Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Máte někdo zkušenosti s namontováním klimy do peugeotu 405 1,9D? Co vše je k tomu zapotřebí - jaká cena, zručnost, popřípadě, kde mi to mohou udělat?

předem díky

Odesláno

Zeptej se Oddieho, ale výraz \"pakec až na půdu\" zdaleka nevystihuje pravý stav věcí.

Jen co vím já, tak:

-Komplet jiný těleso topení s výměníkem a servomotorkama.

-Jinný blok ovládání.

-výměna interiérového i motorového el. svazku.

- ovládací elektronika.

- pochopitelně kompresor + držák+řemen

- jiná chladičovka kvůli chladiči klimy, nebo možná tenčí vodní chladič

- uprava, nebo výměna palubky kvůli senzoru nasávaného vzduchu

- a eště asi 10 věcí navíc, který nevim.

-------------------------------------------------

Ještě se ti do toho chce? :-)

Odesláno

Pokud si vzpomínám, tak v Praze bývala jedna firma (??Diavia??), která montovala klimu neoriginál do většiny aut a cena byla v řádu mnoha desítek tisíc. 40-50 000,- Kč :bojim

Odesláno

K tomu, co vyjmenoval Hics, přidám ještě jiná přední stěna kabiny (torpédo). Takže, když si najdeš Hicsovo story \"Výměna palubky, aneb...\", tak to je cca pětina nutné práce. Musel bys k tomu přidat ještě výměnu kompletní škatule topení a výměníku (což obnáší i klempířský zásah do kastle), samozřejmě všechny odpovídající svazky a hadice, a u motoru vyměnit držák altíku/serva, vanu motoru a všechny napínáky. Cena mimo mísu, pracnost taky, kup si raději jiné auto. Nicméně, pokud bys chctěl mermomocí bastlit, mám kompresor + držáky + hadice, a samotný výparník :)

Jestli chceš vidět, jak vypadá polorozebraný model s klima (už bez motoru), přijeď se podívat (i rozebírat tě klidně nechám). Použít z toho ale nejde všechno, má to volant napravo, takže dost dílů je opačně. Ale pro přehled, jak to vypadá, to stačí...

Odesláno

Tak jo kluci - moc jste mě potěšili:) I když já nějaké podobné reakce čekal. Hicsův komix jsem pochopitelně viděl - slušná prácička (a prcačka zároveň). Mno uvidíme...

Chsi si koupit do auta kožené sedačky a proto ta klima - možná to zkusitm chvilku bez ní a pak bych uviděl...

Každopádně bych se možná mrknout přijel, ale nevim nevim jak časově - mimochodem od března se k tobě chystám pto to cd s dílama:D:D - takže fakt nevim...ale díky za nabídku a za vyčerpávající (i když odpuzující) informace...

Odesláno
Napsán autorem Pajda

Pokud si vzpomínám, tak v Praze bývala jedna firma (??Diavia??), která montovala klimu neoriginál do většiny aut a cena byla v řádu mnoha desítek tisíc. 40-50 000,- Kč :bojim

To máš pravdu, to:bojim:bojim:bojim

Odesláno
Napsán autorem vix

Podle mě na klimu je jiná olejová vana - takže asi na měrce budou ty zuby jináč ...

Klimu nemám, ale mám střešní okýnko :P

Ano je jina vana, misto plechove je tam zpevnena slitinova, s drzakama na kompresor

Odesláno

Jojo, vana je tam jiná.

Když jsem naposledy zkoušel oddělat kompresor klimy, abych mohl sundat vanu (jelikož jsem ji krásně rozrazil o šutr na polničce), tak se mi to ani nepovedlo. To jsem tehdy ještě uvažoval, že tu vanu vyměním, to mě přešlo, když jsem zjistil kolik stojí... :D

Odesláno

Hmm - stejně na to asi prdim (kvůli času, penězům a možná i zručnosti:)) holt se na těch koženejch sedačkách upeču, nebo půjdou v létě do světa...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...