Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V neděli jsem se vrátil. Byl jsem v Drvenik, cca 35 km od Makarské směr Dubrovník. Celý týden svítilo slunce a dalo se i koupat. Ideální středisko pro děti. Byl jsem v Chorvatsku naposled tak 12 let zpátky a nyní jsem byl docela příjemně překvapen. Ubytování ve velmi pěkné vile. Čistě pláže, lidé taky v pohodě. Celkový dojem velká spokojenost.

Taky jsem uvažoval o elektrickém mýtu, ale nakonec jsem vše platil kartou. Celkem za mýto zaplaceno tam 245 HRK.

Cesta 1125 km z Prahy-Hatě-Wien-Graz-Maribor-Zagreb-Split-Makarska-Drvenik u Gradac za 12 hodin. Průměrná spotřeba v plně naloženém autě 6,2 litrů.

[upravil dne 11.6.2013 12:57 od Jirkap]

Odesláno
Chci se zeptat, zda-li má někdo zkušenost s elektronickým mýtním v Chorvatsku? Mě se zdá, že je to docela výhodné, podle toho, co tam píší. Je i samostatný pruh pro majitele ENC.

[upravil dne 11/6/13 12:25 od OK406]

Co víc ještě potřebuješ vědět? Zastavíš na první mýtnici, koupíš krabičku s přednabitým kreditem, šoupneš pod přední sklo a jedeš. Na mýtnicích projíždíš tou pravou krajní branou s příslušným označení, ani nemusíš zastavovat.

Ptej se.

Odesláno

Já jsem to na netu také studoval a kdo bude hledat, tak toho najde spousty. Já se také rozmýšlel,ale nakonec se na to asi vykašlu. Ty reakce jsou na to různé.

Odesláno

Tak letos Gradac od 10.7 - 20.7. Bude někdo i tam? Už se těším hlavně na cestu a teplo :cool: .

Už je otevřený tunel pod Biokovem na Makarskou ! http://morskeplaze.cz/informace/makarska-riviera/

Elektronické mýtné neřeším . Než stát na něho frontu a hodinu něco vypisovat , raději si pět minut počkám

u mýtnice . Posledních pár let jsem žádné zácpy nezažil . Nejezdím v sobotu , ale přes týden v noci a pohoda .

Odesláno

No žádná fronta tam není, vypisovat nic nemusíš a když ti nevadí platit o 20 procent víc tak ti to nikdo nebere. Já si za ty peníze raději koupím nějaké Karlovačko.:D

Odesláno

Já už bohu dík nepiju (alkohol :) ) 8 let , tak to můžu investovat jinde . Ale vážně , čerpal jsem informace jen z těchto stránek : http://auto.idnes.cz/mytne-v-chorvatsku-0oc-/automoto.aspx?c=A130527_154239_automoto_fdv , a zdá se mi to zbytečně složité a v sezoně tam můžou být větší fronty , než u klasického placení .

Jestli stojím frontu na krabičku , nebo na mýtnici při vjezdu a výjezdu z dálnice , je celkem jedno . Je ale fakt , že se tím ušetří . Kdo chce , ať si ji koupí . Já ne .

Já jedu na dovolenou utrácet né šetřit :roker:D .

Odesláno

a nenapadlo tě,to co ušetříš na mýtě, tak o to víc si dopřeješ na dovče?To já bych takto uvažoval. A odbavování s krabičkou je rychlé, vlastní zkušenost.

Odesláno

Osobně si myslím, že pokud je vše pravda, co je tam napsané, tak to má plno výhod. Ať je to sleva, přenos mýtného na další roky a navíc je to přenosné na jiné vozidlo.

Pokud bych jel letos do Chorvatska, tak si ji asi pořídím.

Odesláno

Když to verzmu od hranic se Slovinskem kamkoliv k moři tak to znamená 1 zastavení vjezd na dálnici sebrání karty a i tam jsou fronty u klasických pokladen, dále první výjezd u Zahřebu (zde se speciálně dělají fronty u pokladen v hotovosti s kartou to ještě jde) pak další vjezd na konci Záhřebu a nakonec výjezd na místě ¨sjezdu z dálnice a to samé při cestě nazpět. Viděl jsem také několika kilometrové fronty a když to vynásobím dvěma, tak se mi jedno zastavení vyplatí. Ale je to každého věc. Znám zarytce co odmítají platit i platební kartou a raději loví drobné.

Odesláno

Moje poznatky jsou takové, že největší fronty na mýtnicích jsou u placení v hotovosti. O něco lepší je to u placení s kartou. Tak snad ENC by mělo být výhodnější.

Pokud někdo jezdí až ,,dolů\", tak se krabička jistě vyplatí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...