šroub čepu je venku, ale ten čep tam také drží potvora jedna. U něj mám zase obavu, že ho vytrhnu z ramene, tam už je docela vůle. Tak dík za každou radu, jak s tím zkvrdlat a dostat to ven.
Ja som vzdy poriadne stiahol pruzinu popripade podoprel pod predny cap zdvihakom a zdihol co najviac slo a bez problemov som ho vytiahol.
Odesláno

Tak jsem to udělal tak, že na pravé straně jsem zatočil kola doprava. Ta oska se posunula dopředu a ten šroub jsem pak vytáhnul.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...