Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, když je slunečno tepleji, tak zacítím v coupe uvnitř benzín, sem tam. Řekl bych při brždění, nekdy akcelerace. Tady na foru jsem se dočetl , že by se mohlo jednat o uhlíkový filtr pod pravým předním kolem . Má coupe také tento filtr?

Odesláno

ma, je schovane v pravem podbehu pod zadni casti toho plastoveho nadkoli, je to zrovna na strane, kde kabinovy ventilator nasava vzduch, takze proto je to citit, zvlast pri pomalejsi jizde nebo poskakovani nekde v kolone

Odesláno

Jojo dělá to přesně jak popisuješ a řešení je vyměnit ho? Netuším zatím kolik stojí, ale udajně má nějakou odvětrávací dirku a ta se svede hadičkou pod auto a měl by být pokoj.

Odesláno

Jde úplně odstranit, provedl to např. tom406.

P.S. Jen nevím zda to řeší zmíněný problém, nebo naopak umocňuje, já to nechal origo...

[upravil dne 22/4/12 16:31 od rootsky]

Odesláno

Takže se dá úplně zrušit? Nemáš link , kde to řeší tom406? Nevím jak to vlastně vypadá pod tí podběhem , protože se nejde dostat do servisboxu, mají nějakou poruchu na serveru.

To vypadá tak jako pylový filtr ?

[Edited on 22/4/12 17:42 by Devr]

Odesláno

SB má údržbu. Vypadá to jako velká tmavá plechovka, kokni pod pravý přední podběh ke dveřím... Má to přívod od nádrže vývod bůhvíkam , ten se motá po motorovém prostoru a ještě jeden vývod do amosfery, tím nejspíš jde k tomu úniku a nasátí. Přesná fce mi uchází, nešťoural jsem se do toho.

Dotaz na ostatní :papa, co kdyby byl nefunkční el mag ventil na odsávání co je v mot prostoru, nehnalo by to právě výpary z filtru ven?

[upravil dne 22/4/12 20:00 od rootsky]

Odesláno
:xvul u motoru RFV to dělala tato hadička. Zkus hledání, psalo se tu o tom.
to je uplne neco jinyho, tady jde o motor RFN, ten ma privod zcela jinak
Odesláno

novy uhli stoji 1700Kc, je to cerna valcova nadoba asi 20cm na vysku a cca 7cm v prumeru, smerem dolu je tlusta hadice, otevrena do atmosfery ( tou se muze uvolnit pretlak z nadrze, kdyz neni otevren elektromagneticky ventil do sani) tou to smrdi, kdyz uz je to aktivni uhli opotrebovane. V horni casti nadobky jsou pripojeny dve tenke hadicky, jedna privadejici pary a pretlak z nadrze a pary absorbovane v nadobce se rizene odvadi druhou hadickou pres elektromagneticky ventil vedle kastliku ridici jednotky do sani ke spaleni, cele to ridi ECU motoru a otvira ventil jen ve vhodnych okamzicich (teplota motoru, vzduchu, zatizeni motoru, otacky atd.), pro priklad, nekdy pary z nadobky mohou pokryt az 40% mnozstvi paliva potrebneho ke vstriku do motoru.

pokud elektromagneticky ventil neni funkcni nebo je odpojen, ridici jednotka rozsvici kontrolku diag a zapise chybu do pameti, takze urcite nijak neupravovat zapojeni.

objednaci cislo nadobky 1505 Z7

[upravil dne 22/4/12 21:13 od Ferry]

Odesláno

Jen dopíšu že ten vývod je do sání a otevírá to el. mag ventil při řj. Předpokládám že tom406 se s tím nepáral a filtr nahradil propojením napřímo. Z mého pohledu to jen vyžaduje plně funkční ten el. mag ventil, protže v jiném případě nemají ty páry jak unikat, když je funkční \"cvaká\"... Kdybych psal blbosti zastavte mne někdo včas :D.

Ferry byl rychlejší... Takže píšu blbosti, díky ferry... Propojit napřímo je tedy kravina...

[upravil dne 22/4/12 20:16 od rootsky]

Odesláno

Takže pokud to tam nějakým otvorem puká ven a vtahuje se to do auta přes sání, tak by opravdu mohlo pomoct ten otvor prodloužit hadičkou dál pod auto jak v jednom vlákně konstatoval Robocop3 a měl by být pokoj.

Ferry: Jak je asi velký v průměru ten otvor kterým to odvětrává?

Citace: Robocop3

Tak som sa s kamošom rozhodol nájsť ten uhlíkový filter výparov, a po odmontovaní pravého predného kolesa a vnútorného plastového blatníka sme ho našli.

Je v ňom otvor na odvetrávanie, z ktorého to dobre ťahalo benzínové výpary aj keď bol motor vypnutý. Je to celý kus, teda nemení sa filter len celý. Volal som do Peugeotu, tam mi povedali že to vydrží asi 100 000 km, a stojí okolo 90 EURO. Keďže som najprv chcel skúsiť, či to je naozaj ono, tak sme do toho odvetrávacieho otvoru strčili hadičku, ktorú sme vyviedli k podbehu poza ten plastový vnútorný blatník, aby ten smrad šiel pod auto, a nezbieral sa v tom priestore blatníka. Je to asi 4 dni, počas testovania, pričom bolo horúco, to nesmrdelo. Tak dúfam, že to vydrží. Kúpil som pre istotu aj nový peľový filter, a zatiaľ je pohoda.

Dúfam, že to vydrží.

[Edited on 22/4/12 23:18 by Devr]

Odesláno

ta hadice do atmosfery ma prumer asi 10mm

ja jsem chtel zkouset ten absorber repasovat, pomoci nasypani novyho aktivniho uhli, ale zatim jsem se k tomu nedostal :)

to prodlouzeni hadice by pomoct mohlo

Odesláno

Prodloužením té hadice se fce neporuší. Netušil jsem, že motor tak účině může využívat výpary a tak dobře si to přisávání řídit s tím že mimo to jdou výpary mimo, chystal jsem se to vyhodit a bez vývodu propojit - což by fungovalo dobře, ale podle všeho jen do určité doby :D. Jsem za tohle téma rád ušetřilo mě to pár starostí...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...