Přejít na obsah

Petr_C

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

Vše od uživatele Petr_C

  1. Přesně tak se choval ten náš, jen v levotočivé zatáčce. Bylo to spodním čepem v rameni na pravé straně.
  2. Tak jsem to udělal tak, že na pravé straně jsem zatočil kola doprava. Ta oska se posunula dopředu a ten šroub jsem pak vytáhnul.
  3. Měním přední ramena, začal jsem na pravé straně. Zadní šroub silentbloku je venku, ten přední nemůžu vytáhnout směrem nahoru. Vadí tomu poloosa. Stáhnul jsem pružinu a získal trochu víc místa, ale pořád ten šroub drží asi na 10mm a už se nahoře opírá. Jak to kdo děláte, je na to vytažení toho šroubu nějaký fígl (něco jako ježek v kleci)? Pojišťovací šroub čepu je venku, ale ten čep tam také drží potvora jedna. U něj mám zase obavu, že ho vytrhnu z ramene, tam už je docela vůle. Tak dík za každou radu, jak s tím zkvrdlat a dostat to ven.
  4. Petr_C

    tratí chl. kapalinu

    Jaký byl výsledek té zkoušky? Mám ten stejný problém, někdy doleju 1/2 litru na 1000km, někdy za 3000km. Asi dvakrát jsem zaregistroval po odjetí auta na zemi flek u pravého předního kola. Jinak nic, sucho kolem motoru, bez emulze, voda z výfuku nejde.
  5. Petr_C

    Spojka klimatizace

    Mám jí, společně s ostatníma dílama, které mi nadbývají po opětovné montáži. Ne, zbyla jen ta dioda. Ale od pohledu bych měl strach, že na těch 5A pleskne a bude po ní, protože je taková malá a nanicovatá. Tak jí ještě poměřím a dám jí tam.
  6. Petr_C

    Spojka klimatizace

    Tak dík za info, aspoň vím, k čemu mohla sloužit. Já mám teď zvlášť udělaný řídící obvod, kterým spínám relé kompresoru a ventilátoru. Silový obvod je potom oddělený. Můžu jí tam ještě dát, předpokládám, že patří v propustném směru paralerně na cívku?
  7. Petr_C

    Spojka klimatizace

    Odpor cívky klimatizace má být cca 4 Ohmy. Zkusit změřit ideálně na minus kolíku baterie a na hnědém přívodním vodiči k cívce. Pokud je odpor nekonečný, jít na ten konektor u kompresoru. Jestliže je problém v cívce, tak se dá samostatná sehnat podle typu kompresoru kolem 1500 peněz. Demontáž je celkem jednoduchá, alespoň u 206. Potřeba je k tomu 14 ořech a klíč od flexy (ten s těma dvouma kolíkama) na povolení toho přítlačného talíře spojky. Pokud se nejde dostat na pojistný kroužek řemenice, stačí uvolnit kompresor z upevnění a na hadicích jej trochu naklonit. Řemenice se stahuje i s ložiskem a možná to půjde jen rukou. Poprvé jsem musel použít stahovák, ale pozor, hřídel, co trčí z kompresoru není ta, proti které se stahuje ta řemenice s ložiskem. To je nasunuté na skříni kompresoru a opěr by tedy měl být proti té skříni. Pak se ukáže už jen cívka, která je také zajištěná segrovkou, jako řemenice. Obě segrovky jsou vnější, jsou potřeba roztahovací kleště. S největší pravděpodobností bude špatný termokontakt, který je zalitý v epoxidu u vinutí. Kdo se chce pustit do převíjení cívky, tak vybourat původní vinutí z epoxidem zalitého hliníkového tělesa. To jde fakt blbě. Změřit drát a spočítat počet závitů. U 206HDi jsem to navinul 300 závitů vodičem 0,63, dal izolaci a zalil dvousložkovým silikonem. Je tam ještě dioda, která asi zajišťuje zkratování cívky, nebo něco takového, při obráceném připojení napětí. To jsem neřešil, protože mám udělané celé nové ovládání klimatizace a sahary. Také je tam ještě ten termokontakt, tak ten se mi tam už nevlezl. Dodělám si tedy ještě hlídání teploty z vnější strany cívky. Další věc je ten tlakový snímač. Opakuji znovu snímač (nezaměnit se slovem spínač). U 206HDi převádí tlak na odpor a ten si pak vyhodnocuje řídící jednotka. Nahradil jsem jej spínačem 2/17/28 bar a připojil do vlastního řídícího obvodu. Rozepsal jsem se víc, ale může to být inspirace k hledání závad v klimě. Jo a při montáži je dobré zkontrolovat zajištění cívky, protože mezera mezi cívkou a řemenicí je asi 0,5mm. Na závěr několikrát zatočit spojkou kompresoru, aby se nahromaděný olej (vzniklé nakloněním kompresoru), dostal z pístu ven. [upravil dne 3/7/12 11:42 od Petr_C]
  8. Je to furt studené, jako psí čumák. 90°C tam bylo snad jen když jsem to pořádně prohnal za 2 a 3 a podržel na 4000 otáčkách.
  9. Tak u 206 to je to jak psal Koblih69, je tam propojení mezi panelem od klimatizace a tím ovladačem co je u větráku. Jen jsem mi nepodařilo zjistit, jaký signál tam je, teda napětí. Protože nejde klima, tak hledám po drátech, schéma mám z picasa a je to opruz, tady to funguje tady ne, na tenhle konektor se nejde dostat a tenhle drát mi zmizel ve svazku. A pak to zase dát do kupy, ať je to pojízdné.
  10. Tak to s tím zapínáním teda teď nevím, ale v zásadě nevidím důvod, proč by se to za normálních okolností neuchladilo náporovým chlazením za jízdy. V koloně to pak zapne při větším tlaku. Ale na mém autě se mi větrák nezapíná hned, vypadá to, že je to závislé na okolní teplotě. Jak je horko tak bych řekl že zapne, protože to slyším, ale jak potřebuji při 10°C odrosit skla, tak je ztich. Jinak já nemám toho se lvem na čumáku, ale na manželky pažoutu se zrovna hrabu v elektrice ke klimě, tak uvidím co kam jde a jak to funguje až to zprovozním.
  11. V okruhu klimatizace je tlakový spínač. Má tři vodiče a funguje následovně. 1. Okruh bez tlaku nebo s nízkým tlakem nedovolí sepnout kompresor. 2. Pří správném množství chladiva je sepnut první spínač. 3. Za provozu dojde ke zvýšení tlaku, tím dojde k sepnutí druhého spínače, který dává info pro spuštění předního ventilátoru. 4. Poslední funkce toho tlakového spínače je při překročení tlaku v okruhu klimatizace i přesto, že běží přední větrák, tak dojde k vypnutí kompresoru. Pokud se rozbíhá ventilátor hned, tak zkontrolovat ten tlakový spínač.
  12. Postupně před nastartováním zhasne vše, kromě oranžové diagnostiky, dobíjení a ještě jedné, ta bude souviset asi s mazáním. Ty se sfouknou po nastartování.
  13. Také by mě to zajímalo. Manželce se od zadní nápravy nahodile ozývají kovové zvuky. Přirovnal bych to lupnutí, jako když se hodně ohřeje kus železa a dojde k jeho roztažení. Náprava má najeto asi 30tkm po repasování.
  14. Filtr tam dává servisák, tak předpokládám, že tam bude to co je předepsané. Nikdy nebyl v zimě problém, první zima bez přidávaných aditiv. Za velkých mrazů to stálo přes noc venku, protože odjíždím cca o 30min dřív než manželka, tak jsem měl moje v garáži a její 206 tam šoupnul na tu půl hoďku na rozmrznutí. Ulehčoval jsem si tím škrábání, při garážové teplotě +8 to tak akorát odtálo. Teplota v zimě je tak do 80°C v létě je na 90°C, celkově se ohřívá pomalu, termostat byl kontrolovaný.
  15. Petr_C

    206 1.4hdi zkušenosti

    Mám 2002, já dělal při tom ještě i EGR a řídící jednotku motoru, celkem 17000,-. Prvotní náklady 7000 za přední brzdy a filtry, za další rok 7000 za repas nápravy. Pak už to jsou víceméně nutné provozní náklady jako ložiska, baterka a i nový zadní nárazník z parkování (zničené tažným zařízením druhého auta). V zásadě navíc proti benálu jsem dal těch sedmnáct + možná tak trojku v palivových filtrech. Ostatní bych musel dělat i na jiné motorizaci. Protože s tím jezdí manželka, tak s benzínem by měla spotřebu o 3 litry větší, takže to je tak ta koruna na kilometr.
  16. Petr_C

    206 1.4hdi zkušenosti

    1,4HDi, jezdí to vzhledem k limitům víc než dobře. Manželka má najeto aktuálně 180tkm, pořízeno při 128tkm. Spotřeba slezla z původních 5l na 4,3l. Slezla to hlavně po opravě čerpadla a vstřiků. Když se k tomu budeš chovat jako normální člověk, tak tě stejně nemine náprava. Doporučil bych vyčistit nádrž a výměnu filtru. Pak je předpoklad, že čerpadlo a vstřiky ještě vydrží. Motor jako takový přežije vše. Celkové náklady na údržbu máme 1Kč na kilometr, ale mám asi pech na ten kus.
  17. Petr_C

    Alu R14...ET?

    Ty kola půjdou dovnitř, celkem o 8mm blíž k sobě a nebude to vypadat zrovna moc pěkně, hlavně zezadu. Našel bych raději s ET20-34. Manželka má na 206-ce letní s ET15 a to už je ve předu na hranici, nepřesahuje ven z blatníku, ale podle mě je minimum 20.
  18. Jeden tvrdí, že nejde signál z BSI, to by měla být ta pod volantem. Druhý, že to ovládá ta motorová (označení ECU? nebo tak nějak, nevím). Na té u baterky je BSM-B3. Co jsem sehnal schémata, tak jediné s automatickou klimou bylo na citrona pikaso benzín, na pažouta jen s manuální. Podle toho citroenářského zapojení, to vypadá na vyhodnocení otáček z nějaké sondy + ještě něco. Odtud pak jsou dva vodiče (na dalším schematu ale 4) vedené do BSI, tam jde i informace z tlakového spínače, nějaké teplotní čidla od chladiče, no prostě je potřeba sehnat správné schema. A teď už začínám pochybovat i o tom, zda se jedná o BSI nebo BSM.
  19. Zdravím všechny pežoťáky. Sosal jsem zde spoustu informací, ale nyní už jsem v koncích. Na 206 1,4 HDi nespíná spojka automatické klimatizace. V únoru je daná nová řídící jednotka motoru (vyzkoušeno 5 jednotek, než vše fungovalo) + repase čerpadla a vstřiky. V dubnu jsem zjistil, že nejde klima. Zkusil jsem jí doplnit, ale média bylo dost. Během června a července prohlídka kabeláže autoelektrikářem. Došlo k výměně tlakového spínače a další problém by snad měl být v BSI. Tam se nějaký signál dostane, ale nejde z jednotky dál. Neúspěšně zatím sháním BSI na vyzkoušení. Teď jsem to měl u jednoho, který dělá jen klimy, výsledkem je výměna jakéhosi relé, dále kontrola u jeho člověka přes řídící jednotky. Ten tvrdí, že řídící jednotka motoru nedává signál dál, jenomže dál mi tvrdí, že tlakový spínač je vlastně snímač a ta jednotka motoru vyhodnocuje průběžně tlak a ovládá celou klimu (mám jiný názor). Nevím co dál, potřeboval bych schéma elektrického zapojení automatické klimatizace, protože jsem našel pouze pro manuální. Dále také, každá rada je dobrá. Jinak pro rýpavé, snažím se u opravovat u těch, co tomu rozumí, ani mechanici od Peugetu si neporadili v únoru s problémem té jednotky motoru (po zahřátí na provozní teplotu nešel motor nad 3000 otáček a žádná hláška). Jinak klapky a regulace teploty pracuje jak má, jen je problém se zapnutím té spojky. Díky za schéma, pokud někdo má a zárověň za jakoukoliv radu.
×
×
  • Vytvořit...