Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dovoz balíka z USA = DPH a CLO, da sa to obist ?

Recommended Posts

Odesláno

Asi je na místě napsat, že i když budeš mít nějakou deklarovanou cenu a celní orgán ji nebude považovat za adekvátní, vyměří ti clo z částky, kterou určí - je to podobné jako s likvidátorem u pojišťovny, taky má tabulky a je mu fuk, co mu kdo tvrdí.

Odesláno
...

Podla mojich prepočtov je to cca 50 Eur, co neni až tak strašné, čakal som že clo bude viac ... I tak tu tie hodinky najlacnejšie stoja 450 Eur, takze stale sa to oplatí ...

:bojim kvoli usetreniu 50€ by som toto vlakno ani nezakladal :D:D:D toboz nie to sem verejne na sklo cápal...

co clovek ale pre 50€ je ochotny zariskovat a urobit... no mam sa co ucit :D

uz sa budem len tisko prizerat... sľubujem :potlesk

Odesláno
A...i když budeš mít nějakou deklarovanou cenu a celní orgán ji nebude považovat za adekvátní, vyměří ti clo z částky, kterou určí...

tak tak...

presne toto tvrdim (vid vyssie), no ale asi zbytocne :)

Odesláno

Clo 4,5 percent som si našiel na oficialnej stranke, presne podla podkategorii ...

Odesláno
@Marcel: na jednej strane mas pravdu, 50Evri usetrenych na hodinkach za 200E je blud riesit, ale zase 50Evri na ulici nenajdes...

to je pravda, ale keby tych 50EUR surne potreboval alebo na ulici hladal, tak si hodinky za 200ecok nekupuje... ci ? :myslim...

ty by si riskoval za 50€ tak ako to je tunak popisane ?

ani za 5000€ by som toto neurobil.

ale slubil som ze uz budem ticho... takza paaa :ticho

Odesláno

Já to na druhou stranu celkem chápu, mě to výpalné štve už jen z principu. Nicméně když už, chápal bych, že to někdo řeší předem dvěmi platbami, a ne falšováním v Photoshopu...

Připomíná mi to dovozce aut kdysi. Od Němce dvě faktury, v Německu si nechat vrátit MWST z té větší, na české celnici clo a dph vyměřit podle té menší. Při vstupu do EU někoho napadlo oslovit německou stranu a ty deklarace porovnat... mám pokračovat?

Odesláno

Jestli dobře počítám, tak to vychází na 200 euro s poštou. Kolik je uvedeno v celních dokladech, resp. jakou udal prodejce cenu? U takto drahých věcí se koupě v zahraničí mimo EU příliš nevyplatí. Je na libovůli celníka jestli uzná hodinky za 200 euro jako \"gift\" s cenou 10 usd, nebo ne.

Takže:

- jestli je na balíku napsáno, že hodinky+pošta 200 euro, tak s tim nic neuděláš

- jestli je tam méně, tak ať ti dodá mailem fakturu na menší částku a s tou se tam můžeš ohánět - jestli ti to ale uznají je na nich

- příště výrazně doporučuji si hodinky zakoupit buďto přímo známým v NY (jestli tam byl 2x, tak tam třeba pojede potřetí), nebo v EU, nebo v ČR. Jak moc se liší cena tady vs. v USA?

Odesláno

Druhá možnost je, že ho baví písať. :)

Jen opravím sám sebe: namísto \"vyměří ti clo z částky, kterou určí\" mělo být \"vyměří ti platbu z částky, kterou určí\" (tedy vyměří clo i DPH, pochopitelně).

Odesláno

Oni jsou jeste nejaci amici, kteri jsou ochotni psat na balik jinou deklaraci nez realnou? Treba na ebay uz to spousta pise i v popisu, ze nic takoveho nedelaji... narozdil od Cinanu, kde maji vysi deklarace i primo na webshopech :roll

Odesláno

Nechapem, čo sa tu tak rozčulujete ...

Je to jednoduche, nechce sa mi vyhodiť 50 Eur hore kominom, za NIČ !!! Pretože čo dostavam od štatu ? Nič ... Obchod si stanovil cenu s americkou danou, cenu za postovne, a hotovo. Ja som to zaplatil obchodu. Obchod zabezpecil dopravu, a tovar ma prist mne ...

Je mi proti srsti davat 50 Eur tomuto nenazranemu statu, za uplne velke NIC ... Zastavia si tovar, vypytaju si 50 Eur, a potom mi ho daju ... A este mi zdrzia cele dodanie.

Tovar mi prisiel v pondelok minuly tyzden NA SK, list s colneho mi prisiel v piatok, a teprv tam musim ist osobne v utorok do BA, aby som svoj tovar dostal v rozumnej dobe ...

To je cele, preco sa mi nechce platit zbytocne 50 Eur ... Samozrejme, ked nebude ina cesta, tak to proste zaplatim ...

Odesláno

Tak tento přístup se mi nelíbí! Nechci dávat nenažranému státu za nic ... to sis tedy měl nejdříve přečíst příslušné zákony, než sis objednával u US. Zdá se, že jsi vytočený na zákony, kterými se máš řídit a které jsou platné v tvém státě. To nechápu. Přestěhuj se, nebo běž k volbám ...

Odesláno

Kdybych měl číst vždycky všechno, tak nedělám nic jiného :-)

Kurte, \"clo\", resp. \"clem\" byl samozřejmě myšlen celní poplatek. Celní platbu, desátek, říkej tomu jak chceš, věřím že to ale každý pochopil už v prvním případě.

Jinak ale souhlasím s Lubkem, clo (nebo celní poplatek, nebo cokoliv - pro Kurta :-) ) není nic jiného než daň za nic. Nepropůjčuje tomu zboří po vstupu do ČR (SR) žádnou přidanou hodnotu (záruka, kupříkladu), pouze mastí státní kapsu.

Odesláno
...nic jiného než daň za nic...

nesuhlasim...

je to dan za to ze si nedal zarobit vo svojom materskom state.

keby si tie hodinky kupil tunak tak by odviedol DPH, udrzal zamestnanost atd. toto je zrnko v kope piesku, je mi to jasne, ale keby clo neodviedol nikto kto tovar dovaza a neplatila by sa \"dan za nic\" tak to tu mozeme vsetci zabalit.

ja tiez kupujem z mimo EU a tiez ma mrzi ked musim nahodou clo platit, preto nechcem teraz rozoberat kde si mal tie hodinky kupit.

chcel som poukazat na to ze clo neni dan za nic... vot vsjo...

Odesláno

Marcel00 -> v tomto až tak pravdu nemáš. DPH je len iný názov pre obyčajné úžerníctvo a výpalníctvo od mafie zvanej štát... nejakou zamestnanosťou, zrnkami a podobnými vecami sa tu nemá zmysel ohánať. Keby bolo na mne, tak štát odo mňa neuvidí ani cent... :grr

PS.: Nie som anarchista ani nič podobné... :P

To bude flame... :D

Odesláno
Keby bolo na mne, tak štát odo mňa neuvidí ani cent... :grr

.....

Ale až budu potřebovat, to budu o podporu škemrat v první řadě a křičet, jakej je to bordel, že mi stát dává málo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...