Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

S tou převodovkou mi to fakt nejde do hlavy. Nenašel jsem, že by se tu někde vysloveně řešila. Tak je mi divný, že ty dlouhé a nepřesné dráhy nikomu nevadí - když uvážím, že se bavíme o nových autech.

Samozřejmě furt lepší než 5-st. u 1.6 Vti - táta má Berlingo a na 5-ku při 130 km/h točí skoro 4.000 ot. - ten 6. kvalt je fajn - ale těch nadávek na Frantíky než ho tam dokopám ...

mnoo ... možná mám vadný kus, tak až se mi vyse** ten motor bude se mi ho lépe zbavovat :nevim

[upravil dne 23/3/2014 20:29 od jaryn78]

Odesláno

musim rict, ze na by drahy mohli byt o trosku kratsi. Je fakt, ze kdyz mam ruku pekne oprenou o operku, tak pri razeni stupnu 2,4 a 6 je to tak trochu zlomene zapesti, ale vzhledem k tomu, ze se tak casto radit nemusi, tak je to ok a jinak jsem spokojen

Odesláno

Já za sebe mohu říci, že dráhy jsou sice francouzsky delší, ale řazení je přesné. Jezdím z hodně auty a 6ti kvalt mi přijde v pohodě. pětikvalt s VTi je děsný, to jsem fakt zkusil jen jednou. Zatím nemohu říct o řazení nic špatného a doufám, že to tak zůstane. Moje předchozí zkušenost z francouzy byla taková, že s najetými kilometry přesnost řazení rapidně klesala, tak doufám, že už se poučili.. ;)

Jinak u VTi nemá 6tka smysl, abys dostal dostatečný výkon/moment pro 130km/h, musí motor stejně vytočit, šestkou bys ušetřil max 200ot/min, což ztrácí smysl.

Odesláno

Jaryn, rozvody ti jeste nedelali? Kolem tech 20tis. by se ti pomalu uz meli vysrat.

Ale v klidu, je to jen auto :). Ten motor je supr, chvalim ho furt

[upravil dne 31/5/14 13:36 od antired]

Odesláno

jojo netvrdím že převodovka jde vysloveně špatně, jen ta kulisa je někdy ...

vatsug: jo z 1 na 2 zastudena přes 2 \"zuby\"

antired: díky za povzbuzení :aut :aut:aut zatím nic :papa

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, koupil jsem starší 5008 1.6 HDi, r.v.2011, dovoz z Francie. Zajel jsem do Peugeot servisu (Auto Hruška, Opava), nechat auto zkontrolovat na originál diagnostice Peugeot (prý všechno v pohodě), pokusit se nakouknout do servisní historie (nic zajímavého), ale překvapili mne informací, že na auto je vyhlášená svolávačka na výměnu rozvodů při 120000 km, což budu mít za chvilku... Prolouskal jsem fórum myslím celkem důkladně a nic takového jsem nenašel - myslel jsem že problémy s rozvody byly jenom u THP... Víte prosím někdo něco o této svolávací akci, příp. jste schopni se podívat podle VIN VF30E9HR8BS070020 o co přesně jde ?

díky, Mirek

Odesláno

Dík za info, já to taky beru jako příjemnou shodu okolností, na mně půjde pumpa a zbytek plati Peugeot... Jenom mne zarazilo, že se tady dočtu o svolávačce na kryty motorků v zadních dveřích, ale o rozvodech ani čárka... M.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Já mám 1,6 HDI z 10/2012. Zatím najeto cca 45 tkm, takže se mě to asi netýká, že? Pokud je svolávačka, tak bych čekal, že mě Peugeot osloví. Kontakt na mě mají. Nebo to musím do servisu dojet osobně a zeptat se? Auto už mám po záruce.

Odesláno

No tak třeba já za stavení dám den dovolené. Kupodivu jsou v servisu jen, když jsem já v práci :o Dá se někde zjistit (přečíst), kterých aut se to týká?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravíčko, někdo tady vznesl že by se mohlo přejmenovat tohle forum na porychy THP..Tak já jsem za... :( protože a ponevadž jsem se nachytala jakožto absolutní neznalec motorů "světe div se když jsem ženská" a koupila na pohled krásného mazlíka pro  rodinu která se rozrostla o nové členy. Auto u AAA už tady je cítít velký průser (ano již jsem poučená)  zakoupeno někdy v říjnu 2014 s najetýmkm cca 44 tis..říkám si co se dá na tomhle autě zkazit, dle km skoro nové.  Nemůžu mít přece na auta takovou smůlu dvakrát prostě ne.

Peugoeot 5008 thp 1.6 výrobeno v 2013. Nejdříve se rozsvítila kontrolka motoru, vyřešilo se napíchnutím na diagnostiku a vymazání problému , nepřišlo se na to proč. Už to neudělalo. Pak když se s autem jelo na delší výlet 140 km rozsvítila se kontrolka oleje. Když jsem ho koupila tak jsem ho celý vyměnila, včetně filtrů. Olej se vyměnil za jiný a jezdilo se dle ubezpěčení servisu že je už vše v pořádku. Takhle se olej ale boužel stejně ještě dolévat  protože problém se envyřešil. Pak se zkoušeli vyměnit ruzná těsnění které bylo prý taky už na odpis... Jednou jsem takhle koupila olej stáčený u benzínky u takového milého servisáka který se nemohl koukat na moje smutný oči když jsem mu řekla můj problém a bylo...Otevřel motor otevřel kabel turba a problém se vysvětlil. Vy určitě víte ...já to nevěděla. Kabel byl celý od oleje. A to jako nemá být že jo. :(( Takže buď "repas" turba a nebo celý nový turbo. cenová relace nové cca30 000 repas polovic. Strašně mě zamrzelo že nejsem chlap už při koupi ojetého vozu, i když jsem se nechala pojistit a vzala si tam servisáka aby mi vůz schváli...jeho boužel  odpojit  kabel turba nenapadlo, kdyby ano nemusela bych ...psát tenhle sloh :( hawk , kdby měl někdo pro mě chlapácký slova utěchy tak budu ráda.

Áda

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...